Användning av Veturis resesedlar

Veturi resesedel 2017
 

Grattis till resesedeln!

Vi har skickat e-post till alla Veturi-medlemmar som under kampanjperioden gjorde tillräckligt många inköp för att tjäna in en resesedel. I meddelandet finns även instruktioner för användning av resesedeln, vilka du också hittar här.

 

Var hittar jag resesedeln?

Efter att du fått ett meddelande om resesedeln, hittar du sedeln i avsnittet Egna biljetter i webbshoppen VR.fi. Kom ihåg att resesedeln är personlig och endast kan användas genom att identifiera sig som Veturi-medlem.

 

Hur länge är resesedeln giltig?

  • De resesedlar som levererats i januari ska användas senast den 31 mars 2018.

  • De resesedlar som levererats i mars ska användas senast den 13 maj 2018.

Du ser giltighetstiden i avsnittet Egna biljetter när du är inloggad. Observera att resesedeln måste användas på en gång.

 

Vad och var kan jag betala med resesedeln?

Du kan använda resesedeln för att betala inrikes tågbiljetter:

  • i webbshoppen vr.fi

  • vid biljettförsäljningen på stationen

  • genom att ringa VR Kundservice, tfn 0600 41 900 (samtalspris 1,99 €/besvarat samtal + lna).

Vänligen observera att du inte kan använda resesedeln på webbplatserna m.vr.fi och beta.vr.fi eller i apparna VR Närtåg och VR Mobil. Det är inte heller möjligt att köpa HRT-biljetter eller TågBuss-biljetter med resesedeln.

Kom ihåg att resesedeln måste användas på en gång. Du kan betala biljetten helt eller delvis med resesedeln.

 

Hur betalar jag med resesedeln?

I webbshoppen

Logga in, välj biljett och gå till val av leveranssätt och betalning. Du ser resesedeln i avsnittet Välj betalsätt och kan välja önskat alternativ för att betala biljetten med resesedeln.

På stationen eller per telefon

Börja med att berätta att du är Veturi-medlem och att du har en resesedel. Servicerådgivaren använder resesedeln enligt ditt önskemål.

 

Hur gör jag för att ändra eller avbeställa en biljett som jag köpt med resesedeln?

Du kan ändra eller avbeställa en biljett som du köpt med resesedeln om biljettvillkoren tillåter detta. Läs mer om villkoren för olika biljetter.

Om du har köpt en biljett med avbokningsskydd och avbeställer biljetten, återbetalas den summa som du betalat med resesedeln kontant. Vänligen observera att återbetalningen endast är möjligt vid biljettförsäljningen på stationen.

 

Annat att beakta

Om värdet på inköpet understiger värdet på resesedeln, betalas den överblivna andelen inte tillbaka kontant eller som en ny resesedel. Resesedeln kan inte heller bytas mot kontanter, och en resesedel som inte lösts ut ersätts inte.

 

Villkoren för Veturis resesedel-kampanj