Salla – in the middle of nowhere

Porot talvella Sallassa
 
Sallassa voit kokea aidon erämaan tunnelman, sillä Salla sijaitsee jylhien tuntureiden ja karun erämaan syleilyssä, kirjaimellisesti keskellä ei mitään.

 

Euroopan viimeinen suuri koskematon erämaa seisoo hiljaisena, aivan kuten se on tehnyt miljoonia vuosia. Jossain siellä lettosoiden, tuntureiden, lähteiden, tunturipurojen, hiljaisten honkametsien ja sankkojen kuusikoiden takana kohoaa tunturi, ja sen kainalossa lämmin valopilkku, hyvää elämää huokuva, seikkailijoiden, nautiskelijoiden, vaeltajien kansoittama erämaakylä. Lämmin, idyllinen ja turvallinen kotipesä, joka tarjoaa mukavuudet, palvelut ja pehmeän sängyn seikkailujen välillä. Se on oma maailmansa, joka kaikesta mukavuudesta huolimatta hengittää erämaan kanssa samaan tahtiin. Moni sydän on jäänyt Sallaan, paikkaan, jossa luonto ei ole huvipuisto eikä eksotiikka muovia matkamuistomyymälän hyllyllä.

Täällä pääset tutustumaan aitoon sallalaiseen arkeen ja elämäntyyliin sillä 99 % henkilökunnasta on paikallisia ja ohjelmat sekä palvelut suunniteltu paikallisuuteen perustuen. Sallan värikkääseen historiaan ja kulttuuriin voit tutustua viihtyisässä ja mielenkiintoisessa Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museossa. Nykyhetkeen puolestaan voi ottaa osaa vaikkapa Sallan omalaatuisissa tapahtumissa tai monipuolisissa aktiviteeteissa. Joka ilta on lisäksi mahdollisuus ihmeelliseen valonäytökseen mikäli onni potkaisee ja revontulet syttyvät taivaalle! Revontulien bongaamiseen ohjattujen retkien lisäksi, voit avuksesi ladata ilmaisen Revontuli hälytys -sovelluksen. Tai voit pulahtaa lämpimään porekylpyyn rentoutumaan Holiday Club Sallan viihtyisässä kylpylässä.

160 km latuverkosto ja 15 rinnettä kutsuvat suksille ja nauttimaan häikäisevän valkeasta lumesta, erämaan rauhasta, puhtaasta ilmasta ja liikkumisen ilosta! Ladulla pysyt nyt myös kätevästi ilmaisen latukartta -sovelluksen avulla, josta löytyvät kaikki muutkin Sallan reitit, kuten esimerkiksi moottorikelkkareitit.

Sallan talvessa voi myös liikkua ilman suksia, merkityillä Talvikävelyreiteillä.

Tervetuloa erämaan syleilyyn - keskelle ei mitään!

www.salla.fi

 

Sallan lähin juna-asema on Kemijärvi

Salla sijaitsee 65 kilometrin päässä Kemijärven rautatieasemalta. Kemijärveltä voi jatkaa matkaa Sallaan linja-autoilla, jotka lähtevät Kemijärven rautatieasemalta junan saavuttua.

 

Osta junalippu ja lähde Kemijärven kautta Sallaan

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Sallan lähin juna-asema on Kemijärvi

Yöjunalla makuuvaunussa

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä, nykyaikaisessa kaksikerroksisessa makuuvaunussa tai perinteisessä sinisessä makuuvaunussa.

Makuuvaunussa yön yli

Vinkit AutoJunalla matkustamiseen

Mietityttääkö miten auton kuormaus junaan onnistuu? Tai pohditko missä kuormauspaikat ovat? Nappaa vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Matkaan AutoJunalla