Kaukoliikenteen ravintolapalvelut

Kun nälkä yllättää, on mukava poiketa ravintolavaunussa. Noin puolessa kotimaan kaukojunia on ravintolapalveluita. Pitemmän matkan InterCity-, Pendolino- ja pikajunissa on ravintolavaunu ja lyhyemmän matkan InterCity-junissa kiertää MiniBistro-kärrymyynti. 
 

Uusi DuettoPlus-ravintolavaunu tuo uudenlaista matkustusmukavuutta InterCity-junamatkoille. Kaksikerroksisen vaunun alakerrassa voi nauttia maukkaita aterioita, välitason kioski tarjoilee pikkupurtavaa ja yläkerran vaunuosastoon on mahdollista valita paikka lipunoston yhteydessä lisämaksua vastaan. 

Myös Helsingin ja Turun välillä liikennöivä Roberts Coffee -kahvilavaunu tuo viihtyisyyttä ja makuelämyksiä junamatkustajille. Tarjolla on erikoiskahvien ja haudutetun teen lisäksi suolaista ja makeaa purtavaa, kuten täytettyjä leipiä ja uunituoreita korvapuusteja.

Ravintolavaunujen tuotevalikoimassa on asiakkaiden toiveiden perusteella lisätty leipä- ja pullavalikoimaa, ja leipätuotteet vaihtuvat aikaisempaa useammin. Valikoimasta on pyritty tekemään myös raikasta ja terveellistä mm. lisäämällä salaatteja sekä kasvis-, kala- ja kana-aterioita.

Huomaathan, että ruokaostoksesi voit viedä myös omalle paikallesi.

Maksuvälineinä ravintolavaunussa ja myyntikärryssä käyvät eurot ja yleisimmät maksukortit.

Yöjunien ravintolapalvelut

Kaikissa yö- ja autojunissa ravintolavaunu. Se aukeaa viimeistään junan lähtiessä ja on avoinna pitkälle yöhön asti. Ravintolavaunu aukeaa jälleen aamulla. Tarjolla on lämpimiä aterioita ja pikkusyötävää. Voit tiedustella ravintolavaunun tarkan sijainnin konduktööriltä.
 
 

InterCity-junien kärrymyynnistä saat edullisesti esimerkiksi kahvin ja muffinssin.