Liikenteeseen vaikuttavat ratatyöt

ratatyo

 
Suomen rataverkko on uskomattomat 6000 kilometriä pitkä. Jotta junat kulkisivat hyvin ja aikataulussaan, rataa pitää aika ajoin uusia ja parantaa. Ratatöistä huolimatta viemme sinut aina perille asti. Ratatyöt pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella.
 
Tarkista täältä lähiaikojen ratatyöt, niiden vaikutukset ja junan korvaavat kulkuvälineet.
 

Löydät poikkeuksellisten ratatyöjärjestelyjen aikataulut kätevästi joko aikatauluhausta tai verkkokaupan hausta. Ennakkoon ostetut junaliput ovat voimassa sellaisinaan korvaavissa linja-autokuljetuksissa lipuissa merkityin aikatauluin.

 

Alta löydät listattuna liikenteeseen vaikuttavat ratatyöt yhteysväleittäin:

 

Helsinki–Karjaa–Turku

21.10.–22.10.: Lauantaista 21.10. klo 9.30 – sunnuntaihin 22.10. klo 13.30 kaikki junat on peruttu ja korvattu busseilla Karjaan ja Turun välillä.

Jos olet matkustamassa suoraan Helsingin ja Turun välillä, tarjolla on suoria korvaavia busseja. Suorat bussit kulkevat Helsingistä Kupittaan kautta Turkuun ja osa jatkaa Turun satamaan asti. Turusta suurin osa busseista lähtee Turun juna-asemalta Kupittaan kautta Helsinkiin. Myös osa busseista lähtee Turun satamasta pysähtyen Turun juna-asemalla ja Kupittaalla ennen Helsinkiä.

Helsingistä korvaavat suorat bussit lähtevät Postitalon vieressä olevalta pysäkiltä.

 

Iisalmi–Ylivieska

21.10.: Lauantaina kaikki päiväjunat on korvattu linja-autoilla. 

 

Kokkola–Oulu

21.10.: Lauantaina 21.10. kaikki päiväjunat ovat korvattu linja-autoilla. Lisäksi perjantai-iltana lähtevä IC 273 ja lauantaina lähtevä IC 266 ovat peruttu koko reitiltään. Yöjunia ei korvata. Linja-autot korvaavat liikennettä myös lauantaina 28.10. sekä lauantaina 4.11.

11.11.: Lauantaina kaikki päiväjunat, paitsi IC 29 ovat korvattu linja-autoilla, yöjunat kulkevat normaalin aikataulun mukaan. Linja-autot korvaavat liikennettä myös seuraavina lauantaipäivinä: 18.11. ja 2.12.

 

Kajaani–Oulu

31.7.–21.10.: Maanantaista perjantaihin Kajaani–Oulu-välillä korvataan kolme junavuoroa molempiin suuntiin linja-autoilla. Myös lauantaisin Oulu–Kajaani suuntaan yksi vuoro korvataan linja-autoilla. Huomaathan, että korvaavien linja-autojen reitillä on tietöitä, jotka saattavat viivästyttää linja-autojen suunniteltuja aikatauluja. Korvaavat linja-autot lähtevät Oulun rautatieasemalta.

 

Parikkala–Savonlinna

25.10.–27.10.: Keskiviikosta 25.10. klo 14 – perjantaihin 27.10. klo 14 kaikki junat ovat korvattu linja-autoilla välillä Parikkala–Savonlinna.

 

Oulu–Rovaniemi

21.10.: Lauantaina 21.10. kaikki päiväjunat ovat korvattu linja-autoilla välillä Oulu–Rovaniemi. Lisäksi perjantai-iltana lähtevä IC 273 ja lauantai-iltana lähtevä IC 266 ovat peruttu koko reitillään, eikä niitä korvata linja-autoilla.

 

Joensuu–Nurmes

4.11.–5.11.: Lauantaina 4.11. ja sunnuntaina 5.11. kaikki junat korvattu linja-autoilla välillä Joensuu–Nurmes.

Korvaavien bussien aikataulut

Aikataulut löydät suoraan aikatauluhausta sekä verkkokaupan hausta.

Huomaathan, että

Junia korvaavissa busseissa voi kuljettaa matkatavaraa vain rajoitetusti.

Busseissa ei voi kuljettaa polkupyöriä.

Bussien turvavyö ei välttämättä sovellu turvakaukaloiden kiinnitykseen.

Korvaaviin vuoroihin ei pääse pyörätuolilla.

Bussissa voi kuljettaa lemmikkejä, jos bussissa on tilaa eikä ole allergisia matkustajia.

Lähiliikenteen poikkeusliikenne

Lähiliikenteen poikkeusliikenteen aikataulut voi tarkistaa täältä.

Tietoa aikatauluista

Aikatauluhaku

Tutustu aikatauluhakuun

Puhelimitse

VR Asiakaspalvelu
0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm)
ma–su klo 7–22

Asemilta
Suosituimmille yhteysväleille painettuja aikataulukortteja voit ottaa ilmaiseksi asemilta.