Pietarin ravintolat

Pietarissa on todella monipuolinen ruokakulttuuri. Kaupungista löydät paljon laadukkaita ravintoloita ja makuja ympäri maailman. Ravintoloiden hintataso vaihtelee paljon. Trendikkäimmissä ravintoloissa hintataso on suomalaisen tasolla, mutta venäläisiä herkkuja voit syödä pikkurahallakin. Keskimäärin illallinen kahdelle juomineen maksaa noin 60 euroa.

 

Suosittuihin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus, mielellään jo viikko, pari etukäteen. Illallispöytiä voi kuitenkin kysellä vielä edellisenä päivänä tai aiemmin samana päivänä. Huomioithan myös, että venäläiset yleensä pukeutuvat siistimmin illallisille.

 

Tutustu venäläiseen ruokakulttuuriin

Venäläisiä erikoisuuksia ovat raviolin kaltaiset, jauhelihatäytteiset pelmenit, makeat tai suolaiset blinit eli letut sekä keitoista erityisesti borssi ja seljanka. Ruokajuomana on yleensä teetä, piimää, mors-puolukkamehua, kvas-kotikaljaa. Paremmissa ravintoloissa on tarjolla myös viiniä. Venäläistä ruokaa on tarjolla melkein kaikissa ravintoloissa. Erityisesti venäläisiksi mainostetut ravintolat ovat usein turisteille suunnattuna ja ylihinnoiteltuja.

Lisää hyviä ruokavinkkejä löytyy Tripadvisorin sivuilta.

 

Juomaraha ja ravintolassa maksaminen

Suomalaisista tavoista poiketen Venäjällä ravintolapöytään tuodaan yksi lasku, jonka pöytäseurue voi halutessaan jakaa keskenään. Ruoan voi usein maksaa luottokortilla, mutta varmuuden vuoksi kannattaa varata mukaan myös käteistä.

Juomarahaa jätetään yleensä kahviloissa, ravintoloissa ja takseissa. Se ei ole pakollista, mutta suositeltavaa. Juomarahan määrä on 5–10 prosenttia laskun loppusummasta. Välillä juomaraha sisällytetään automaattisesti laskuun. Myös erilaisia palveluammatissa toimijoita, kuten huonesiivoojaa, narikanhoitajaa ja retkibussinkuljettajaa on kohteliasta muistaa tipillä.

 

Nappaa vinkit Pietarin ravintoloihin

Ruokaelämyksiä Pietarissa

Kokeile georgialaista ruokaa, nauti illallista laivaravintolassa tai herkuttele venäläisillä leivoksilla.

Ravintolavinkit Pietariin

Borssikeiton uusi aika

Huippukokki avaa uuden venäläisen keittiön salat ja vinkkaa omat ravintolasuosikkinsa.

Tutustu uuteen venäläiseen keittiöön

Leivonnaistaidetta

Nevskin herkkukauppojen ikkunoissa nähtävät leivokset saavat ohikulkijoiden päät kääntymään.

​Leivonnaistaidetta Nevskillä

Kattoravintolat kutsuvat herkuttelemaan

Hyvän ruoan lisäksi Pietarin suositut kattoterassit tarjoavat huimaavia näköaloja.

Kattoravintolat Pietarissa

Tsaarien juhlajuoma

Venäläinen samppanja on suosittu tuliainen. Tiesitkö, että sillä on loistelias historia?

Tutustu tsaarien juhlajuomaan