Tietoa junalipuista

Kaukoliikenteen junaliput

Mobiilikaupasta voit ostaa seuraavia kaukoliikenteen junalippuja:

Säästölippu

Säästölipun voi ostaa verkkokaupasta, VR Mobiilista, asemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista, R-kioskilta, matkatoimistoista sekä puhelimitse VR Asiakaspalvelusta. Se on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa ja se oikeuttaa matkustamaan junan Eko-luokassa. Säästölippuja on tarjolla rajoitettu määrä kaikille yhteysväleille kaikkiin junavuoroihin. Huom! Ruuhkaisimmissa lähdöissä mahdollisesti ei ole säästölippuja.

Peruslippu

Peruslippu on yleisin junalippu junan Eko-luokkaan. Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Halutessasi voit maksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkan lähtöpäivän ja -ajan (ei matkareittiä) tai ostamalla peruutusturvan peruuttaa sen kokonaan

Peruslipusta saavat alennuksia niihin oikeutetut matkustajaryhmät: opiskelijat, eläkeläiset, lapset, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet.

 

Matkusta mukavasti

Voit ostaa matkallesi lisää matkustusmukavuutta ostamalla Säästölippuusi ja Peruslippuusi paikan Ekstra-luokkaan tai InterCity-junan DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan. Paikan hinta riippuu yhteysvälistä.

Lemmikki- ja polkupyörämaksut

Mobiilikaupassa voit maksaa kiinteähintaisen lemmikkimaksun. Lemmikin kuljettaminen maksaa 5 euroa, ja lähes kaikissa junissa on varattu paikkoja lemmikin kanssa matkustaville.

Polkupyörän kuljetusmaksu on kaukoliikenteessä 5 euroa.

Sarjalippujen paikanvaraus

Voit varata mobiilikaupassa maksuttoman istumapaikan junaan matkustaessasi kaukoliikenteen sarjalipulla. Kirjoita sarjalipun numero sille varattuun kenttään.

 

Junalippujen muuttaminen ja peruuttaminen

Peruslippuja ja Säästölippuja voi muuttaa ennen junan lähtöä 5 € muutosmaksua vastaan. Lipun voi peruuttaa, kun siihen on ostettu samanaikaisesti lipun oston tai muutoksen yhteydessä 10 euron suuruinen Peruutusturva. Lipun voi tuolloin peruuttaa palveluasemien lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta.

Lähiliikenteen alueen junaliput

Lähiliikenteen alueen kertalippuja voit nyt ostaa VR Lähijunat -mobiilisovelluksissa (Android, iOS). Kertalipun ostamista varten sinun tulee ladata maksuton sovellus älypuhelimeesi tai päivittää aiempi sovellusversio.

Kertalippu aktivoituu oston yhteydessä ja on voimassa 2 tuntia ostohetkestä.  Kertalippuja voit ostaa VR Lähijunat -sovelluksesta aikuisille sekä alennushintaisina lapsille, eläkeläisille, opiskelijoille, varusmiehille ja siviilipalvelusmiehille.

Kertalippu on ostettava ennen junaan nousemista, viimeistään minuutti ennen junan lähtöä. HSL-alueen sisäisiä lippuja ei ole myynnissä VR Lähijunat -sovelluksessa.

Junalippujen muuttaminen ja peruuttaminen

Kaukoliikenteen junalippuja voi muuttaa kunkin lipun ehtojen mukaisesti. Takaisinmaksu peruutettavista lipuista (kunkin lipun ehtojen mukaisesti) suoritetaan VR asemien lipunmyynnissä. Lippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa VR Mobiilissa.


Mobiilista ostettuja kertalippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

 
Puhelimeen ladatulla mobiilisovelluksella ostetut kaukoliikenteen liput sekä lähiliikenteen alueen kertaliput näkyvät sovelluksen Omat liput -kansiossa välittömästi ostotapahtuman jälkeen. Ostetut lisäpalvelut (kaukoliikenteen lemmikkimaksu) näkyvät sähköpostitse toimitetussa lipussa.
 
Lisäksi saat jokaisesta ostoksestasi tilausvahvistuksen sähköpostiisi.

 

Usein kysyttyä

VR Asiakaspalvelu

ma–pe klo 5–22, la–su ja arkipyhinä klo 7–22 (1,99 eur/vastattu puhelu+pvm)

Verkko- ja mobiilikaupan tuki

ma–pe klo 5–22, la–su ja arkipyhinä klo 7–22 (numero on maksuton)