Tietokoneen ja puhelimen käyttö junassa

tietokoneen kaytto junassa

 

Junamatka sujuu mukavasti rentoutuen tai työtä tehden. Työntekoa junassa helpottavat Wi-Fi (VR-junaverkko) sekä InterCity- ja Pendolino-junien vaunuihin lisätyt pistorasiat mm. tietokoneen käyttöä tai matkapuhelimen latausta varten.
 


Wi-Fi (VR-junaverkko) toimii Pendolino-junissa, InterCity-junissa sekä kaksikerroksisissa makuuvaunuissa. Nettiä voi käyttää ilman erillistä verkkoavainta.


Mobiilikuuluvuutta on vahvistettu kaikissa Pendolino- ja InterCity -junissa sekä kaksikerroksisissa makuuvaunuissa. Pendolino- ja InterCity -junissa on tarjolla matkapuhelintiloja, joissa voit puhua puhelusi rauhassa.


InterCity- ja Pendolino-junien vaunuissa on paikkakohtaisia pistorasioita mm. tietokoneen käyttöä tai matkapuhelimen latausta varten.

 

 

Pendolino

InterCity

Yöjunat

 

 

 

kaksikerros-
makuuvaunut

siniset
makuuvaunut

Wi-Fi (VR-junaverkko)

x

x

x

 

Pistorasiat

x

x

x

(x)

GSM-kuuluvuus

x

x

x

 

 

Wi-Fi (VR-junaverkko)

Wi-Fi (VR-junaverkko) toimii Pendolino- ja InterCity-junissa sekä kaksikerroksisissa makuuvaunuissa. Nettiä voi käyttää junissa maksutta, eikä se vaadi erillistä verkkoavainta. Matkustajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä palveluun.

Toimi näin:

  • Aktivoi laitteesi langattomien verkkojen (WLAN/WiFi) tunnistustoiminto
  • Hae näkyvät langattomat verkot
  • Valitse verkko nimeltä VR-junaverkko

Videoiden katselu ja suurten tiedostojen lataaminen ei ole mahdollista junaverkossa.

Matkapuhelinkuuluvuus

Junien matkapuhelinkuuluvuutta on kehitetty ja parannettu yhteistyössä TeliaSoneran kanssa. Kaukojunien 3G-junatoistimet tukevat TeliaSoneran, Elisan ja DNA:n matkapuhelinliittymien käyttöä junavaunuissa.

Kännykkäkuuluvuutta heikentävät paikallisesti mm. tunnelit, kallioleikkaukset, huono sää ja runsas yhtäaikainen matkapuhelimen käyttö.

Pistorasiat junavaunuissa

Kaukoliikenteen matkustajavaunuja on varustettu pistokepaikoilla seuraavasti:

  • Pendolino-junissa jokainen istumapaikka on varustettu pistorasioilla.
  • InterCity-junissa pistorasioita löydät työskentelyhyteistä, perhehyteistä, vaunujen välitasoilta sekä kaikista yksi- ja kaksikerrosvaunuista siten, että pistokkeita on yksi kahta paikkaa kohden. Osassa kaksikerrosvaunuja pistoke on jokaisella paikalla.
  • Päiväpikajunissa on PC-pistokkeet muutamissa vaunuissa pöytäpaikkojen alla.
  • Yöpikajunien sinisissä makuuvaunuissa on vain partakoneelle tarkoitettu pistorasia. Uusissa kaksikerrosmakuuvaunuissa on pistorasiat, jotka soveltuvat tietokoneen käyttöön ja matkapuhelimen lataukseen. Virransyöttö ei kuitenkaan ole katkeamatonta.