Pysäköinti ja pyöräpaikat

Pysäköinti

 
Rautatieasemien läheisyydessä on tarjolla pysäköintitilaa junamatkustajien autoille ja polkupyörille. Vammaisille autoilijoille on mahdollisuuksien mukaan varattu omia pysäköintipaikkoja, jotka on merkitty pyörätuolimerkillä.

 

Pysäköintipaikat ovat useimmiten maksullisia

Autoille varatut pysäköintialueet ovat suurimpien rautatieasemien yhteydessä pääsääntöisesti maksullisia. Kausi- tai sarjalipulla matkustaville VR:n maksullisilla pysäköintialueilla on useimmiten mahdollisuus lunastaa pysäköintikortti pitemmälle aikajaksolle. Junamatkustajat voivat pysäköidä myös läheisiin P-taloihin.

Pienempien asemien yhteydessä sijaitsevat pysäköintialueet ovat useimmiten maksuttomia. Paikkojen määrä vaihtelee.

Vammaisille autoilijoille varatut pysäköintipaikat on sijoitettu mahdollisuuksien mukaan asemarakennusten läheisyyteen, esim. Tampereen, Joensuun, Pieksämäen ja Hämeenlinnan asemilla. Myös useilla pienillä asemilla on mahdollisuus vammaispysäköintiin lähellä asemarakennusta.

 

Polkupyöräparkit

Polkupyörille on varattu paikkoja lähes kaikkien rautatieasemien läheisyydessä. Pyöräparkit ovat maksuttomia, pyörätelineillä varustettuja ja useimmiten kattamattomia.

Usein kysyttyä

Voiko mobiilikaupassa maksaa pelkän lemmikki- tai pyörämaksun?

Lemmikki- ja pyöräpaikka ovat Perus- tai Säästölippuun kuuluvia lisäpalveluita, eikä niitä voi maksaa mobiilikaupassa ilman lipun ostoa. Lisätietoja lemmikki- ja pyöräpaikoista.

Voiko pyörän ottaa mukaan lähiliikenteen junaan?

Polkupyöriä voi kuljettaa maksutta lähiliikenteen alueen junissa.

Haluaisin ottaa polkupyörän mukaan kaukoliikenteen junaan, onnistuuko?

Polkupyörän voi ottaa mukaan matkalle käsimatkatavarana. Polkupyörämaksu on 5 euroa. Pyörän kuljettaminen on mahdollista useimmissa kaukoliikenteen junissa (InterCity-junissa, matkatavaraa kuljettavissa yö- ja päiväpikajunissa sekä joissakin taajamajunissa). Pyörän kuljetusmahdollisuus on merkitty aikatauluihin pyörä- (InterCity-junat) tai matkalaukkukuvakkeella (siniset junat). InterCity-junan polkupyöräpaikat pitää ostaa etukäteen.

Voinko ostaa paikan polkupyörälleni kaukoliikenteen junassa?

InterCity-junan pyöräpaikkojen maksu on maksettava aina ennen matkalle lähtöä, sillä pyöräpaikkoja on rajoitetusti. Sinisten junien matkatavaravaunuun pyörän voi viedä suoraan ja maksaa pyörämaksun konduktöörille. Ryhmien tulee kuitenkin sopia pyörien kuljetuksesta etukäteen.

Näytä kaikki