Tekemistä Pietarissa

Pietarista löytyy helposti tekemistä jokaiseen makuun. Tässä suurkaupungissa ei ehdi tulla tylsää hetkeä, olitpa sitten liikkeellä omatoimimatkalla, ryhmän kanssa tai koko perheen voimin. Tutustu vinkkeihimme ja varaa junaliput Pietariin!

 

Koe pietarilaisia kulttuurielämyksiä

Pietari on lähellä ja tuntuu tutulta, joskus yllättävänkin suomalaiselta. Silti se on jotakin aivan erilaista ja tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin. Pietarissa yhdistyy jotakin venäläistä mutta myös paljon omaleimaista kulttuuria kaupungin pitkän historian ansiosta.

Musiikin ystäville Pietari tarjoaa konsertteja paikallisista yhtyeistä suuriin maailmantähtiin saakka. Suomalaiset bänditkin keikkailevat usein Pietarissa ja kaupungissa voi nauttia myös maailmanluokan baletti- ja oopperaesityksistä. Liput kannattaa hankkia niin keikoille kuin teatteriinkin hyvissä ajoin etukäteen. Pietari on hyvin esillä venäläisessä kirjallisuudessa, ja monet tunnetut runoilijat ja kirjailijat ovat inspiroituneet tästä kaupungista. Kirjallisuuden ystäville kierros 1800-luvun venäläisen kirjallisuuden tapahtumapaikoilla on ajanvietettä omimmillaan.

 

Tutustu kaupunkiin opastetuilla kierroksilla

Kaupunkiin on helpointa tutustua erilaisilla opastetuilla kierroksilla. Pohjolan Venetsiassa kannattaa tietenkin tehdä kanavaristeily, joita järjestetään kesäisin myös öisin! Eniten ehtii katsoa ja ihmetellä kävelykierroksilla. Paikallisten opastamana pääset tutustumaan esimerkiksi venäläiseen saunaan eli banjaan tai kierrokselle pietarilaisten rakennusten katoille.

 

Kannusta suosikkisi voittoon urheilutapahtumissa

Urheilun ystäville paikallisia hittilajeja ovat ainakin jääkiekko, jalkapallo, koripallo ja taitoluistelu. Helsinkiläinen Jokerit pelaa KHL-liigassa Pietarin SKA -joukkuetta vastaan, ja näihin vieraspeleihin on usein lähtijöitä Suomesta. Kaupungin suosituimman joukkueen ja lajin asemasta jääkiekkoa vastaan kisaa jalkapalloliigaa pelaava FC Zenit, ja vuonna 2018 kaupungissa pelattiinkin jalkapallon MM-kisojen otteluita.

 

Viihdy Pietarin-lomalla lasten kanssa

Pietarissa on monia leikkipuistoja ja lapsia kiehtovia museoita sekä kulttuuritapahtumia, kuten teatteria tai sirkusta. Matka metrolla tai turistibussilla voi olla hauska elämys kävelyn uuvuttamille pienille ja isoille matkailijoille.

 

Nappaa vinkit Pietariin

Paikallisten suosikit

Poimi paikallisten parhaat vinkit ja ota Pietarin-matkastasi kaikki irti.

Lue lisää

Datshalomalle Pietariin

Vuokraa oman datsha Pietarin lähistöltä ja kokeile datshaelämää.

Lähde datshalomalle

Vietä ikimuistoinen uusivuosi Pietarissa

Vuoden tärkein ja iloisin juhla Pietarissa on uusivuosi, joka kannattaa kokea.

Lue lisää

Lomaile edullisesti Venäjällä

Poimi vinkit edulliseen lomanviettoon Venäjällä.

Venäläisten lomavinkit

Pikkuväen Pietari

Pietarissa riittää tekemistä lapsille monipuolisen kulttuuritarjonnan ansiosta.

​Lue lisää

Legendat heräävät henkiin

Pietari elää toden ja myyttien rajamailla legendojen ja todellisten sankarien tarinoissa.

Lue lisää

Sadepäivän vinkki – käy elokuvissa Pietarissa

Monista filmeistä on näytöksiä myös alkuperäiskielellä.

Katso sadepäivän vinkit

Melkein suomalainen Pietari

Suomi tuntuu olevan pietarilaisille nyt tutumpi kuin koskaan aiemmin.

​Lue lisää

Pietari elää urheilusta

Kotijoukkueet Zenit ja SKA vetävät stadionit täyteen. Urheiluhuuma välittyy katukuvassakin.

​Lue lisää