Tervetuloa luontolomalle Pyhälle!

Pyhälle laskettelemaan
 
Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Yksi parhaista: Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee Pyhä-Luostolla 4- ja 5-teiden keskiössä, keskellä kauneinta Lappia. Puisto tunnetaan erityisesti 12 huipun ja 35 km mittaisesta tunturijonostaan, joka on jäänne yhdestä maapallon vanhimmista vuoristoista.
 

Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavassa on hieno luontonäyttely Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Naavassa tapahtuu pitkin vuotta: luontoiltoja, konsertteja, elokuvia ja paljon muuta.

Pyhän maisemahissillä pääset Kultakeron huipulle ihailemaan huikeita tunturimaisemia. Huippuravintola Tsokassa kannattaa piipahtaa vohveleilla ennen paluuta alas joko hissillä tai patikoiden.

Pyhän 18-väyläinen frisbeegolfrata on myös kokemisen arvoinen. Rata sijaitsee Perherinteiden tuntumassa ja on monipuolinen kaikentasoisille suunniteltu rata, josta löytyy väyliä 40–273m väliltä. Kiekkoja saa vuokrattua myös paikanpäältä.

Lumen laskeuduttua Pyhällä voi harrastaa laskettelun lisäksi maastohiihtoa, lumikenkäilyä, moottorikelkkailua ja porosafereita. Erityisesti porotilavierailu on erinomainen kokemus koko perheelle ja jää taatusti mieleen vuosiksi.

 

Pyhän lähimmät juna-asemat ovat Rovaniemi ja Kemijärvi

Pyhä-Luosto sijaitsee 135 kilometrin päässä Rovaniemeltä. SkiBussilla pääset päivittäin Pyhä-Luostolle Rovaniemelle saapuvilta junilta. Talvikausina SkiBus-yhteys on neljä kertaa päivässä, kesäkaudella pikavuoro kaksi kertaa päivässä. Jatkokuljetusten aikataulut löydät parhaiten Matkahuollon sivuilta.

 

Osta junalippu ja lähde Pyhälle

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Pyhän lähimmät juna-asemat ovat Kemijärvi ja Rovaniemi

Yöjunalla makuuvaunussa

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä, nykyaikaisessa kaksikerroksisessa makuuvaunussa tai perinteisessä sinisessä makuuvaunussa.

Makuuvaunussa yön yli

Vinkit AutoJunalla matkustamiseen

Mietityttääkö miten auton kuormaus junaan onnistuu? Tai pohditko missä kuormauspaikat ovat? Nappaa vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Matkaan AutoJunalla