Tikkurilan jatkoyhteydet

Tikkurilassa pysähtyvät lähes kaikki pää- ja oikoradan kaukoliikenteen junat ja suurin osa lähiliikenteen junista. Junanvaihto kaukojunasta lähijunaan tai päinvastoin käy kätevästi Tikkurilassa, ja lipun koko matkalle voit ostaa valmiiksi lähtöasemaltasi.
 
Tikkurilan asemalta on erinomaiset yhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Lentokone-kuvake

 

 


Junayhteys lentoasemalle

Lentoasemalle pääsee helposti junalla Kehärataa pitkin. Lentoaseman aseman Tietotien läntinen sisäänkäynti on käytössä. Suora sisäänkäynti terminaaleille valmistuu myöhemmin syksyllä. Voit ostaa junalipun valmiiksi lentoasemalle valitsemalla määränpääksi Helsinki Lentoaseman.

  • Matkustaessasi pohjoisesta tai Itä-Suomesta lentoasemalle vaihda junaa Tikkurilassa.
  • Lentoasemalle liikennöivät I-junat lähtevät Tikkurilasta raiteelta 4 ruuhka-aikoina noin 10 minuutin välein.
  • Junan vaihtaminen Tikkurilassa käy vaivattomasti ja esteettömästi. Siirry rullaportaita pitkin tai hissillä asemakannelle ja sieltä neloslaiturille ja junaan.
  • Lentoasemalle kulkevat junat ovat Sm5- (Flirt) kalustoa. Ne ovat Junakalusto Oy:n omistamia nykyaikaisia, matalalattiaisia junia, joissa on tilaa mm. matkatavaroille. Tutustu Flirt-juniin.
  • Matka lentoasemalle kestää Tikkurilasta 8 minuuttia. Tikkurilan ja Lentoaseman välillä on vain kaksi asemaa: Hiekkaharju ja Leinelä.

Tutustu tarkemmin Tikkurilan matkakeskukseen ja sen palveluihin.

Alla olevasta Tikkurilan matkakeskuksen kartasta voit katsoa ennakkoon, miten pääset vaivattomasti lentoasemalle vievään junaan:

Tikkurilan matkakeskus

 

Matka.fi -reittipalvelu

Matka.fi -reittipalvelusta voit hakea samalla kertaa sekä junamatkan että paikallisliikenteen jatkoyhteydet. Palvelu kattaa junamatkojen lisäksi kaukoliikenteen bussit sekä paikallisliikenteen jatkoyhteydet 21 kaupungissa.

Matka.fi -reittineuvontapalveluun

HSL:n reittiopas

Jatkoyhteydet Vantaan ja muun pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo ja Kauniainen) joukkoliikennevälineillä löydät kätevästi HSL-reittioppaasta. Palvelu tuntee kaikki seudun katuosoitteet ja runsaasti muita kohteita. Joukkoliikenteen yhteyksien lisäksi Reittioppaasta voi hakea myös kävely- ja pyöräilyreittejä.

HSL:n reittiopas

HSL:n internetsivut

Tikkurila muutoksessa

Uusi asema- ja liikekeskus Dixi avasi ovensa tammikuun puolivälissä.

Liikkuminen uudessa keskuksessa on helppoa ja esteetöntä. Kulkuneuvoa voi vaihtaa nopeasti ja keskuksen liiketiloissa on mukava asioida. Tikkurilasta on myös hyvä yhteys lentoasemalle junalla Kehärataa pitkin.

Avecra avasi keskukseen Robert’s Coffee –kahvilan sekä kaksi Stop@Station-kioskia. Niiden lisäksi asemakannella palvelevat mm. elintarvikemyymälä, lukuisat pienet liikkeet sekä ravintoloita ja kahviloita.

Lue lisää Tikkurilan matkakeskuksesta

Kulku lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja juna-aseman suora kulkuyhteys on avattu matkustajille. Molemmat terminaalit sijaitsevat lähellä liukuportaita.

Katso myös

Voit tutustua Tikkurilan aseman tämänhetkisiin palveluihin Tikkurilan aseman sivulla.