Tampere-Helsinki

Ei tarvitse lähteä muualle, kun Helsinkiin pääsee näin kätevästi! Pääset matkustamaan Tampereelta Helsinkiin nyt todella edullisesti. Lähde matkaan milloin haluat, ja valitse useista päivittäin lähtevistä vuoroista itsellesi sopivimman. Perille pääset joutuisasti, nopeimmillaan vain puolessatoista tunnissa. Säästölipulla on aina edullista matkustaa – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Muistathan ostaa Säästölippusi hyvissä ajoin!

 

Osta halvat junaliput Tampere–Helsinki -reitille

Matkusta Tampereelta Helsinkiin helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Seuraavat vuorot

 

Tampere–Helsinki junalla

Helsinkiin nopeasti

Tampereen ja Helsingin välimatka on noin 180 kilometriä. Matka junalla Tampereelta Helsinkiin sujuu nopeimmillaan puolessatoista tunnissa. Kun aloitat matkan Tampereen rautatieasemalta ja jäät junasta Helsingin rautatieasemalla, nopein vaihtoehto on Pendolino, jolla matka-aika on 1 tunti 29 minuuttia. InterCity-junalla matka kestää 1 h 46 minuuttia, ja juna pysähtyy myös neljällä muulla asemalla reitin varrella. Helsingistä Tampereelle pääsee junalla arkena 38 kertaa päivässä, ja lippujen hinta alkavat 10 eurosta.

 

Näin voit hyödyntää matka-ajan

Junalla etäisyys tuntuu lyhyeltä, ja voit käyttää matka-ajan mielesi mukaan huolehtimatta liikenteestä tai ruuhkista. Matkan aikana ehdit vaikkapa lukea noin 80 sivua dekkaria tai työskennellä. Junassa on useita pistokepaikkoja. Pendolinossa on myös neuvotteluosastoja ja InterCityssä työskentelyhyttejä. Nälkäkään ei pääse yllättämään: Pendolinossa on ravintolavaunu, ja InterCityssä kiertelee Minibistro-kärry. Tutustu Pendolinoon ja InterCity-junaan!

 

Tiesitkö tämän Tampereen ja Helsingin välisestä reitistä?

Rata Tampereelta Helsinkiin on osa Suomen rataverkoston päärataa, ja se on Suomen junaliikenteen merkittävin reittiväli. Tämän reitin varrella suurissa kaupungeissa ja niiden seutukunnissa asuu kolmannes suomalaisista. Junarata Helsingistä Tampereelle saakka valmistui 1876, ja radan alkuosa Helsingistä Hämeenlinnaan on Suomen ensimmäinen rautatie. Katso kartalta, missä junat liikkuvat juuri nyt Tampereen ja Helsingin välillä!

 

Junamatkan ekologisuus

Junamatka on ekologinen valinta. Matka Tampereelta Helsinkiin junalla kuluttaa energiaa 82 megajoulea. Hiilidioksidipäästöjä ei synny ollenkaan, koska VR käyttää vesivoimalla tuotettua sähköä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 9 kg ja henkilöautolla 13 kg. Lue lisää VR:n päästölaskurista

 

Junat Tampereelta Helsinkiin pysähtyvät näillä asemilla