Salla – in the middle of nowhere

salla_poro_kuva
Sallassa voit kokea aidon erämaan tunnelman, sillä Salla sijaitsee jylhien tuntureiden ja karun erämaan syleilyssä, kirjaimellisesti keskellä ei mitään.

 

Euroopan viimeinen suuri koskematon erämaa seisoo hiljaisena, aivan kuten se on tehnyt miljoonia vuosia. Jossain siellä lettosoiden, tuntureiden, lähteiden, tunturipurojen, hiljaisten honkametsien ja sankkojen kuusikoiden takana kohoaa tunturi, ja sen kainalossa lämmin valopilkku, hyvää elämää huokuva, seikkailijoiden, nautiskelijoiden, vaeltajien kansoittama erämaakylä. Lämmin, idyllinen ja turvallinen kotipesä, joka tarjoaa mukavuudet, palvelut ja pehmeän sängyn seikkailujen välillä. Se on oma maailmansa, joka kaikesta mukavuudesta huolimatta hengittää erämaan kanssa samaan tahtiin. Moni sydän on jäänyt Sallaan, paikkaan, jossa luonto ei ole huvipuisto eikä eksotiikka muovia matkamuistomyymälän hyllyllä.

Täällä pääset tutustumaan aitoon Sallalaiseen arkeen ja elämäntyyliin sillä 99% henkilökunnasta on paikallisia ja ohjelmat sekä palvelut suunniteltu paikallisuuteen perustuen. Sallan värikkääseen historiaan ja kulttuuriin voit tutustua viihtyisässä ja mielenkiintoisessa Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museossa. Nykyhetkeen puolestaan voi ottaa osaa vaikkapa Sallan omalaatuisissa tapahtumissa tai monipuolisissa aktiviteeteissa. Joka ilta on lisäksi mahdollisuus ihmeelliseen valonäytökseen mikäli onni potkaisee ja Revontulet syttyvät taivaalle! Revontulien bongaamiseen ohjattujen retkien lisäksi, voit avuksesi ladata ilmaisen Revontuli hälytys -sovelluksen. Mikäli tuurista on puutetta voit ihastella Revontulia ja niiden syntyä Revontuli Multimediashowssa tai puolestaan pulahtaa lämpimään porekylpyyn rentoutumaan Holiday Club Sallan viihtyisässä kylpylässä.

Kevättalvella auringon hohtaessa valkeilla hangilla juhlitaan Sallassa myös 80-vuotisjuhlaa SM-pujottelussa. Vuonna 1937 laskettiin Suomessa ensimmäiset SM-pujottelu ja –syöksylaskukisat ja missäpä muuallakaan, kuin Sallassa! Joten maalis-huhtikuun vaihteessa on Sallassa luvassa SM-kisoja pujottelussa sekä paripujottelussa lähes viikon ajan! Jopa järjestävä seura on sama, kuin 80 vuotta sitten; maineikas Sallan Karhut. Yhteistyökumppaneina kisoissa on Sallan Kunta sekä rinneyhtiö Kaunisharju Oy.

160 km latuverkosto ja 15 rinnettä kutsuvat suksille ja nauttimaan häikäisevän valkeasta lumesta, erämaan rauhasta, puhtaasta ilmasta ja liikkumisen ilosta! Ladulla pysyt nyt myös kätevästi ilmaisen latukartta -sovelluksen avulla, josta löytyvät kaikki muutkin Sallan reitit, kuten esimerkiksi moottorikelkkareitit.

Sallan talvessa voi myös liikkua ilman suksia, sillä jo viime talvena kokeilussa ollut talvikävelyreitti toteutetaan myös tänä talvena ja lisäksi avataan myös toinen aivan uusi reitti sekä molempiin viralliset reittimerkinnät Talvikävely-merkillä. Talvikävelyreitit tulossa myös reittisovellukseen.

Tervetuloa erämaan syleilyyn; keskelle ei mitään!

www.salla.fi

Lähin juna-asema on Kemijärvi

Sallaan pääset matkustamalla ensin junalla Kemijärvelle, josta on Sallatunturille edestakainen bussikuljetus.

Rautatieasemalta lähtevien jatkokuljetusten aikataulut löydät parhaiten Matkahuollon sivuilta.

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Lähin asema on Kemijärvi

Yöjunalla makuuvaunussa

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä, nykyaikaisessa kaksikerroksisessa makuuvaunussa tai perinteisessä sinisessä makuuvaunussa.

Makuuvaunussa yön yli

Vinkit AutoJunalla matkustamiseen

Mietityttääkö miten auton kuormaus junaan onnistuu? Tai pohditko missä kuormauspaikat ovat? Nappaa vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Matkaan AutoJunalla