Viipurin ravintolat

Viipurin keskustasta löydät kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä venäläistä, eurooppalaista tai japanilaista ruokaa. Viipurissa ei juuri ole tyypillisiä paikallisia ruokalajeja, lukuun ottamatta viipurinrinkeliä, joka valmistetaan muinaisten fransiskaanimunkkien reseptillä. Rinkelin tunnusomainen maku syntyy kardemumman ja muskottikukan yhdistelmästä. Rinkeleitä löydät erityisesti Viipurin pienistä kahviloista.
 

Viipurin ravintoloiden hintataso on keskimäärin noin puolet Suomen hintatasosta. Joukossa on toki erikoistuneita, laadukkaita ravintoloita, joiden hinnat ovat samalla tasolla kuin kotimaassa.

 

Herkuttele keskiajan tunnelmassa

Tunnelmalliset, keskiaikaiset ruokapaikat löytyvät pääosin kaupungin keskustasta. Niiden ruokalistalla on yleensä perinteisiä venäläisiä ja eurooppalaisia ruokalajeja. Hintataso on kuitenkin suhteellisen korkea, keskimäärin 1500 ruplaa eli reilu 20 euroa ruokailijalta. Silti näitä ravintoloita kannattaa kokeilla. Kaupungin parhaiden kokkien valmistama ruoka on hyvää ja annokset ovat kauniisti aseteltuja. Palvelukin on yleensä melko hyvää.

Yksi suosituista kohteista on Kruglaya Bashnya -ravintola Pyöreän Tornin sisällä. Palvelu on melko hidasta, mutta miljöö on kokemisen arvoinen.

 

Edullisia ravintoloita Viipurissa

Viipurissa on myös muutamia McDonalds-tyyppisiä pikaruokaravintoloita. Hyvä välipala maksaa muutaman euron ja illallisen saa alle kympillä. Kahviloissa ja tavallisissa ravintoloissa tarjolla on paljon kala- ja liharuokia, perinteisiä keittoja ja sienikeittoja. Illallinen juomineen maksaa yleensä noin 15 euroa henkilöltä.

 

Viipurin TOP3-ravintolat

Viipurissa on paljon kahviloita ja pieniä ravintoloita, joista saa loistavaa ruokaa edulliseen hintaa. Esimerkiksi kahvilat Cafe Krepostnaya 5 ja New Brig sekä ravintolat Mon Pleasure and Champion Pub-Restaurant ovat mainioita vaihtoehtoja hotelliaamiaiselle. Ravintola Slavyanskaya Trapeza aivan Viipurin Linnan sillan kupeessa on perinteinen kellariravintola. Täältä löydät kohtuuhintaista venäläistä ruokaa, kuten esimerkiksi Kievin kanaa 2–3 eurolla.

 

Ravintolalaskun maksaminen ja juomaraha Viipurissa

Venäläiseen tapaan tarjoilija tuo pöytään yhden laskun, jonka ruokailijat voivat halutessaan jakaa keskenään. Juomarahan antaminen ei ole pakollista, mutta suositeltavaa paremmissa ravintoloissa ja saadessasi hyvää palvelua. Juomaraha kannattaa antaa seteleinä. Kolikot saatetaan kokea loukkauksena.

 

Lisää hyviä ruokavinkkejä löytyy Tripadvisorin sivuilta.

Lähde Viipuriin!

Päivä Monrepos’n puistossa