Viipurin hintataso ja ostokset Viipurissa

Viipurin-matkalla on helppo tehdä edullisia tuliaisostoksia ruplan alhaisen kurssin ansiosta. Kiinnostavimpia ostospaikkoja ovat kauppatori ja kauppahalli sen laidalla, kuuluisan pyöreän torin lähellä. Parhaimmat matkamuistot löytyvät pienistä putiikeista historiallisessa keskustassa. Tutustu ostosvinkkeihin ja tee matka Viipuriin!
 

Viipurilaiset erikoisuudet

Viipurin kauppahallissa on monipuolinen valikoima venäläisiä, karjalaisia ja suomalaistyylisiä paikallisia elintarvikkeita ja tavaroita. Monet myyjät puhuvat suomea ja kauppaavat innokkaasti tuotteitaan kuten vihannessäilykkeitä, mausteita ja leipää. Viipurilaiset pellavatuotteet ovat myös tunnettuja ja edullisia. Kankaita saa kaikissa sateenkaaren väreissä metritavarana tai valmiina tuotteina kuten liinavaatteina. Kaupungin keskiaikainen historia näkyy myös matkamuistovalikoimassa; monet muistoesineet ovat Viipurin historian ja kaupungin liepeillä käytyjen taistelujen inspiroimia.

Ehkä tunnetuin viipurilainen erikoisuus ovat viipurinrinkelit, joiden historia ulottuu 1300-luvulle saakka. Leivonnaisen kerrotaan saapuneen Viipuriin fransiskaaniveljien mukana ja levinneen sittemmin yläluokan herkuksi. Rinkelit ovat nykyään myös Suomen puolella suosittu eteläkarjalainen perinneleivonnainen. Rinkeleiden ainutlaatuinen maku perustuu kardemummaan ja muskotin kukintoihin, mutta joissain resepteissä on enemmänkin voimakkaita mausteita, kuten meiramia, minttua tai neilikkaa.

Parhaat ostospaikat Viipurissa

Kauppahalli ja sen edustalla olevalla kauppatorilla on etenkin kesäisin myynnissä paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja, joita kannattaa kierrellä tutkimassa. Myös vanhan kaupungin katujen varrelta löytyy pieniä putiikkeja, joista voi löytää taidokkaita käsitöitä, antiikkia ja kauniita matkamuistoja sopivaan hintaan.

Kaupungin uudemmassa osassa lähellä rautatieasemaa ja paikallisen Punaisen torin ympärillä on paljon erilaisia kauppoja. Muodin suhteen valikoima on melko pieni, mutta esimerkiksi uudet kengät voi löytyä varsin kohtuulliseen hintaan. Myös venäläisillä muotimerkeillä on omia liikkeitään Viipurissa.

Isoja kauppakeskuksia on oikeastaan vain yksi, Karusel. Se on kohtuullisen kävelymatkan päässä keskustasta, lähellä Monrepos’n puistoa. Sen supermarketti on myös paikallisten suosima ostospaikka, ja sieltä on kätevää hankkia tuliaisiksi suklaata, karkkeja, kosmetiikkaa sekä muuta syötävää ja juotavaa. Paikalliset tuotteet ovat edullisia. Muualta tuotujen ulkomaisten tuotteiden valikoima lähestyy samaa kuin Suomessa, samoin niiden hintataso.

Lähde Viipuriin!

Päivä Monrepos’n puistossa