Pietarista eteenpäin

sapsan

 

Pietarista on hyvät liikenneyhteydet eteenpäin, mihin päin Venäjää sitten haluaakaan matkustaa. Venäjää voi lähteä tutkimaan esimerkiksi junalla tai jokiristeilyllä, lähiseuduille tai aina Tyynenmeren laidalle saakka.
 

Nopeasti Moskovaan

Pietarin ja Moskovan välisen 650 km:n matkan voi taittaa alle neljässä tunnissa Sapsan-suurnopeusjunalla. Lähtöjä on päivittäin noin kymmenen. Halutessaan Moskovaan voi matkustaa myös yöjunalla, jolloin matka kahdeksan tuntia. 

Myös Helsingin ja Moskovan välillä liikennöi yöjuna. Tolstoi-juna pysähtyy Viipurissa, Pietarissa ja Tverissä.
Osta liput täältä
 

Jokiristeilylle

Sisävesiristeily on hyvä tapa nähdä Venäjää, sen vesistöjä ja nauttia ulkoilmasta. Pietarista lähtee paljon erilaisia risteilyjä, osa myös suomenkielisellä opastuksella. Tarjolla on kaikkea: parin päivän Valamon-reissuja, risteilyjä Volgaa pitkin Moskovaan tai 20 päivän retkiä, jotka vievät aina Kaspianmeren rannalle asti.

 

Kauas Siperiaan

Legendaarinen Trans-Siperian rata Moskovasta Tyynenmeren rannalle Vladivostokiin on yli 9 000 kilometriä pitkä ja yksi maailman pisimmistä ratayhteyksistä. Pääradan voi vaihtaa myös sivuraiteeseen: Trans-Mongolian rata haarautuu Irkutskin jälkeen ja kulkee Mongolian läpi Pekingiin. Trans-Mantsurian reitti puolestaan vie Mongolian itäpuolista Kiinaa pitkin Pekingiin.