Pysäköinti ja pyöräpaikat

Pysäköinti

 
Rautatieasemien läheisyydessä on varattu pysäköintitilaa junamatkustajien autoille ja polkupyörille joko VR:n tai kunnan puolesta. Invamatkustajille on mahdollisuuksien mukaan varattu omia pysäköintipaikkoja.
 

Pysäköintialueet junamatkustajien autoille ja polkupyörille voit tarkistaa asemakohtaisesti rautatieasemien sivuilta. Asemasivuilta löydät tietoa pysäköintipaikoista sekä Etelä-Suomen asemien osalta myös kartan, josta voit tarkistaa pysäköintialueen sijainnin aseman läheisyydessä.

 

Pysäköintipaikat ja lämpöpaikat autoille

Autoille varatut pysäköintialueet ovat suurimpien asemien yhteydessä useimmiten maksullisia. Kuukausi- tai sarjalipulla matkustaville VR:n maksullisilla pysäköintialueilla on useimmiten mahdollisuus lunastaa pysäköintikortti pitemmälle aikajaksolle. Junamatkustajat voivat pysäköidä myös läheisiin P-taloihin.< /p>

Pienempien asemien yhteydessä sijaitsevat pysäköintialueet ovat useimmiten maksuttomia. Paikkojen määrä vaihtelee.

Invamatkustajille varatut invapaikat on sijoitettu mahdollisuuksien mukaan asemarakennusten läheisyyteen. Invapaikka löytyy mm. Tampereen, Joensuun, Pieksämäen, Hämeenlinnan asemien läheisyydestä. Myös useilla pienillä asemilla on mahdollisuus invapysäköintiin lähellä asemarakennusta.

 

Polkupyöräparkit

Polkupyörille on varattu paikkoja lähes kaikkien rautatieasemien läheisyydessä. Pyöräparkit ovat maksuttomia, pyörätelineillä varustettuja, useimmiten kattamattomia tiloja, jotka sijaitsevat lähellä asemaa.

Usein kysyttyä

Voiko mobiilikaupassa maksaa pelkän lemmikki- tai pyörämaksun?

Lemmikki- ja pyöräpaikka ovat Perus- tai Säästölippuun kuuluvia lisäpalveluita, eikä niitä voi maksaa mobiilikaupassa ilman lipun ostoa. Lisätietoja lemmikki- ja pyöräpaikoista.

Voiko pyörän ottaa mukaan lähiliikenteen junaan?

Polkupyöriä voi kuljettaa maksutta lähiliikenteen alueen junissa.

Haluaisin ottaa polkupyörän mukaan kaukoliikenteen junaan, onnistuuko?

Polkupyörän voi ottaa mukaan matkalle käsimatkatavarana. Polkupyörämaksu on 5 euroa. Pyörän kuljettaminen on mahdollista useimmissa kaukoliikenteen junissa (InterCity-junissa, matkatavaraa kuljettavissa yö- ja päiväpikajunissa sekä joissakin taajamajunissa). Pyörän kuljetusmahdollisuus on merkitty aikatauluihin pyörä- (InterCity-junat) tai matkalaukkukuvakkeella (siniset junat). InterCity-junan polkupyöräpaikat pitää ostaa etukäteen.

Voinko ostaa paikan polkupyörälleni kaukoliikenteen junassa?

InterCity-junan pyöräpaikkojen maksu on maksettava aina ennen matkalle lähtöä, sillä pyöräpaikkoja on rajoitetusti. Sinisten junien matkatavaravaunuun pyörän voi viedä suoraan ja maksaa pyörämaksun konduktöörille. Ryhmien tulee kuitenkin sopia pyörien kuljetuksesta etukäteen.

Näytä kaikki

Pysäköintipaikat

Polkupyörien ja autojen pysäköintipaikat voit tarkistaa kunkin aseman sivulta.
Asemien tietoihin