Matkan hakeminen

Verkkokaupassa voit hakea aikatauluja, vertailla hintoja ja ostaa junalippuja. Verkkokauppa on avoinna kaikkina viikonpäivinä klo 4.00–1.30. Aikatauluja voit hakea myös kaupan aukioloajan ulkopuolella.
 

Asemien ryhmittely

Voit hakea useamman aseman aikataulu- ja hintatietoja kerralla (Helsinki kaikki, Pietari kaikki, Pasila kaikki). Esimerkiksi kun valitset ’Pasila kaikki’, verkkokauppa tarjoaa seuraavia asemia: Pasila ja Pasilan autojuna-asema. Kun valitset ’Pietari kaikki’, vaihtoehtoina tarjotaan Pietari Finljandski ja Pietari Ladozhki, vastaavasti ’Helsinki kaikki’ tarjoaa asemiksi Helsinki, Helsinki lentoasema ja Pasilan autojuna-asema.

Valitessasi asemaryhmän, esimerkiksi ’Helsinki kaikki’, näkyviin tulevat asemaryhmässä olevien asemien aikataulut ja hinnat. Voit halutessasi vaihtaa asemavalintaa alasvetovalikosta. Tarjottavat aikataulu- ja hintatiedot muuttuvat valintasi mukaisesti.< /p>

Halutessasi voit valita junan mahdollisen vaihtoajan, junatyypin sekä junan palvelut ja hakea yhteyksiä erilaisin perustein kuten pitemmän vaihtoajan tai erilaisten palvelujen perusteella. Aukaise valikko klikkaamalla harmaalla pohjalla olevaa otsikkoa.

 

Matkan hakutulokset

Verkkokaupassa näkyvät ensimmäisinä hakuehtoihin parhaiten sopivat lähdöt, ja asiakkaiden pyynnöstä hakutulosten määrää on lisätty huomattavasti. Sivulla näkyvien viimeisten lähtöjen tiedot latautuvat hitaammin, eivätkä ne tule aina heti näkyviin. Halutessasi saat tiedot esiin klikkaamalla ko. lähtöä.

Säästö-sarakkeessa näkyy kyseisen lähdön halvin mahdollinen hinta. Se voi olla Säästölipun hinta tai lähdölle myynnissä olevan tarjouslipun hinta, silloin kun se on Säästölipun hintaa halvempi. Jos lähdölle on voimassa kaksi eri tarjousta, Säästö-sarakkeessa näkyy halvin hinta. Tarjoushinta ei tule näkyviin, jos valitulle lähdölle ei ole myynnissä tarjoushintaisia matkoja tai niitä on ollut rajoitettu määrä ja ne on myyty loppuun.

Jos lähdölle on tarjolla Veturi-hintaisia lippuja, niiden hinta näkyy omassa sarakkeessaan, vaikka et olisikaan liittynyt tai kirjautunut Veturiin. Klikkaamalla Veturi-hintaa avautuu kenttä, jonka kautta voit liittyä tai kirjautua. Liityttyäsi tai kirjauduttuasi voit heti ostaa Veturi-hintaisen lipun.

Jokaiselle verkkokaupan sivun oikeaan reunaan tulee näkyviin Omat valinnat -laatikko, josta voit tarkistaa tilauksesi tiedot: yhteysvälin, matkustajat, lipputyypit ja matkojen hinnat. Jos olet jo valinnut junaliput, löydät myös niistä tietoa sivun oikeasta reunasta.

Kotimaan lippuja voit ostaa vuotta ennen matkalle lähtöä (huom! Säästöliput 60 vrk ennen matkaa), mutta paikanvaraus tehdään aikaisintaan kaksi kuukautta ennen matkaa. Jos ostat lipun aikaisemmin kuin 2 kk, sinun tulee lunastaa myöhemmin istuma/makuupaikka aseman lipunmyynnistä tilausnumeron perusteella. Rekisteröityneenä asiakkaana voit lunastaa paikan myös verkkokaupasta, kun matkustuspäivään on enintään 2 kk aikaa.

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippuja voit ostaa aikaisintaan 60 vuorokautta ennen matkalle lähtöä.< /p>

Jos sinulla on tiedossasi kampanjakoodi, anna se sille varattuun kenttään.

Sivun oikeassa yläreunassa näkyy laatikko, johon kertyy tiedot tekemistäsi valinnoista. Näin voit ostotapahtuman kaikissa vaiheissa tarkistaa omat valintasi.

Junaliput toimitetaan valitsemallasi toimitustavalla (pdf-tiedostona, viestinä matkapuhelimeen tai sähköpostiin) lyhyen ajan kuluessa. Jos lipun toimitus viivästyy, ota yhteyttä Verkkokaupan tukeen, p. 0307 20903.

 

Kotimaan kaukoliikenne ja Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junaliput

Kotimaan kaukoliikenteen sekä Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippuja voit ostaa kirjoittamalla hakuun mistä minne haluat matkustaa.

