Tietokoneen ja puhelimen käyttö junassa

tietokoneen kaytto junassa

 

Junamatka sujuu mukavasti rentoutuen tai työtä tehden. Työntekoa junassa helpottavat Wi-Fi (VR-junaverkko) sekä InterCity- ja Pendolino-junien vaunuihin lisätyt pistorasiat mm. tietokoneen käyttöä tai matkapuhelimen latausta varten.
 


Wi-Fi (VR-junaverkko) toimii Pendolino-junissa, InterCity-junissa, kaksikerroksisissa makuuvaunuissa sekä kiskobusseissa. Nettiä voi käyttää ilman erillistä verkkoavainta.


Mobiilikuuluvuutta on vahvistettu kaikissa Pendolino- ja InterCity -junissa sekä kaksikerroksisissa makuuvaunuissa. Pendolino- ja InterCity -junissa on tarjolla matkapuhelintiloja, joissa voit puhua puhelusi rauhassa.


InterCity- ja Pendolino-junien vaunuissa on paikkakohtaisia pistorasioita mm. tietokoneen käyttöä tai matkapuhelimen latausta varten.

 

 

Pendolino

InterCity

Yöjunat

Kiskobussit

 

 

 

kaksikerros-
makuuvaunut

siniset
makuuvaunut

 

Wi-Fi (VR-junaverkko)

x

x

x

 

x

Pistorasiat

x

x

x

(x)

 

GSM-kuuluvuus

x

x

x

 

 

 

Wi-Fi (VR-junaverkko)

Wi-Fi (VR-junaverkko) toimii Pendolino- ja InterCity-junissa, kaksikerroksisissa makuuvaunuissa sekä kiskobusseissa. Nettiä voi käyttää junissa maksutta, eikä se vaadi erillistä verkkoavainta.

Toimi näin:

  • Aktivoi laitteesi langattomien verkkojen (WLAN/WiFi) tunnistustoiminto

  • Hae näkyvät langattomat verkot

  • Valitse verkko nimeltä VR-junaverkko

Huomaathan, että verkon käyttö on rajallinen, jotta kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus verkon käyttöön. Tämän takia videoiden katselu ja suurten tiedostojen lataaminen ei ole välttämättä ole mahdollista junaverkossa.

Matkapuhelinkuuluvuus

Junien matkapuhelinkuuluvuutta on kehitetty ja parannettu yhteistyössä Telian kanssa. Kaukojunien 3G-junatoistimet tukevat Telian, Elisan ja DNA:n matkapuhelinliittymien käyttöä junavaunuissa.

Kännykkäkuuluvuutta heikentävät paikallisesti mm. tunnelit, kallioleikkaukset ja huono sää.

Pistorasiat junavaunuissa

Kaukoliikenteen matkustajavaunuja on varustettu pistokepaikoilla seuraavasti:

  • Pendolino-junissa jokainen istumapaikka on varustettu pistorasioilla.

  • InterCity-junissa pistorasioita löydät työskentelyhyteistä, perhehyteistä, vaunujen välitasoilta sekä kaikista yksi- ja kaksikerrosvaunuista siten, että pistokkeita on yksi kahta paikkaa kohden. Osassa kaksikerrosvaunuja pistoke on jokaisella paikalla.

  • Yöjunien sinisissä makuuvaunuissa on vain partakoneelle tarkoitettu pistorasia. Uusissa kaksikerrosmakuuvaunuissa on pistorasiat, jotka soveltuvat tietokoneen käyttöön ja matkapuhelimen lataukseen. Virransyöttö ei kuitenkaan ole katkeamatonta.