Huippuedullinen Säästölippu

Säästölippu on aina edullisin matkalippu kaikille matkustajille kaikilla reiteillä. Säästölippuja on myynnissä rajoitettu määrä, joten mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin saat edullisimman hinnan. Laskimme Säästölippujen hintoja 10 %, eli Säästölippu on nyt entistä edullisempi!
 


Säästölippu on voimassa vain lippuun merkityllä junavuorolla. Siitä ei saa muita alennuksia. Osta lippu kuitenkin käyttäen mahdollista alennusoikeuttasi sen varalta että joudut vaihtamaan lipun.

 

Lippuikoni


Säästölipun voi muuttaa maksua vastaan ennen junan lähtöä ja sen voi peruuttaa, jos on ostanut Peruutusturvan lipun oston tai muutoksen yhteydessä.

 


Säästölipulla matkustava vammainen on oikeutettu ottamaan saattajan maksutta mukaan matkalle, kun saattajalle lunastetaan maksuton saattajalippu lipun oston yhteydessä. Vammaismatkustajat

 

Osta Säästölippu kätevästi tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Lippuehdot

Hinta

Katso Säästölipun hinnat verkkokaupasta

Aseman lipunmyynnistä ja R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu. 

Ostopaikka

Voit ostaa Säästölipun:

  • VR Mobiilista

  • Verkkokaupasta

  • Asemien lipunmyynnistä

  • Lippuautomaateista

  • Puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, p. 0600 41 900, ma–su klo 5–22 (1,99 € /vastattu puhelu + pvm)

  • R-kioskeilta

  • Matkatoimistoista

  • Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin).

Maksaminen

Verkkokauppa, lippuautomaatti, VR Mobiili: Säästölippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.

  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman tai lippuautomaatin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Säästölipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei yhteysväliä tai suuntaa) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 5–22, numero on maksuton) ennen junamatkan alkua (muutosmaksu 5 €/muutos).

Mikäli matkaan sisältyy junan vaihto, muutokset tulee tehdä ennen koko matkan alkua. Lippu on matkustajakohtainen. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Säästölipun ennen junan lähtöä, jos olet lippua ostaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Voit ostaa Peruutusturvan myös muuttaessasi lippua. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakastuesta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista. Lue lisää peruutusturvasta.

 

Matkusta mukavasti

Voit ostaa matkallesi lisää matkustusmukavuutta ostamalla Säästölippuusi paikan Ekstra-luokkaan tai InterCity-junan DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan. Ravintolavaunun yläkerran istumapaikan hinta vaihtelee 3–11 euron ja Ekstra -luokan istumapaikan lisäpalvelun hinta vaihtelee 5–17 euron välillä riippuen reitistä. Lisäpalveluiden hinta on kaikille matkustajille sama.

 

Kaukoliikenteen junalippu lähiliikenteen liityntäyhteytenä

Voit ostaa kaukoliikenteen junalipun, joka sisältää vaihdon lähiliikenteen alueella. Huomaathan, tällöin lippusi määräasemana pitää olla haluamasi lähiliikenteen alueen asema. Kaukoliikenteen junaliput kelpaavat lähiliikenteen junissa, kun vaihtoaika lähijunaan on korkeintaan 80 minuuttia kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle.

Voit esimerkiksi ostaa junalipun Helsingin Lentoasemalle ja vaihtaa kaukojunasta lähijunaan Tikkurilan asemalla. Lue miten ostat junaliput Lentoasemalle

 

Nyt raaskii reissata!

Laskimme kaikkien Säästölippujen hintoja 10%. Uudet, entistäkin edullisemmat Säästöliput ovat nyt myynnissä. 

Osta entistä edullisempi Säästölippu

 

Vielä ehdit tienata matkarahaa!

Veturilaisten matkasetelin kerrytys on loppusuoralla! Kun ostat kirjautuneena Veturi-tunnuksilla 31.12.2017 asti, voit saada tammikuussa uusia reissuja varten matkasetelin.

Katso miten tienata matkarahaa

 

Usein kysyttyä

Mistä Säästölippuja voi ostaa?

Säästölipun voi ostaa verkkokaupasta, VR Mobiilista, aseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, R-kioskeilta ja matkatoimistosta niin kauan kun niitä on saatavilla kyseiseen junaan.

Jos ostan yhdellä kerralla kolmelle matkustajalle liput ja yksi matkustajista haluaa tehdä muutoksen junan lähtöaikaan, paljonko muutos maksaa?

Muutosmaksu peritään per lippu, ja koska lippu on matkustajakohtainen, tässä tapauksessa muutosmaksun suuruus on 5 €. Tämän lisäksi asiakkaan on varauduttava maksamaan mahdollinen erotus, mikäli junavuoro johon lippu muutetaan on alkuperäistä junavuoroa kalliimpi. Muutoksen voi tehdä ennen junan lähtöä soittamalla VR Asiakaspalveluun tai käymällä VR:n palveluasemalla.

Saavatko esim. opiskelijat tai eläkeläiset alennusta Säästölipusta?

Säästölipun hinta on kaikille matkustajille edullisin hinta. Säästölipusta ei myönnetä muita alennuksia.

Koska Säästölipun voi ostaa?

Verkkokauppa vr.fi aina ilmoittaa, milloin liput tulevat myyntiin. Säästölippuja on myynnissä rajoitettu määrä junavuoroa kohden.

Näytä kaikki