Tikkurilan matkakeskus 

Tikkurila

Tikkurilaan on valmistunut uusi nykyaikainen matkakeskus Dixi, jossa liikkuminen on helppoa ja esteetöntä. Matkakeskuksessa voi vaihtaa nopeasti kulkuneuvoa tai asioida keskuksen liiketiloissa. Tikkurilasta pääsee helposti ja nopeasti junalla lentoasemalle.

Tikkurilan uusi matkakeskus tekee matkustamisen julkisilla kulkuneuvoilla sujuvaksi. Tikkurilassa pysähtyvät useimmat pääradan kaukojunat, Venäjän-junat sekä pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat. Matka jatkuu tarvittaessa vaivattomasti linja-autolla, sillä bussiterminaali on osa matkakeskuskokonaisuutta.

Matkakeskus tarjoaa matkustajille miellyttävät tilat asiointiin ja ostosten tekoon. Raiteet ylittävä asemasilta toimii odotustilana. Asemakannella matkakeskuksen kolmannessa kerroksessa palvelevat mm. elintarvikemyymälä, lukuisat pienet liikkeet sekä ravintoloita ja kahviloita.

Tikkurilan lipunmyynti uusissa tiloissa

 

Tikkurilan matkakeskus

 

VR:n Tikkurilan lipunmyynti palvelee uusissa tiloissaan matkakeskuksessa. Lipunmyynti sijaitsee katutasolla ykköslaiturin tuntumassa, josta siirtyminen junaan käy nopeasti ja helposti.

Lipunmyynti: Lipunmyynti palvelee junamatkustajia

ma-pe 8.30-17.00
la 10.00-17.00
su suljettu

Esteettömyys on otettu huomioon lipunmyyntitiloja suunniteltaessa:

  • Lipunmyyntiin esteetön kulku laiturilta ja kaupungilta
  • Esteetön palvelukassa pyörätuolilla asiointia varten
  • Jokainen kassa varustettu induktiosilmukalla kuulovammaisia varten
  • Siirtyminen junaan asemasillan kautta hisseillä tai liukuportaita pitkin
  • kulku hissillä lipunmyynnin välittömästä läheisyydestä asemasillalle
  • avustuspalvelua saatavissa, varaukset viimeistään 48 h ennen matkaa VR asiakaspalvelusta p. 0600 41 900 (puhelun hinta 1,99 €/puhelu + pvm)

Pysäköinti: Junamatkustajat voivat saapua asemalle myös omalla autolla.

  • Aseman läheisyydessä olevat liityntäpysäköintipaikat säilyvät ennallaan
  • Runsaasti pysäköintitilaa keskuksen pysäköintitalossa  (maksullinen)
  • Polkupyörille pysäköintitilaa aseman läheisyydessä
Tikkurilan matkakeskus
VR:n lipunmyynti
 
Avoinna:  ma-pe 8.30-17.00
la 10.00-17.00
su suljettu
Lippuautomaatit 3 asemasillalla, 1 VR:n lipunmyynnin edustalla
Esteettömyys lipunmyynti katutasossa, siirtyminen laitureille hissillä asemasillan kautta
Avustuspisteen sijainti ulkotiloissa lipunmyynnin välittömässä läheisyydessä, katettu
Ravintolapalvelut
 
Avecra: Robert's Coffee ja2 Stop@Station-kioskia sekä lukuisia muita ravintoloita
Muut palvelut päivittäistavarakauppa sekä lukuisia liikkeitä
Jatkoyhteydet I-junat 10–30 minuutin vuorovälein lentoasemalle raiteelta 4
monipuoliset bussiyhteydet
taksit hotelli Vantaan edustalta

 

Avecran ravintolapalvelut

Lipunmyynnin läheisyydessä sijaitsee kaksi Avecran ravintolaa, Robert’s Coffee ja Stop@Station. Lisäksi asemakannella toimii toinen Stop@Station –myymälä/kioski.

Jatkoyhteydet Tikkurilasta lentoasemalle

Huom! Dixin 2. vaiheen työmaa vaikuttaa aseman kulkureitteihin. Laiturilta 1 ei ole kulkuyhteyttä eteläiseen alikulkutunneliin.

