Viinikeidas Euroopan tyyliin

Do Immigrationissa voi kuvitella olevansa hetken keskellä Berliiniä. Do Immigrationissa voi kuvitella olevansa hetken keskellä Berliiniä.

Vanhan tehtaan sisäpihalla kohoaa musta metalliportaikko, jonka ylätasanteelta kantautuu letkeä jazz. Reilu vuosi sitten avattu Do Immigration -viinibaari on tuonut raikkaan tuulahduksen Pietarin viinimaailmaan ja juomakulttuuriin.

Ovella tulee vastaan hilpeästi rupatteleva kaveriporukka punaviinilasit kädessä. Ravintolan tummat penkit ja sopivan hämyinen tunnelma luovat vaikutelman, että täällä viettäisi mielellään illan jos toisenkin.

”Siitä koko idea oikeastaan lähtikin. Baarin omistajat ovat alusta saakka toivoneet, että tämä olisi rento ja miellyttävä kohtauspaikka, kuin eräänlainen kaupunkilaisten olohuone”, baarimikko Lidia Lebedeva kertoo.

Tunnelman lisäksi Do Immigrationiin kannattaa tulla viinilistan takia. Tai oikeastaan viinilistan puutteen vuoksi, sillä varsinaista listaa baarissa ei ole käytössä.

”Me olemme menu, joten meiltä kannattaa kysyä suosituksia”, Lebedeva huikkaa ja osoittaa itseään ja kollegoitaan.

Viinibaari ilman viinilistaa voi kuulostaa toivottomalta, mutta Lebedevan mukaan se tuo valikoimaan joustoa ja entistä parempia viinejä. Hintaluokkia on vain kolme, 150 ruplan (noin 2,5 euron) viinit, 200 ruplan (noin 3,4 euron) viinit ja 250 ruplan (noin 4,20 euron) viinit. Annoskoko pysyy vakiona, noin 16 senttilitran annoksissa, joten niin rieslingejä kuin georgialaisia erikoisuuksiakin pääsee nauttimaan melko huokeaan hintaan.

”Viinin ei tarvitse olla kallista ollakseen hyvää. Aluksi ideana oli tarjota kaikki viinit samaan hintaan, mutta uusien tuontirajoitusten ja ruplan heikon kurssin takia jouduimme nostamaan joidenkin viinien hintoja”, Lebedeva selventää.

Baarimikko Lidia Lebedeva ihastui viineihin omien sanojensa mukaan vahingossa. Baarimikko Lidia Lebedeva ihastui viineihin omien sanojensa mukaan vahingossa. ”Nyt en voisi kuvitellakaan olevani muualla töissä”, hän sanoo.

Juomakulttuuri muuttuu

Do Immigrationin perustaneen pariskunnan, Ekaterina Savchenkon ja Viktor Smetanukin mukaan baarin mannermainen tunnelma on harkiten tehty.

”Matkustelemme paljon ympäri maailmaa, ja olemme käyneet viinibaareissa aina Berliinistä New Yorkiin. Kun keksimme perustaa oman baarin, halusimme, että se on omistettu nimenomaan viinille, hyvälle tunnelmalle ja mukaville ihmisille. Tämä ei ole mikään ihan tavallinen venäläisbaari, vaan paikka, jossa voi kuvitella olevansa keskellä Eurooppaa”, Ekaterina Savchenko tiivistää.

Enää Do Immigration ei ole poikkeus Pietarin katukuvassa, sillä kaupungin juomakulttuuri muuttuu nopeasti. Pietarissa juotiin pitkään makeita viinejä, ja huhutaan, että makea madeira oli Rasputininkin suosikkijuoma.

”Eurooppalaistyylisistä viineistä on hetkessä tullut tosi trendikkäitä. Sekä edullisia että hintavampia uusia paikkoja avataan viikoittain. Olemme iloisia siitä, että taisimme olla ensimmäinen uudenlainen viinibaari kaupungissa”, Savchenko sanoo.

Pelkällä viinillä Do Immigration ei kuitenkaan ratsasta. Ravintolan kokki loihtii viinin kyytipojaksi milloin grillattuja merenherkkuja ja kasviksia, milloin pientä suolaista purtavaa. Viikonloppuisin tarjolla on keittoa. Suomesta Pietariinkin levinneen Ravintolapäivän koittaessa grilli muuttaa usein sisäpihalle, ja letkeä, yhteisöllinen ja hämmentävän mannermainen tunnelma on entistä useamman saavutettavissa.

Viinin kyytipojaksi on tarjolla monia herkkuja.

Viinin kyytipojaksi on tarjolla milloin merenherkkuja, milloin raikkaita keittoja.

Ravintoloitsijoiden TOP 5 -ruokapaikat Pietarissa

1. 1.5 Komnaty. Pieni ja mukava cocktail-baari. Jokainen drinkki tarjoillaan juoman makuun täydellisesti sopivan purtavan kera.
Naberešnaja reki Fontanki 66, metro Dostojevskaja
2. 2х12 dj bar. Do Immigrationin alakerrassa sijaitseva, kahden muusikon ylläpitämä baari, jossa järjestetään myös dj-iltoja.
Ulitsa Vosstanija 24, metro Majakovskaja

3. The Hat. Aina täpötäynnä oleva newyorkilaistyylinen jazz-baari yhdistelee maailmanluokan live-jazzia ja yksinkertaisia drinkkejä.
Ulitsa Belinskogo 9, metro Majakovskaja

4. Borodabar. Puoliksi hipster- ja puoliksi punkkaribaari, jossa laatucocktaileja tarjoilevat päästä varpaisiin tatuoidut baarimikot.
Kazanskaja ulitsa, metro Sennaja plotštšad

5. Kusto. Raikas ja tunnelmallinen lounge-baari, jossa maukkaita juomia voi nauttia hiljaisen musiikin soidessa taustalla.
Ulitsa Zhukovskogo 22, metro Majakovskaja