Majoitus Interraililla – missä kannattaa yöpyä?

Eri majoitusvaihtoehtoja

Reppureissaajille suunnatut hostellit ovat monesti reilaajien suosiossa. Nämä hostellit ovat usein lähellä keskustaa, ne ovat suhteellisen edullisia ja niissä on keittomahdollisuus. Hostelleissa voit jakaa huoneen muiden matkailijoiden kanssa (dormitory). Parhaimmillaan huoneessa voi olla 16 vuodetta, joten jos sinulla ei ole poikkeuksellisen hyvät unenlahjat, on paras varata korvatulpat mukaan. Dormitoryt ovat hyvä ratkaisu yksin tai kaksin matkustaville, koska niissä tutustuu parhaiten muihin matkailijoihin. Jotkut hostellit järjestävät tapahtumia kaupungilla, esimerkiksi opastettuja kierroksia, ravintolakierroksia tai retkiä lähiseuduille. Saatat päästä halvemmalla, jos otat hostellin kauempaa keskustasta tai majoitut nuorisomajoihin.

Leirintäalueet ovat hostelleja astetta edullisempi vaihtoehto. Ne ovat yleensä kaupungin ulkopuolella ja telttailijan onkin syytä varata aikaa niiden etsimiseen. Muista, että telttaa ei saisi pystyttää kaupungissa esimerkiksi puistoon tai edes joutomaalle.


Sohvasurffaaminen (Couch Surfing) on myös varteenotettava vaihtoehto rohkealle interreilaajalle. Siinä on mahdollisuus majoittua ihan tavallisten paikallisten kotiin yöksi tai pariksi. Tämä on periaatteessa ilmainen majoitusvaihtoehto, mutta vaatii matkailijalta ylimääräisen ripauksen seikkailunhalua ja sosiaalisuutta.

Yöjunat ovat kätevä ja halpa tapa yhdistää matkailu ja majoitus. Lepovaunusta saat sängyn yöksi, mutta joudut maksamaan siitä ylimääräistä. Usein tavallisten yöjunien vaunut koostuvat kuuden hengen osastoista, jotka ovat suhteellisen rauhallisia.

 

Vinkkejä

  • Seuraavilta sivuilta on helppo käydä varaamassa hostelli jostakin tietystä kaupungista. Kesällä suosituimmat paikat vaativat varauksen tekoa hyvissä ajoin etukäteen.

  • Vaikka et jostain syystä pystyisikään varaamaan hostellia netistä etukäteen, on silti hyvä käydä edellä mainituilla sivuilla ja kirjoittaa ylös hostellien nimiä ja osoitteita. Näin helpotat majoituksen löytämistä jos kohdekaupunkiin saapuessasi et ole vielä varannut seuraavaa yösijaa.

  • Lue vinkkejä hostellien arvostelusivuilta. Paikkaa valitessasi muista lukea ennen kaikkea huonot arvostelut, muutaman luettuasi saat aika realistisen kuvan paikasta.

  • Löydät lisätietoja sohvasurffaamisesta osoitteesta www.couchsurfing.org.

  • Majoituksesta saa tietoa paikallisilta matkailusivuilta, matkaoppaista (esimerkiksi Lonely Planet) ja tietysti turisti-infosta.

 

Lue seuraavaksi: Matkalla

Lentämällä lähtöpisteeseen

Muistathan, että voit aloittaa matkasi myös lentämällä suoraan ensimmäiseen kohteeseesi ja jatkaa matkaa reilaamalla.

Katso reilausvinkkejä ennen matkalle lähtöä

Tutustu Interrail-kortteihin ja niiden hintoihin.