Samassa junassa -kilpailun voittaja on 16-vuotias Ida!

Ida kuvitti junavaunun ja me viemme sen matkalle ympäri maata!

Vaasalainen Ida Österholm on voittanut Samassa junassa -kuvituskilpailun. Idan voittajatyö on nyt teipattu junavaunun kylkeen ja se pääsee raiteille eri puolille Suomea.

 

Kisailijoita pyydettiin Suomi100-juhlavuoden kunniaksi vastaamaan työssään kysymykseen ”mikä meissä suomalaisissa on erityisen hienoa”. Idan kuvitus ”Me olemme kaikki taideteoksia” hurmasi raadin tarinallaan ja kekseliäisyydellään.

 

Voittajatyöllään Ida haluaa muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokainen suomalainen on uniikki ja erityinen omalla tavallaan. Taideteoksessaan hän hyödynsi kekseliäästi junavaunun rakenteita ja taideteos muuttaa muotoaan, kun junan sisällä istuvat ihmiset vaihtuvat.

 

Samassa junassa kilpailu

 

Idan junavaunu

Idan taideteoksella kuvitettu junavaunu on osa normaalia junakalustoa ja se on valmis lähtemään liikenteeseen heti maaliskuun alkupuolella.

 

Tähän erityisellä kuvituksella varustettuun vaunuun voi törmätä eri puolilla Suomea riippuen siitä, millaisilla kokoonpanoilla junia ajetaan.

 

Mikäli bongaat Idan kuvittaman vaunun liikenteessä, ota kuva ja jaa se somessa #SamassaJunassa. Voit voittaa yllätyspalkinnon!

 

 

Mikä kilpailu?

Samassa junassa -kuvituskilpailu järjestettiin 9.–31.12.2016. Kilpailu oli avoinna 12–20-vuotiaille nuorille. Kuvituskilpailuun osallistui lähes 100 työtä ja osallistujat tulivat eri puolilta Suomea. Voittajatyön valitsi raati, johon kutsuttiin avuksi 16-vuotias muusikko Lucas tuomaan päätöksentekoon mukaan nuorten äänen ja näkemyksen.

 

Palkinto

Voittajakuvitus on teipattu junavaunuun ja se pääsee matkalle Suomen kiskoille ainakin kevään 2017 ajaksi. Voittajana Ida pääsi seuraamaan, kun hänen kuvaansa teipattiin junavaunun kylkeen. Lisäksi kilpailun TOP5-kärkikaartiin yltäneet sekä kunniamaininnan saaneet osallistujat kutsuttiin Helsingin päärautatieasemalle Lucaksen yksityiskeikalle ja fanitapaamiseen Idan kuvituksella koristettuun vaunuun.

 

Oletko huomannut jo Lucaksen uuden biisin "Nälkä"?