Periodbiljett

Periodbiljetten är det förmånligaste alternativet för dagliga resor på samma sträcka, exempelvis för arbetsresor. Biljetten gäller obegränsat antal resor på den valda sträckan både på fjärrtåg och närtrafikens tåg.
 


Periodbiljetten berättigar till ett obegränsat antal resor på de valda tågen och i den valda resklassen under biljettens giltighetstid.


När du reser med en periodbiljett ska du kunna styrka din identitet med ett officiellt personkort.


Med en periodbiljett kan du resan utan sittplatsbokning. På de tåg som är mest populära bland arbetsresenärer finns kvotplatser för dem som reser med periodbiljett.

 

Kvotplatser för dem som reser med periodbiljett

Periodbiljetten innehåller ingen sittplatsbokning. Det finns dock kvotplatser reserverade för dem som reser med periodbiljett på de tåg som är mest populära bland arbetsresenärer. Dessa platser bokas inte för andra tågresenärer mellan de städer som finns listade i spalten. 

Stambanan

Från Helsingfors till Tammerfors och omvänt

Kustbanan

Från Helsingfors till Åbo och omvänt

Östra Finland och Savolax

Från Helsingfors till Kouvola och omvänt

Bansträckan Åbo–Tammerfors

Från Åbo till Tammerfors och omvänt

Bansträckan Björneborg–Tammerfors

Från Björneborg till Tammerfors och omvänt

 

Priserna på periodbiljetter

Priser får du i webbshopen eller genom att ringa VR Kundservice på 0600 41 900 (1,99 €/mottaget samtal + lna).

 

Biljettvillkor

Fördelar

Rabatt enligt giltighetstid.

Giltighetstid

14–365 dygn

Resklass

Ekoklass eller Extraklass

Försäljningskanaler

Periodbiljetter kan köpas: webbshop, biljettförsäljningen på servicestationerna*, R-kiosk, VR Kundservice, på resebyråerna och hos VR:s återförsäljare/Matkahuoltos försäljningsställen och ombud (se närmare)

Betalning

Periodbiljetten ska betalas senast 24 h efter bokning, i webbshopen i samband med köpet.

Leveranssätt

Pappersbiljett, e-biljett (skickas per e-post eller kan skrivas ut själv efter att biljetten köpts i webbshopen eller på VR Kundservice) och mobilbiljett.

Ombokningar och avbokningar

Periodbiljetter kan inte ombokas eller avbokas.

Om periodbiljetten har köpts för minst 180 dagar, kan biljetten läggas på paus en gång under dess giltighetstid. Pausen kan vara i högst en månad (31 dagar), varefter det skall vara minst 14 dagar kvar av biljettens giltighetstid. Pausningen kan göras vid stationernas biljettförsäljning och via VR:s Kundservice. Obs. pausning kan göras endast vid samma tidpunkt som pausen påbörjas.

 

Bestyrka sin identitet

Den som reser med periodbiljett ska alltid ha med sig ett identitetsbevis med bild som är utfärdat av polismyndigheten (ID-kort, pass eller körkort).

Lägg till en studerande, barn, senior ...

Res i restaurangvagnens övre våning!

Passagerare med seriebiljett kan nu boka en plats i den restaurangvagnens övre våning. Även passagerare med periodbiljett kan resa i restaurangvagnens övre våning om där finns lediga platser.