Junalla Venäjälle

Voit matkustaa Venäjälle Allegro-junalla, jonka matka-aika Pietariin on 3,5 tuntia. Moskovaan pääset yön yli Tolstoi-junalla. Molemmat junat pysähtyvät myös Viipurissa.
 

Matkustusasiakirjat

Tarvitset Venäjälle matkustaessasi viisumin, jota voit hakea matkatoimistoista. Viisumihakemuksen käsittely kestää 1–2 viikkoa. Lisäksi tarvitset passin, joka on voimassa vähintään puoli vuotta matkasi jälkeen. Myös lapsella on oltava oma passi.

Junassa täytetään Venäjälle matkustettaessa maahantulokortti kahtena kappaleena. Toinen, Venäjän rajaviranomaisten leimaama kappale, tulee pitää mukana koko Venäjällä oleskelun ajan.

Viisumin on oltava voimassa rajaa ylitettäessä. Tämä kannattaa huomioida erityisesti Tolstoi-junalla yön yli matkustettaessa, junan ylittäessä rajan vasta lähtöpäivää seuraavan vuorokauden aikana.

Lue lisää, miten hankkia viisumi Venäjälle

 

Matkatavarat

Suomen ja Venäjän välillä liikennöivissä junissa ei ole matkatavaravaunua.
Matkustaja saa kuljettaa mukanaan käsimatkatavaraa, jonka kuljetus ei ole ristiriidassa tulli- tai viranomaismääräysten kanssa.

Yhdellä junalipulla voi kuljettaa:

  • enintään 100 x 60 x 40 cm:n kokoisia tavaroita.
  • aikuisen lipulla matkustava kaksi matkalaukkua maksutta ja jos junassa on tilaa, kaksi maksullisena. Lisämatkatavarat maksetaan etukäteen aseman lipunmyynnissä.
  • golfbägin
  • Sukset ja sauvat, laskettelusukset  ja lumilauta on mahdollista kuljettaa suksipussiin pakattuina.
  • Polkupyörän pakattuna  100 x 60 x 40 cm kokoiseen pakkaukseen.

Tarkat tiedot matkatavaran kuljetuksesta 

 

Lemmikit

Suomen ja Venäjän välisessä liikenteessä voi kuljettaa koiria ja kissoja. Lemmikin kanssa matkustavan on ostettava junalippu VR palveluaseman lipunmyynnistä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelukeskuksesta. Allegrossa on lemmikkipaikkoja lemmikin kanssa matkustavia varten. Tolstoissa lemmikin kanssa matkustavan on ostettava junaliput hytin kaikille paikoille. Lemmikkejä ei voi kuljettaa yksittäisillä makuupaikoilla.

Tarkat tiedot lemmikkien kuljetuksesta

 

Lipun osto

Allegro -junaliput Helsingin ja Pietarin välille tulevat myyntiin 90 päivää ennen matkustusajankohtaa. Suomi-Venäjä liikenteen junalippuja voit ostaa verkkosivulta vr.fi (toistaiseksi ainoastaan tietokoneella, ei mobiililaitteella), VR palveluasemien lipunmyynnistä, jälleenmyyjiltä sekä VR:n asiakaspalvelusta. Lippua ostaessasi tarvitset kaikkien matkustajien passitiedot.

Lemmikin kanssa matkustavan on ostettava lippu joko VR:n lipunmyynnistä tai puhelimitse asiakaspalvelusta.

vr.fi:stä paikan valinta vaunukartalta on toistaiseksi mahdollista vain Suomi-Venäjä -suunnassa.

 

Rajatarkastus

Raja- ja tullitarkastus suoritetaan liikkuvassa junassa. Tarkastuksen ajan matkustajien on oltava omilla paikoillaan. Tarkastuksessa on esitettävä passi sekä viisumi.

