Arbetsresor

Pendlare

 

När du gör dina arbetsresor med tåg blir det tid över för dig själv. Restiden kan du använda som du vill: koppla av, förbereda dig för arbetsdagen eller varför inte läsa tidningar.
 

Kolla din tidtabell

Förutom i resesökning hittar du när- och fjärrtrafiktidtabellerna bl.a. i tidtabellskorten och i tidtabellerna för de enskilda stationerna. Sök tidtabellerna mobilt till din mobiltelefon på adressen m.vr.fi

 

Trafikläget

Information om trafikläget och tillfälliga störningar i trafiken får du på ingångssida samt under rubriken Trafikläge. Du kan söka information om tågens gång genom att kolla läget på en station eller för ett tåg. Dessutom kan du granska eventuella trafikmeddelanden gällande undantagssituationer.

Bekanta dig med trafikläget

 

Tågen på kartan

Ifall du har en smarttelefon kan du ladda ner Tågen på kartan -tjänsten till din telefon. Med hjälp av tjänsten kan du i realtid följa med tågens framfart på kartan. Du kan även se tågens status uppgifter för en tågstation.

Tågen på kartan -tjänsten

 

Vilken biljett använder du?

Om du åker ofta på samma förbindelsesträcka, är antagligen seriebiljetten eller 30-dagarsbiljetten det fördelaktigaste sättet för dig att resa.

 

Periodbiljetter

Med en periodbiljett reser du förmånligt om du pendlar mellan samma stationer varje dag. Du kan själv välja hur länge (14–365 dygn) och på vilken förbindelsesträcka biljetten gäller samt om den gäller på alla tåg eller endast på express- och regionaltåg och i närtrafiken inom de rutter du valt. Periodbiljetten berättigar till ett obegränsat antal resor under biljettens giltighetstid.

Fjärrtrafikens periodbiljetter

Närtrafikens periodbiljetter

 

Seriebiljett

Reser du ofta på samma sträcka? Med en Seriebiljett är den enskilda resan förmånligare och eftersom biljettens giltighetstid är lång lämpar den sig även för dem som åker mer sällan. Med Seriebiljetten kan du resa i vilkendera riktning som helst mellan de stationer som står angivna på biljetten.

Fjärrtrafikens seriebiljetter

Närtrafikens periodbiljetter

 

Närtrafiksbiljetter

 

Servicen på fjärrtågen

Kvotplatser

För att garantera en flexibel arbetsresa har man satt in rikligt med tåg och vagnar i rusningstrafiken. I de tåg som huvudsakligen används av arbetsresenärer har man dessutom reserverat kvotplatser för resande med biljett. Dessa platser säljs inte till andra tågpassagerare.

Kvotplatser på tågen

 

Sittplatsbokning till seriebiljett

Den som reser med seriebiljett kan reservera plats i tåget t.ex. per telefon via VR Kundsupport tfn 0800 166 888 (betjänar mån–sön kl. 5–22 numret är avgiftsfritt). Telefonnumret finns också på seriebiljetten. Platsen kan också reseveras lätt i webbshopen.

Mer information om seriebiljetter

 

Förmånligt med periodbiljett

Med en periodbiljett reser du förmånligt om du pendlar mellan samma stationer varje dag. Du kan själv välja hur länge biljetten är giltig (14 - 365 dygn) och du har ett obegränsat antal resor på den förbindelsesträcka du valt.
Fjärrtrafikens periodbiljetter
Närtrafikens periodbiljetter

Vi avstår från slummeravdelningarna på morgontåg

I våra nyaste vagnar använder vi oss av miljövänlig belysning som automatiskt anpassar sig enligt omgivningens ljusnivå. På de tidigare morgontågen finns inte längre separata slummeravdelningar.