Verkkokaupan ehdot

Näitä verkkokaupan ehtoja sovelletaan VR Verkkokaupassa ja VR Mobiilissa asioitaessa. VR Verkkokaupassa ja VR Mobiilissa noudatetaan Suomen lakia sekä VR:n voimassa olevia kuljetus- ja lippuehtoja. Tehty ostos on sitova asiakkaan maksettua ostoksensa eikä sitä voi peruuttaa.
 

Tietojen oikeellisuus

Junalippujen ostamista tai niiden toimittamista varten annettujen tietojen oikeellisuudesta vastaa lipun ostaja. VR ei vastaa virheellisistä tiedoista johtuvista häiriöistä vahvistuksen lähettämisessä tai lippujen toimittamisessa eikä niistä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

 

Lippujen muuttaminen ja peruuttaminen

Ostetut liput voi muuttaa ja peruuttaa tietyin ehdoin. Junalippujen muutos- ja peruutusehdot ovat lippukohtaisia. Kaukoliikenteen yksittäisiä junalippuja, Autojuna-paketteja, makuupaikka tai -hyttimatkoja ja Suomen ja Venäjän väliseen liikenteen lippuja voi muuttaa tai peruuttaa asemien lipunmyynnissä sekä VR Asiakaspalvelussa niiden aukioloaikoina. Lipun voi peruuttaa myös tällä lomakkeella. Valittua matkakohdetta tai reittiä ei voi muuttaa.

Kaukoliikenteen yksittäiset junaliput

Kaukoliikenteen yksittäisen junalipun lähtöpäivää tai -aikaa voi muuttaa. Muutoksesta peritään maksu. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lähtöön ei hyvitetä.

Peruutusturva

Kaukoliikenteen yksittäiseen junalippuun on mahdollista ostaa Peruutusturva. Peruutusturva oikeuttaa junalipun peruutukseen. Junalipun hinnan saa takaisin VR palveluasemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta.

Autojunapaketti

Autojunapaketin voi muuttaa ja peruuttaa VR palveluasemien lipunmyynnissä tai VR Asiakaspalvelussa viimeistään 7 vrk ennen junan lähtöä. Muutoksista ja peruutuksista peritään maksu.

Kaukoliikenteen ja lähiliikenteen maksualueen sarjalippu

Sarjalippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Kaukoliikenteen ja lähiliikenteen maksualueen kausilippu

Kausilippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippu

Suomi–Venäjä -liikenteen lipun voi muuttaa ja peruuttaa viimeistään 6 tuntia ennen junalippuun merkittyä lähtöaikaa. Muutoksista ja peruutuksista peritään maksu.

Tarjousliput

Tarjouslippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa. Veturi-asiakasohjelmaan rekisteröityneille suunnattujen tarjouslippujen ehdot vaihtelevat tarjouksen mukaan.

 

Opiskelija- ja eläkeläisalennukset

Opiskelijana saat alennusta tietyistä junalipuista. Junissa lipuntarkastuksen yhteydessä opiskelija todistaa oikeutensa alennushintaiseen lippuun voimassaolevalla ja VR:n hyväksymällä opiskelijakortilla tai tilapäisesti oppilaitoksen myöntämällä todistuksella (josta käy ilmi myöntämishetki, kelpaa todistuksena kolme kuukautta myöntämishetkestä).

Eläkeläisalennukseen oikeutetun tulee esittää junassa VR-E-kortti, kuvallinen Kela-kortti jossa tunnus eläkkeensaaja, kuvaton Kansaneläkkeensaajan kortti tai työeläkeyhtiön myöntämä Työeläkekortti tai eläkepäätös. Kuvattomien kansaneläkkeensaajan, työeläkekorttien ja eläkepäätöksen kanssa on aina esitettävä henkilökortti.

Jos matkustajalla ei ole alennukseen oikeuttavaa korttia tai tilapäistä todistusta, perii konduktööri junassa matkustajalta aikuisen junalipun hinnan junasta ostettuna.

Lue lisää opiskelija-alennuksesta
Lue lisää eläkeläisalennuksesta
Lue lisää VR:n ehdoista
Tietosuoja