Henkilökortti – helppo tapa tunnistautua

Helpota junalippujen ostoa henkilökorttisi avulla. Henkilökorttitunnistautuminen helpottaa ja nopeuttaa asiointia R-kioskeilla ja asemilla.

 

Ottamalla käyttöösi henkilökorttitunnistautumisen Omissa tiedoissasi, voit tunnistautua lipunoston yhteydessä ajo-, henkilö- tai Kela-kortin viivakoodilla. Asiakkaanamme voit kuitenkin tunnistautua myös kirjautumalla sisään Veturi-käyttäjätunnuksellasi verkkokaupassa, VR Mobiilissa, kertomalla Veturi-asiakkuudestasi asemien lipunmyynnissä, R-kioskeilla ja puhelinpalvelussamme. Voit myös käyttää älypuhelimesi VR Mobiili –sovelluksesta löytyvää Veturin mobiilikorttia tunnistautumiseen asemilla ja R-kioskeilla.

 

Toimi näin

Toimi näin, kun haluat käyttää henkilökorttiasi tunnistautumiseen:

Jos olet liittynyt Veturiin, mutta et liittymisen yhteydessä ottanut käyttöösi henkilökorttitunnistautumista, kirjaudu sisään verkkokauppaan tai VR Mobiiliin, mene Omiin tietoihisi ja ota palvelu käyttöön tallentamalla henkilötunnuksesi loppuosa tietoihisi. Tai voit halutessasi käydä lipunmyyntiasemalla ja aktivoida palvelun käyttöösi yhdessä palveluneuvojan kanssa. VR Mobiilissa ja verkkokaupassa sinun ei tarvitse vahvistaa muutosta salasanallasi, vaan voit edetä suoraan tiedon tallennukseen.

Jos olet vasta liittymässä Veturiin, ota palvelu käyttöön rekisteröitymislomakkeella.

Tämän jälkeen palvelu on käytössäsi ja seuraavan kerran lippua ostaessasi näytät vain henkilökorttisi viivakoodia viivakoodinlukijalle.

Henkilökorttitunnistautuminen on mahdollista vain suomalaisella henkilö-, Kela- tai ajokortilla. Voit helposti ottaa henkilökorttitunnistautumisen pois käytöstä Omissa tiedoissasi. Poista vain valintaruksi ja tallenna muutokset.

 

Turvallista tunnistautumista

Henkilötunnuksesi loppuosa, jonka annat meille ottaessasi henkilökorttitunnistautumisen käyttöön, muuttuu tiedon tallennuksen yhteydessä järjestelmissämme tunnistamattomaan muotoon. Kun palvelu otetaan pois käytöstä, poistuu myös tieto järjestelmästä. Lue lisää Tietosuojaselosteesta tai Usein kysytyistä kysymyksistä.

 

Käytä Veturi-tunnuksia

Ainoastaan silloin, kun olet ostanut lippusi tunnistautuneena Veturi-asiakkaana, ovat voimassa olevat junalippusi tallessa Omissa lipuissasi. Näin voit esimerkiksi tulostaa liput käyttöösi vasta juuri ennen matkalle lähtöä. Tai jos vaikka lippusi katoaa, löydät sen Omista lipuistasi uudestaan.