Työmatkustajat

Työmatkustajia junassa

 

Kun kuljet työmatkasi junalla, jää aikaa itsellesi. Matka-ajan voit käyttää mieleiselläsi tavalla: rentoutumalla, työpäivään valmistautumalla tai vaikkapa lehtiä lukemalla. Työmatka taittyy myös ympäristöystävällisesti, kun junat aiheuttavat vähiten päästöjä.

 

Tarkista aikataulusi

Verkkokaupan lisäksi voit tarkistaa lähi- ja kaukoliikenteen aikataulusi mm. aikataulukorteista ja asemakohtaisista aikatauluista. Voit myös hakea aikataulut mobiilisti matkapuhelimeesi osoitteesta m.vr.fi.

 

Liikennetilanne

Junien kulusta ja satunnaisista poikkeuksista liikenteessä saat tietoa etusivulta sekä Liikennetilanne-osiosta. Voit hakea junan kulkutietoa asema- tai junakohtaisesti. Lisäksi voit tarkistaa mahdolliset poikkeustilanteita koskevat liikennetiedotteet.

Tutustu liikennetilanteeseen

 

Junat kartalla

Junat kartalla -palvelun avulla voit tarkastella tällä hetkellä liikenteessä olevien junien kulkua. Tiedot perustuvat junien GPS-paikannukseen.

Katso junat kartalla

 

Minkälaisella lipulla matkustat?

Jos matkustat usein samaa yhteysväliä, sarjalippu tai kausilippu saattavat olla sinulle edullisin tapa matkustaa.

 

Kausiliput

Kausilipun voit ostaa haluamallesi aikavälille (14–365 vrk) tietylle yhteysvälille kaukoliikenteessä joko kaikkiin juniin tai ainoastaan pika- ja taajamajuniin kelpaavaksi ja lähiliikenteessä valitsemillesi alueille. Voit tehdä rajattoman määrän matkoja lipun voimassaoloaikana.

Kaukoliikenteen kausiliput

Lähiliikenteen kausiliput

 

Sarjaliput

Sarjalippu kelpaa kaikissa junissa lippuun merkityllä yhteysvälillä kumpaankin suuntaan. Sarjalipun yksittäisellä lipulla voi matkustaa vain yhteen suuntaan, mutta kaikkia lippuja ei tarvitse käyttää samaan suuntaan. Voit siis esimerkiksi käyttää yhden lipun menomatkaan ja toisen paluumatkaan.

Kaukoliikenteen sarjaliput (10 ja 30 matkan sarjaliput)

Lähiliikenteen sarjaliput (10 matkan sarjaliput)

 

Lähiliikenteen liput

 

Palvelut kaukoliikenteen junissa

Kiintiöpaikat

Työmatkan sujuvuuden varmistamiseksi työmatkaliikenteen ajankohtiin on lisätty runsaasti junia ja vaunuja. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu lisäksi kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville. Näitä paikkoja ei myydä muille junamatkustajille kiintiöpaikkaluettelon kiintiöväli -sarakkeessa kerrottujen kaupunkien välillä.

Kiintiöpaikat junissa

 

Sarjalipun matkanvaraus

Sarjalipulla matkustavat voivat varata matkan käyttämäänsä junaan esim. puhelimitse VR Asiakastuesta p. 0800 166 888 (avoinna ma–su klo 5–22, numero on maksuton). Puhelinnumero löytyy myös sarjalipusta. Istumapaikan voi varata helposti myös verkkokaupan kautta.

Lisätietoja sarjalipulla matkustamisesta

 

Kausilipulla edullisesti

Voit valita kausilipun haluamallesi aikavälille (14–365 vrk), ja matkustat rajattomasti valitsemallasi yhteysvälillä.

Kaukoliikenteen kausiliput

Lähiliikenteen kausiliput

Junaliput kännykkään

Mikäli puhelimessasi on Internet-yhteys, voit tilata junaliput suoraan matkapuhelimeesi.

Hyppää Veturin kyytiin!

Veturi on VR:n ilmainen asiakasohjelma. Veturilaisena saat hyviä etuja ja asiointisi on helpompaa. Veturilaiset myös kuulevat VR:n ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa ja saavat mahdollisuuden osallistua arvontoihin.

Lue lisää Veturista

Työmatkat junalla

Työmatkat junalla sujuvat turvallisesti ja mukavasti. Toni Jalonen matkustaa säännöllisesti työmatkoillaan junalla ja kertoo miksi suosii junassa matkustamista. Katso Tonin haastattelu Youtubesta.