 • Valitse matkustusaika ja matkustajat.
 • Huomaa, että Säästölippuja voit ostaa vain istumapaikalle.
 • Kotimaan junissa alle 4-vuotiaat lapset ja Venäjä-liikenteen junissa alle 6-vuotiaat lapset matkustavat maksutta ilman istumapaikkaa. Jos haluat varmistaa lapselle oman paikan, hän voi matkustaa aikuisen kanssa maksutta perhelipulla tai hänelle tulee hankkia oma junalippu.
 • Alennuksiin oikeutetut matkustajaryhmät löytyvät alasvetovalikosta. Alennukset on huomioitu lipun hinnassa. Oikeus alennushintaiseen lippuun on aina todistettava junassa (esim. opiskelijat, eläkeläiset yms.).

 

Duo-bussiliput ja bussit Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Voit ostaa verkkokaupasta Duo-bussilippuja, joihin sisältyy junamatka sekä seuraava Pohjolan liikenteen bussiyhteys:

 • Uudenmaan Duo-liput yhteysväleille Helsinki–Porvoo–Loviisa sekä Helsinki–Veikkola–Nummela–Muijala–Perttilä–Lohja–Virkkala
 • Kaakkois-Suomen Duo-liput Kotkan, Imatran ja Savonlinnan paikallisyhteyksille.

Uudenmaan Duo-lipun ostoon pääset valitsemalla matkahakukenttiin määräasemaksi haluamasi paikkakunnan yllämainituista. Ostamalla Duo-lipun saat bussiosuuden alennettuun hintaan.

Kaakkois-Suomen Duo-lippu Kotkan, Imatran ja Savonlinnan paikallisliikenteeseen tulee valittavaksi Paikat ja Palvelut -näytöllä. Bussiosuuden hinta on tuolloin aina 2 euroa.

Voit myös ostaa kätevästi HSL:n bussilipun junalipun oston yhteydessä joko Helsingin päärautatieasemalta tai Tikkurilan rautatieasemalta lentoasemalle. Bussien lähtöaikoja on sovitettu yhteen junien aikataulujen kanssa. Valitse tuolloin hakuruudussa pääteasemaksi Helsinki-Vantaan lentoasema.

 

AutoJuna-paketit

Avaamalla Autopaketit-välilehden voit tarkastella AutoJunien aikatauluja, tarkistaa hintoja ja ostaa AutoJuna-paketin. AutoJuna-paketti sisältää junamatkan ja makuupaikan 1–6 henkilölle sekä auton kuljetuksen.

Valitse alasvetovalikoista haluamasi yhteysväli. Valittavissa on ne asemat, joiden välillä voit ottaa mukaan auton junassa kuljetettavaksi. Valitse matkustusajankohta ja matkustajamäärä.

 

AutoJunien kuormauspaikat

Rovaniemen ja Kolarin yöjunat Helsingistä pohjoiseen lähtevät Helsingin rautatieasemalta. Autot kuormataan kyytiin Pasilan autojuna-asemalla, ja matkustajat voivat nousta junaan Pasilan tai Helsingin rautatieasemalla. Saavuttaessa Pasilan autojuna-asemalle kuljetettavien autojen kuljettajien tulee jäädä pois junasta autojuna-asemalla.

Tarkista autojen kuormauspaikat kartalta.

Katso lisätietoja AutoJuna-paketeista.

Mikäli haluat ostaa moottoripyörän/ tai -kelkan kuljetuksen, ota yhteys aseman lipunmyyntiin.

 

Lapset yöjunassa

10-vuotias tai sitä nuorempi lapsi matkustaa maksutta yöjunassa vanhempansa kanssa samassa makuuhytissä, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa. Voit tilata lapsen maksuttoman matkalipun samaan makuuhyttiin palveluasemien lipunmyynnistä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, p. 0600 41 900 (puhelun hinta 1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

 

Sarja- ja kausiliput

VR:n verkkokaupasta voit

 • ostaa kaukoliikenteen 10 ja 30 matkan ja lähiliikenteen maksualueen 10 matkan sarjalippuja.
 • ostaa kaukoliikenteen kausilippuja sekä lähiliikenteen maksualueen kausilippuja. Voit valita lipun voimassaoloajaksi 14–365 vuorokautta. Lipun voi ostaa aikaisintaan 60 vrk ennen voimassaolon alkua.
 • tehdä maksuttoman paikanvarauksen, kun matkustat sarjalipulla.

Katso tarkemmin sarjaliput kaukoliikenteessä ja sarjaliput lähiliikenteessä.

 

Istumapaikan varaaminen sarjalipulla matkustettaessa

Halutessasi voit varata maksuttoman istumapaikan sarjalipulla matkustaessasi.

 • Kirjoita sarjalipun tilausnumero siihen varattuun kenttään.
 • Anna haluttujen paikkojen lukumäärä
 • Valitse kumpaan suuntaan haluat matkustaa.
 • Voit valita samalla meno- ja paluumatkan istumapaikan. Anna päivämäärä/t ja ajankohta/ajankohdat koska haluat matkustaa.

 

Liity Veturiin

Rekisteröitymällä liityt Veturi-asiakkaaksi verkkokaupan ostojen tekeminen helpottuu ja nopeutuu, kun antamasi tiedot löytyvät valmiina. Saat mm. seuraavia etuja:

 • tietoa palveluista ja tarjouksista ensimmäisten joukossa
 • pääset osallistumaan palveluidemme kehittämiseen
 • matkavinkkejä ja etuja matkustuksessa.

Lisätietoja Veturi-asiakasohjelmasta

Varmistat itsellesi parhaan hyödyn, kun käytät käyttäjätunnustasi aina asioidessasi VR:llä.