Interrail-vinkit

Interrail-matkan suunnittelu ja budjetti voi herättää monia kysymyksiä. Kokosimme kokeneiden reilaajien parhaat Interrail-vinkit – tämä on innokkaan reissaajan selviytymispaketti etenkin ensikertalaiselle reilaajalle! Katso Interrail-vinkit näihin neljään tilanteeseen: Interrailin suunnittelu, rinkan pakkaaminen, majoitus ja matkavinkit.

 

On monta hyvää syytä lähteä reilaamaan: pääset lyhyessä ajassa näkemään paljon, saat uusia kokemuksia ja kontakteja sekä opit tuntemaan itseäsi. Parasta reilaamisessa on kuitenkin vapaus. Interrail Global Pass -lippu kädessä sinulla on lähes rajattomat mahdollisuudet matkustaa minne ikinä oletkaan halunnut mennä. Toista yhtä joustavaa matkustusmuotoa et helpolla löydä! Interrail-passin avulla voit rakentaa matkastasi juuri sinun näköisesi.

 

Yksin vai kaverin kanssa?

Jos koet olevasi valmis, on täysin mahdollista lähteä reissuun yksin. Avoimella mielellä matkassa oleva löytää kavereita reitin varrelta. Kaverin kanssa lähtiessä on hyvä keskustella etukäteen mielenkiinnon kohteista, matkan tavoitteista, mukavuustasosta majoituksen suhteen ja rahankäytöstä. Muistathan, että isommassa porukassa joutuu aina tekemän kompromisseja ja olemaan joustava omien toiveiden suhteen.

 

Mitä reilaaminen maksaa?

Matkalle varattava budjetti riippuu eniten omista tottumuksista ja asenteesta. Määrätietoinen matkailija selviää pienillä päiväkustannuksilla, mutta se vaatii kuria ja pelisilmää, joka syntyy pääasiassa kokemuksen kautta. Pysymällä sivussa suosituimmilta turistikaduilta tai osaamalla paikallista kieltä säästät nopeasti pitkän pennin.

Isoin kustannus tulee yöpymisestä. Hieman mukavuudenhaluisempi yöpyy hostelleissa missä tahansa Euroopassa korkeintaan 25 €/yö. Itä-Euroopassa sama majoitus maksaa 15 €/yö. Budjettimatkailija yöpyy 12-hengen dormitoryssa hieman edullisemmin. Telttailijan kustannukset leirintäalueella ovat 5–10 €/yö.

Ruokailu maksaa 5–20 € päivässä, jonka lisäksi kustannuksia tulee sisäänpääsymaksuista, bussikorteista, junien lisämaksuista ja kaikenlaisista yllättävistä menoista (ja niitähän tunnetusti riittää).

Matkabudjetiksi on siis hyvä varata vähintään 25–35 €/päivässä. Tätä halvemmalla on vaikea selvitä varsinkin Länsi-Euroopassa, ellei ole todella säästömielellä matkassa.

 

Milloin kannattaa lähteä?

Heinä-elokuu ovat lomakuukausia monilla puolin Eurooppaa, ja siksi erityisen ruuhkaisia. Keskikesällä saattaa olla erittäin kuumaa varsinkin Etelä-Euroopassa. Siksi parasta aikaa matkustaa ovatkin monien mielestä alkukesä ja alkusyksy. Toisaalta, rohkea reilaaja rikkoo ennakkoluuloja lähtemällä reissuun jonain muuna vuodenaikana, esimerkiksi talvella. Usein matka kuitenkin ajoittuu kesälle lomien aikaan ja tässä paketissa keskitytään antamaan vinkkejä pääasiassa kesällä matkustaville.

 

Reilaamaan! Lähde sinäkin!

Interrail on oiva tapa nähdä enemmän Eurooppaa. Katso, millaisia Interrail-haaveita Mmiisasilla on.

 

Lue seuraavaksi: Interrailin suunnittelu

Lentämällä lähtöpisteeseen

Muistathan, että voit aloittaa matkasi myös lentämällä suoraan ensimmäiseen kohteeseesi ja jatkaa matkaa reilaamalla.

Katso reilausvinkkejä ennen matkalle lähtöä

Tutustu Interrail-kortteihin ja niiden hintoihin.