Ryhmään kuuluvien matkustajien tulee matkustaa ensisijaisesti samassa vaunussa. Mikäli ryhmä ei sovi yhteen vaunuun, on joka vaunussa, jossa ryhmään kuuluvia on, oltava kopio ryhmäviisumista. Lisäksi jokaisen ryhmään kuuluvan matkustajan pitää tietää, missä vaunussa ja millä paikalla on ryhmänjohtaja, jolla alkuperäinen viisumi on.

Junan wc-tilat ja ravintolavaunu suljetaan tarkastuksen ajaksi.
Matkustaja voi tehdä junassa tullille tulli-ilmoituksen, mikäli hänellä on tullattavaksi ilmoitettavaa tavaraa mukanaan.

Venäjän tullille voi maksaa tullimaksut ainoastaan Venäjän ruplilla joko käteisellä tai luottokortilla.

 

Junat

Allegro

Allegro kulkee Helsingin ja Pietarin (Finljandski) välillä. Venäjällä juna pysähtyy myös Viipurissa. Junassa on 1. ja 2. luokka. Ensimmäisen luokan lippuun sisältyy mm. paikalle tarjoiltava ateria. Lisäksi junassa on ravintolavaunu sekä junaa kiertävä myyntikärry.

Junassa on invapaikkoja, leikkitila lapsille sekä lemmikkipaikkoja. Juna on kokonaan savuton.

Tolstoi

Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä. Venäjällä se pysähtyy Viipurissa, Pietarissa (Ladozhski), Tverissä ja Moskovassa (Leningradski).
Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Paluusuunnassa hytit voivat olla myös sekahyttejä.

Junassa on business-luokka, 1. luokka, 2. luokka, ravintolavaunu sekä invahytti.

E-viisumi ei toistaiseksi käy Allegrossa

Matkustajat eivät vielä voi käyttää e-viisumia matkustaessaan rajan yli Allegro-junalla. Venäjän viranomaisten mukaan teknisestä valmiudesta johtuva viive on väliaikainen ja e-viisumi on tulossa myös junaliikenteeseen myöhemmin, arviolta viimeistään vuonna 2021.

Huom! Älä tuo villisianlihaa Suomeen

EU:n rajojen lähettyvillä erityisesti Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa esiintyy afrikkalaista sikaruttoa. Tauti ei tartu ihmiseen, mutta levitessään Suomeen voi vaarantaa suomalaisen sianlihan tuotannon.

Jahtimatkoja on syytä välttää. Kaikkien lihatuotteiden tuliaistuonti on kiellettyä Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta.

Lue lisää afrikkalaisesta sikarutosta

Katso kaikki Pietarin tarjoukset ja vinkit

Allegrolla matkustat helposti ja edullisesti Pietariin. Juna vie mukavasti keskustasta keskustaan, keskelle elämysten metropolia. Kokosimme sinulle matkavinkkejä Pietarin-matkustuksesta. 

Pietarin matkavinkit

Allegro-junan aikataulut

Junaliput Venäjälle

Viipuriin/Viipurista matkustavat

Viipuriin jäävien ja Viipurista junaan nousevien matkustajien tullitarkastus on Viipurin aseman 2. kerroksen tarkastustilassa.

Tarkastukseen on varattava aikaa yksittäisen matkustajan ja pienen ryhmän kohdalla 40 min., ison ryhmän kohdalla tunti.

Uusia vaunuja Tolstoi-junaan

Moskovaan liikennöivässä Tolstoi-junassa otettiin käyttöön uusia nykyaikaisia 1. ja 2. luokan makuuvaunuja. Junassa on lisäksi korkeasti varusteltu business-luokka.

Uudet makuuvaunut ovat aiempaa mukavampia. Leveämmät vuoteet, pesuallas makuuhytissä sekä suihku vaunun päädyssä lisäävät matkustusmukavuutta.

Myös ravintolavaunu korvattiin uudella vaunulla, jossa vanha tunnelma haluttiin kuitenkin säilyttää. Ravintolavaunussa on henkilökohtainen palvelu ja pöytiintarjoilu.

Tutustu Tolstoin palveluihin