Palvelut

Palvelut asemilla

Asemat tarjoavat lukuisia palveluita matkustajille. Voit tarkistaa aseman tiedot asemien sivuilta. 

Pysäköinti

Rautatieasemien läheisyydessä on varattu pysäköintitilaa junamatkustajille joko VR:n tai kunnan puolesta. Invamatkustajille on mahdollisuuksien mukaan varattu omia pysäköintipaikkoja.

Pysäköintialueet voit tarkistaa asemakohtaisesti rautatieasemien sivuilta. Asemasivuilta löydät tietoa pysäköintipaikoista.

Kansainväliset junaliput

Kansainvälisiä junalippuja voit ostaa Helsingin rautatieaseman kansainvälisestä myynnistä sekä puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, mm.

  • junalippuja Venäjän-juniin
  • kansainvälisiä alennuskortteja kuten InterRail-kortti tai Eurailpass.

Huom! InterRail-kortteja voit ostaa kaikkien palveluasemien lipunmyynneistä.

Matkatavarasäilytys

Matkatavaroiden säilyttämistä varten suurimmilla rautatieasemilla on maksullisia säilytyslokeroita.

Voit tarkistaa asematiedoista, onko matkasi lähtö- tai määräasemalla säilytyslokeroita sekä asemakohtaiset säilytysmaksut. Huomioithan, että säilytyslokerot sijaitsevat aseman tiloissa ja ovat käytettävissä asemien aukioloaikoina.

Löytötavarat

Jos olet unohtanut tavaroitasi junaan tai asemalle, löytötavaraa voi tiedustella Suomen Löytötavarapalvelusta p. 0600 41 006 (1,97€/min + pvm).

Suomen Löytötavarapalvelu,
0600 41 006 (1,97 €/min + pvm)
ma-pe klo 10–18 ja la klo 10–14
www.loytotavara.net

Palvelut junissa

VR on ottanut palveluissaan huomioon eri matkustajaryhmien tarpeet. Jotta matkustaminen sujuisi kaikkien asiakkaiden osalta miellyttävästi, palvelut on kehitetty asiakkaiden toivomusten mukaisesti.
 

Ekstra-luokan palvelut

Liikematkasi taittuu mukavasti junan Ekstra-luokassa. Matka-ajan voit hyödyntää rentoutumalla tai työskentelemällä. Jokaisella paikalla on sähköpistoke. Lisäksi matkapuhelinvahvistin, erilliset matkapuhelintilat ja langaton verkko luovat hyvät edellytyksiä matka-ajan hyötykäytölle.

Ekstra-luokan Joustavaan lippuun sisältyy kahvi- tai teetarjoilu sekä päivän lehdet. Juoman saat Ekstra-osastoissa sijaitsevasta itsepalvelupisteestä.

Pendolino

Pendolinon nopeat aikataulut ja monipuoliset palvelut sopivat sinulle, joka matkustat useasti työssäsi. Sähköpistokkeet löytyvät kaikkien istuinten kohdalta, myös erillinen tila matkapuheluja varten mahdollistaa matka-ajan tehokkaan käytön. Matkan aikana voit käyttää myös lipun hintaan kuuluvaa VR-junaverkkoa (WLAN).

Neuvotteluosasto seurueiden käyttöön

Pendolinon neuvottelutila

Matkustaessasi seurueen kanssa Pendolino-junissa voit myös järjestää kokouksen tai pienen palaverin erillisessä neuvottelutilassa. Tila on tarkoitettu 7 hengelle, ja voit varata sen Pendolinon liikennöimälle yhteysvälille joko VR asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta.

Neuvottelutilassa on toimivat kokousvälineet: dvd- ja cd- soittimet, monitori, diaprojektori, piirtoheitin ja videotykki. Matkan aikana voit käyttää myös WiFiä (VR-junaverkko). Tilassa on A-oikeudet. Halutessasi voit tilata seurueellesi tarjoilut ennen matkalle lähtöä Avecran myyntipalvelusta.

Pendolinon palvelut
 

InterCity

Tasokkaiden InterCity-junien lähtöjä on runsaasti: aamulla ehdit perille sopivasti neuvotteluihin ja illalla takaisin hyvissä ajoin. InterCity-junien monipuoliset tilat ja palvelut mahdollistavat matka-ajan hyödyntämisen tehokkaasti.

Työskentelyhyttejä on kahdelle tai neljälle matkustajalle, lisäksi junissa on puhelukopit, joissa työasiatkin voi puhua häiriöttä.

InterCity-junissa voit hyödyntää VR-junaverkkoa, istumapaikoilla on myös sähköpistokkeet.

InterCity-junien palvelut
 

Autojunat ja makuuvaunut

Pidemmälle matkalle yöjuna on vaivaton valinta. Lähdet illalla, ja aamulla jatkat matkaa levänneenä ja pirteänä.

Uusissa kaksikerroksisissa makuuvaunuissa kaikissa yläkerran hyteissä on oma suihku ja wc. Lisäksi vaunuissa toimii langaton VR-junaverkko.

Ja kun otat oman auton mukaasi junaan, pääset jatkamaan matkaa eteenpäin kätevästi ja helposti!

Yö- ja autojunien palvelut
 

Osta liput yritysten verkkokaupasta

Muistathan kirjautua yritysverkkokauppaan yrityksesi tunnuksilla. Näin saatte parhaan hyödyn sopimuksestanne.

Saat yritysverkkokaupasta

  • aikataulut 24 h
  • junaliput klo 03–02.45

Matkatoimistoille

Kirjaudu online-tunnuksillasi verkkokauppaan.

Saat verkkokaupasta aikataulut 24 h ja junaliput klo 03–02.45

Katso ohje matkatoimistoverkkokauppaan (2018)