Huippuedullinen säästölippu

Säästölippu on kaikille edullisin lippu. Säästölippuja on myynnissä vain rajoitettu määrä, eikä niistä myönnetä alennuksia. Säästölippu sopii erityisesti sinulle, joka voit valita matkustusajankohtasi joustavasti. Säästöliput tulevat myyntiin 60 vuorokautta ennen matkaa. Voit muuttaa lippua viidellä eurolla, ja ostaa lippuun Peruutusturvan kympillä. Halutessasi voit ostaa lippuusi myös muita lisäpalveluja, kuten mukavamman istumapaikan.
 


Säästölippu on voimassa vain lippuun merkityllä junavuorolla. Siitä ei saa muita alennuksia. Osta lippu kuitenkin käyttäen mahdollista alennusoikeuttasi sen varalta että joudut vaihtamaan lipun.

Lippuikoni


Säästölipun voi muuttaa maksua vastaan ennen junan lähtöä ja sen voi peruuttaa, jos on ostanut Peruutusturvan lipun oston tai muutoksen yhteydessä.


Säästölipulla matkustava vammainen on oikeutettu ottamaan saattajan maksutta mukaan matkalle, kun saattajalle lunastetaan maksuton saattajalippu lipun oston yhteydessä. Vammaismatkustajat

Matkusta mukavasti

Voit ostaa matkallesi lisää matkustusmukavuutta ostamalla Säästölippuusi paikan Ekstra-luokkaan tai InterCity-junan DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan. Ravintolavaunun yläkerran istumapaikan hinta vaihtelee 3–11 euron ja Ekstra -luokan istumapaikan lisäpalvelun hinta vaihtelee 5–17 euron välillä riippuen reitistä. Lisäpalveluiden hinta on kaikille matkustajille sama.

 

Lippuehdot

Hinta

Katso esimerkkejä Säästölipun hinnasta. Aseman lipunmyynnistä ja R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu. 0–3 -vuotiaat lapset matkustavat maksutta ilman omaa istumapaikkaa.

Ostopaikka

Säästölipun voit ostaa VR Mobiilista, verkkokaupasta, asemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, R-kioskeilta, matkatoimistoista ja VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin) aikaisintaan 60 vrk ennen matkaa.

Maksaminen

Verkkokauppa, lippuautomaatti, VR Mobiili: Säästölippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan 60 vrk ennen lähtöä, lippu on maksettava 24 h kuluessa.

  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.

  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman tai lippuautomaatin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Säästölipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei yhteysväliä tai suuntaa) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton) ennen junamatkan alkua muutosmaksu 5 €/muutos). Mikäli matkaan sisältyy junan vaihto, muutokset tulee tehdä ennen koko matkan alkua. Lippu on matkustajakohtainen. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Säästölipun ennen junan lähtöä, jos olet lippua ostaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Voit ostaa Peruutusturvan myös muuttaessasi lippua. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakastuesta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista. Lue lisää peruutusturvasta.

 

Osta Säästölippu kätevästi tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Mistä Säästölippuja voi ostaa?

Säästölipun voi ostaa verkkokaupasta, VR Mobiilista, aseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, R-kioskeilta ja matkatoimistosta aikaisintaan 60 vrk ennen matkaa niin kauan kun niitä on saatavilla kyseiseen junaan.

Jos ostan yhdellä kerralla kolmelle matkustajalle liput ja yksi matkustajista haluaa tehdä muutoksen junan lähtöaikaan, paljonko muutos maksaa?

Muutosmaksu peritään per lippu, ja koska lippu on matkustajakohtainen, tässä tapauksessa muutosmaksun suuruus on 5 €. Tämän lisäksi asiakkaan on varauduttava maksamaan mahdollinen erotus, mikäli junavuoro johon lippu muutetaan on alkuperäistä junavuoroa kalliimpi. Muutoksen voi tehdä ennen junan lähtöä soittamalla VR Asiakaspalveluun tai käymällä VR:n palveluasemalla.

Saavatko esim. opiskelijat tai eläkeläiset alennusta Säästölipusta?

Säästölipun hinta on kaikille matkustajille edullisin hinta. Säästölipusta ei myönnetä muita alennuksia.

Koska Säästölipun voi ostaa?

Säästölipun voi ostaa 60 vuorokautta ennen matkan alkua. Säästölippuja on myynnissä rajoitettu määrä junavuoroa kohden.

Näytä kaikki