Ruka – Kuusamon sydämessä

ruka_kesa
 
Täydellisen loman ainekset syntyvät suurista seikkailuista ja mukavista hetkistä läheisten kanssa.  Kuusamossa riittää tekemistä ja kokemista koko perheelle. Luonnon lumosta voit nauttia vaikkapa vaeltaen, kalastaen, koskia laskien, meloen tai maastopyöräillen.
 

Rukan kylä tasokkaine palveluineen toimii aktiivisen loman kätevänä keskipisteenä. Kaikki tarvittava löytyy kävelyetäisyydeltä, mukaan lukien Rukan kylästä lähtevä frisbeegolfrata, maisemahissi ja huikeat vauhdit tarjoava kesäkelkkarata. Sää on pelkästään pukeutumiskysymys, mutta tarvittaessa koko perhe voi siirtyä sateelta suojaan vaikkapa keilaamaan, kylpylään tai Angry Birds Activity Parkiin.

Rukalta on lyhyt matka Oulangan kansallispuiston hienoille reiteille, vaikkapa ainutlaatuisiin koskimaisemiin Pienelle Karhunkierrokselle tai Kiutakönkäälle. Oulangan kansallispuistossa kulkeva 82 kilometrin mittainen Karhunkierros on Vuoden Retkikohde 2014 – ehdottomasti siis vaeltamisen arvoinen reitti! Käteviä päiväreittejä ja pidempiä vaellusreittejä löytyy myös Riisitunturin kansallispuistosta ja eri puolilta Kuusamoa.

Kaikki Rukasta ja Kuusamosta: www.ruka.fi!

Vinkkejä Rukalle

Rukapalvelu
Rukankyläntie 13, 93825 Rukatunturi
Puh. 010 2710 500, www.tailoredadventures.fi, safarihouse@rukapalvelu.fi

Ruka Safaris
Rukarinteentie 1, 93825 Rukatunturi
Puh. 08 8521 610, www.rukasafaris.fi, sales@rukasafaris.fi

Palosaaren poro- ja kalastustila
Meskusvaarantie 66, 93999 Kuusamo
Puh. 040 5891 695, www.palosaarenporotila.fi, posti@palosaarenporotila.fi

Pyhäpiilo
Puh. 040 481 8011, www.pyhapiilo.fi, info@ruka911.fi

Lähimmät juna-asemat ovat Rovaniemi ja Oulu

Rukalle pääset matkustamalla ensin junalla Rovaniemelle tai Ouluun, joista pääsee Kuusamoon ja Rukalle ympäri vuoden sekä bussilla että AutoJunalla. Rukalle voi matkustaa AutoJunalla myös Kemijärveltä.

Rautatieasemilta lähtevien jatkokuljetusten aikataulut löydät parhaiten Matkahuollon sivuilta.

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Lähimmät asemat ovat Oulu ja Rovaniemi

Yöjunalla makuuvaunussa

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä, nykyaikaisessa kaksikerroksisessa makuuvaunussa tai perinteisessä sinisessä makuuvaunussa.

Makuuvaunussa yön yli

Vinkit AutoJunalla matkustamiseen

Mietityttääkö miten auton kuormaus junaan onnistuu? Tai pohditko missä kuormauspaikat ovat? Nappaa vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Matkaan AutoJunalla