Yöliikenne lähiliikenteen vyöhykealueella

Helsingin asemalla tarkastetaan viikonlopun yöliikenteessä kaikkien lähijuniin menevien liput ennen junaan nousua.

Yöliikenteen aikana (klo 23.00-4.00) konduktöörit ja Helsingin aseman yölipunmyynti myyvät ainoastaan normaalihintaisia aikuisten kertalippuja ja juniorikertalippuja. HSL-lippujen yötaksa on voimassa klo 2.00-4.30. Etukäteen ostetut alennusliput sekä kausiliput kelpaavat yöliikenteessä.

Lippujen tarkastus Helsingin asemalla viikonlopun yöliikenteen aikana

Perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 23.00 alkaen yöliikenteen loppuun saakka tarkastetaan asiakkaiden liput Helsingin asemalla lähtölaiturin portilla. Porttitarkastuksen tarkoituksena on matkustajaturvallisuuden parantaminen.

Yöliikenteen aikana lähijunien laiturialueelle menevälle alueelle on laitettu aidat ja lähijunaan kulku on ohjattu portin kautta. Portista pääsee vain esittämällä voimassaolevan matkalipun. Portilla on myös itsepalvelulukija matkakortilla maksamista varten. Suosittelemme matkustajia saapumaan ajoissa portilla tehtävään lipuntarkastukseen ruuhkan välttämiseksi.

Helsingin asemaa lukuun ottamatta junaan pääsee nousemaan yöaikaan normaalisti. Lipunmyynti junassa tapahtuu normaaliin tapaan lipunmyyntiosastoissa.

Lippujen osto Helsingin asemalla viikonlopun yöliikenteen aikana

Voit ostaa liput etukäteen tai laiturialueella sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä, lipunmyyntiautomaatista tai maksaa matkakortilla.

Matkakortilla voit maksaa myös HSL-alueen yöarvolipun, jos matkakortille on ladattu arvoa eli rahaa.

HSL-alueella matkustavat voivat ostaa lipun HSL:n monilippuautomaatista.
Helsingin sisäisen liikenteen aikuisten kertalipun tai yötaksan mukaisen kertalipun voit kätevästi ostaa myös tekstiviestilippuna.

Helsingin aseman lipunmyyntipiste laiturialueella on avoinna viimeisen yöjunan lähtöön saakka. Lipunmyyntipisteen vieressä laiturialueella on VR:n lipunmyyntiautomaatti ja kaksi HSL:n monilippuautomaattia. VR:n lipunmyyntiautomaatissa on yöaikaan rajoituksia lippuvalikoimissa, mutta lähijunaan lippuja voi ostaa läpi yön.