Rinkan pakkaaminen – pakkauslista Interrailille

Reilaajan kultainen sääntö: Kaiken, mitä otat mukaan joudut myös itse kantamaan.
 

Koska pakatessa kaikki tavarat kuitenkin tuntuvat tärkeiltä ja hyödyllisiltä, on pakko miettiä, mitä oikeasti tarvitsee mukaan matkalle. Matkan varrella mukaan tarttuu varmasti tuliasia ja muistoesineitä, joten on syytä jättää riittävästi tilaa myös niille.

"Sopivaan määrään tavaroita pääset pakkaamalla normaalisti ja ottamalla sen jälkeen puolet pois."

– Kokenut reilaaja Ilari

Varusteet on hyvä pakata muovi- tai tyhjiöpusseihin, näin ne menevät helpommin pieneen tilaan ja säilyvät kuivina sateisenkin päivän jälkeen.

Vältä arvokkaiden tai tunnearvoa sisältävien esineiden mukaan ottamista. Mieti, ovatko mukaasi ottamat esineet sinulle jollakin tapaa korvaamattomia, ja jos ovat, harkitse tarkkaan, oletko valmis ottamaan riskin niiden menettämisestä?

Vinkkejä

  • Jos aiot lentää matkasi aikana ja otat rinkkasi koneeseen, et voi ottaa mukaan mitään terävää tai syttyvää.

  • Arvotavaroita ei missään nimessä kannata pitää löysien farkkujen taskuissa, vaan oikea paikka niille on joko rahavyö housujen alla tai vastaava rahapussi, tai vähintäänkin vetoketjuilla suljettavat tiukat etutaskut. Voit pitää muutaman euron verran käteistä käden ulottuvilla niin, ettei sinun tarvitse joka kerta avata rahapussiasi esimerkiksi metrolippua ostaessasi.

  • Ennen matkaa tyhjennä lompakkosi kaikesta ylimääräisestä (kortit, kuitit ja kupongit).

  • Kevyt ja nopeasti kuivuva pyyhe on ehdoton paikasta toiseen viilettävälle matkailijalle. Pyyhkeen, kuten myös vaatteet, voi pestä matkan aikana ottamalla mukaan pienen pussillisen ihoystävällistä pesujauhetta. Pyykit saa kuivumaan omalla pyykkinarulla.

  • Kangaskassissa voit kantaa väliaikaista tavaraa, kuten eväitä tai junamatkalla hyödyllisiä pikkutavaroita. Se myös voittaa muovipussin tyylikkyydessä ja ympäristöystävällisyydessä.

  • Yksi välttämättömyys ovat kunnolliset korvatulpat. Niiden avulla saat olla rauhassa junissa, hostelleissa ja lentokoneessa ja kerätä kunnolla voimia tuleviin seikkailuihisi.

Pakkaaminen

Pakkaaminen kannattaa suunnitella huolella, jotta mukana on varmasti kaikki tarpeellinen ja toisaalta et kanna mukanasi suurta määrää ylimääräisiä tavaroita. Perustarvikkeet (passi tai henkilökortti, liput, maksuvälineet, laitteet latureineen) ovat välttämättömiä. Vaatetus kannattaa miettiä kohteiden mukaan. Vietättekö kaupunkilomaa vai rentoudutteko rannalla. Viileisiin iltoihin ja mahdollisiin sadepäiviinkin kannattaa varautua.

Hygieniatarvikkeista kannattaa miettiä mitä kaikkea ottaa kotoa mukaan ja mitä ostaa mahdollisesti vasta matkalta. Laastari ja särkylääkkeet eivät paljoa tilaa vaadi, henkilökohtaiset lääkkeet on myös muistettava pakata mukaan.

Päiviä varten kannattaa varata mukaan kevyempi reppu, jotta koko rinkkaa ei tarvitse raahata jatkuvasti mukana. Rinkan saa kätevästi säilytykseen majapaikkaan tai vaikkapa aseman säilytyslokeroihin.

Sähkölaitteet saattavat vaatia toimiakseen adapteria, taskulamppu voi olla tarpeen pimeällä. Jos pakkaat mukaan linkkarin, muista käsimatkatavaroiden turvallisuusrajoitukset.

Lue seuraavaksi: Majoitus

Lentämällä lähtöpisteeseen

Muistathan, että voit aloittaa matkasi myös lentämällä suoraan ensimmäiseen kohteeseesi ja jatkaa matkaa reilaamalla.

Katso reilausvinkkejä ennen matkalle lähtöä

Tutustu Interrail-kortteihin ja niiden hintoihin.