Tervetuloa Luostolle!

Luosto revontuli
 
Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Yksi parhaista sijaitsee Pyhä-Luostolla 4- ja 5-teiden keskiössä, keskellä kauneinta Lappia. Pyhä-Luosto kansallispuisto tunnetaan erityisesti 12 huipun ja 35 km mittaisesta tunturijonostaan, joka on jäänne yhdestä maapallon vanhimmista vuoristoista.  

 

Lampivaarassa keskellä kansallispuistoa sijaitsee upea nähtävyys. Ametistikaivos, joka on tiettävästi ainoa jalokivikaivos koko maailmassa, jonne vierailijat ovat tervetulleita. Kaivoksella tunturin laella sinut johdatetaan kivien kiehtovaan maailmaan. Kuulet vuosituhansia kerrottuja tarinoita ja saat kaivaa mukaasi oman onnen ametistin.

Kesäisen ulkoilupäivän päätteeksi voi virkistäytyä Lapland Hotel Luostotunturin Ametistikylpylän hellivissä aalloissa tai nauttia ametistiluolan poreista.

Luoston ja Pyhän puolivälissä sijaitsee Arctic Husky Farm, jossa koirien kesäelämään pääsee tutustamaan tarhakäynnillä.

www.luosto.fi

 

Luoston lähin juna-asema on Rovaniemi

Luostolle pääset matkustamalla junalla Rovaniemelle, josta on bussikuljetus Luostolle. Jatkokuljetusten aikataulut löydät parhaiten Matkahuollon sivuilta.

 

Osta junalippu ja lähde Luostolle

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Luoston lähin juna-asema on Rovaniemi

Yöjunalla makuuvaunussa

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä, nykyaikaisessa kaksikerroksisessa makuuvaunussa tai perinteisessä sinisessä makuuvaunussa.

Makuuvaunussa yön yli

Vinkit AutoJunalla matkustamiseen

Mietityttääkö miten auton kuormaus junaan onnistuu? Tai pohditko missä kuormauspaikat ovat? Nappaa vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Matkaan AutoJunalla