Tikkurilan matkakeskus

 

Tikkurila tarjoaa erinomaisen jatkoyhteyden Helsinki-Vantaan lentoasemalle eri puolilta Suomea saapuvilta junilta. I-junat lentoasemalle lähtevät raiteelta 4, ja matka kestää vain n. 8 minuuttia.

Junamatkustajat voivat ostaa lipun suoraan lentoasemalle, esim. verkkokaupasta valitsemalla määräasemaksi Helsinki lentoaseman. Lippu sisältää tuolloin myös matkan lähijunalla lentoasemalle.

Matkakeskuksen toinen vaihe käynnistymässä

Matkakeskuksesta on nyt valmistunut ensimmäinen vaihe, ja toisen vaiheen rakentaminen on alkanut alkuvuodesta 2015. Sen yhteydessä vanha asemarakennus puretaan. Matkakeskuksen toisen vaiheen rakentaminen vaikuttaa aseman kulkureitteihin.

Tikkurilan asemasillan rakentaminen kuuluu Liikenneviraston Kehärata-projektiin. Aseman muista rakennusurakoista vastaa Vantaan kaupunki. Matkakeskuksen rakennuttajana toimii YIT.

Heinäkuussa 2015 käyttöön otetusta Kehäradasta muodostuu joukkoliikenteen tärkeän runkoyhteyden Vantaankosken asemalta lentoaseman kautta Tikkurilaan. Radan pituus on 18 kilometriä, ja sen varrelle on rakennettu 5 uutta asemaa. Rataa liikennöidään Sm5-matalalattiajunilla tunnuksilla I ja P.

Lisätietoja Tikkurilan rakentamisesta (Vantaan kaupungin sivuilta ja Facebookista)
Lisätietoa Kehäradasta
Tiedot hankkeesta Liikenneviraston sivustolla

Tutustu Dixiin!

Kauppakeskus Dixi sijaitsee Tikkurilan aseman yhteydessä Tikkurilan ydinkeskustassa. Dixiin on avattu kymmeniä uusia liikkeitä: päivittäistavaramyymälä, ravintoloita, kioskeja, kampaamoja ja paljon muuta.

Tutustu Dixin kauppakeskukseen!

Tikkurilan aseman palvelut

Avecralla on Tikkurilan asemalla, Dixissä, sekä kahvila- että kioskipalveluja. Laituritasossa asiakkaita palvelee viihtyisä Robert’s Coffee -kahvila ja Stop@Station -kioski. Siltatasolta löytyy Stop@Station -kioski, jonka yhteydessä on 12-paikkainen Robert’s Coffee Corner -kahvila. Sekä kahvilat että monipuoliset kioskit ovat avoinna päivittäin aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Kulku lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja juna-aseman suora kulkuyhteys on avattu matkustajille. Molemmat terminaalit sijaitsevat lähellä liukuportaita.

Dixin 2. vaiheen rakentaminen alkaa

YIT käynnistää Vantaan Tikkurilan rautatieaseman yhteyteen sijoittuvan toimisto- ja liikekeskus Dixin toisen vaiheen rakentamisen. Laajennus käsittää noin
4 000 neliötä liiketilaa ja 8 000 neliötä toimistotilaa.

Liiketilat sijoittuvat kolmeen kerrokseen Dixin eteläisen pääsisäänkäynnin yhteyteen ja toimistotiloista rakentuu kaksi erillistä toimistotornia liiketilojen yläpuolelle. Dixin toinen vaihe valmistuu keväällä 2017.
 
Tikkurilan houkuttelevuutta ja vetovoimaisuutta lisää heinäkuussa valmistuva Kehärata, jolloin Tikkurilasta tulee Suomen toiseksi vilkkain rautatieasema. Silloin sen kautta matkustaa vuosittain arvion mukaan jopa 15 miljoonaa ihmistä.

Huom! Dixin 2. vaiheen työmaa vaikuttaa aseman kulkureitteihin. Laiturilta 1 ei ole kulkuyhteyttä eteläiseen alikulkutunneliin.