Pietarin hintataso ja ostokset Pietarissa

 
Ruplan kurssi on nyt alhaalla euroon nähden, joten Venäjällä voi tehdä edullisia ostoksia. Majoituksen ja ruokailun kohdalla Pietarin hintataso on selvästi halvempi kuin Suomessa, mutta esimerkiksi liput balettiin tai museoihin voivat olla kalliita. Tutustu vinkkeihin ja tee hyviä ostoksia Pietarissa!
 

Pietarilaiset erikoisuudet

Pietarin ostoskeskuksissa voi shoppailla vaatteita ja kenkiä edullisemmin kuin Suomessa, ja saatavilla on vielä enemmän maailmalla tunnettuja merkkejä. Paikalliset vaatesuunnittelijat ovat saaneet viime aikoina enemmän kansainvälistä näkyvyyttä, ja Pietarissa on hyvät mahdollisuudet tutustua venäläiseen huippumuotiin. Korujen suhteen kannattaa olla valppaana: jopa suurissa tavarataloissa saatetaan myydä aitojen sijasta rihkamakoruja. Katso vinkit parhaisiin muotiostoksiin

Parhaat paikalliset erikoisuudet ovat makuelämyksiä. Kokeile esimerkiksi alkoholitonta, kotikaljan tyyppistä kvas-juomaa, pietarilaisten suklaakauppojen antimia ja leivonnaisia. Katso myös vinkit pietarilaisiin ravintoloihin.

Yeliseevin kauppahallissa voi kokea aidon venäläisen kauppapaikan humua. Sisustus on aito ja alkuperäinen kattokruunuineen ja lasimaalauksineen. 

 

Parhaat ostospaikat Pietarissa

Pietarin keskustassa turistien suosimalla alueella on valtava Galeria-ostoskeskus, josta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita, ruokakauppoja ja pankkeja. Vähän kauempana keskustasta on esimerkiksi Mega Parnas -ostoskeskus, jossa on parin sadan liikkeen lisäksi muun muassa Ikea. Pietarilaiset tekevät ostoksia mielellään niin Galeriassa kuin arkireittien varrelle kätevästi osuvista metroasemien ostoskeskuksista. Näin löydät parhaat ostospaikat

Vanhoissa, perinteisissä ostospaikoissa ja tavarataloissa hinnat ovat usein paljon kalliimpia kuin esimerkiksi Galeriassa. Pääkadulla Nevski Prospektilla ja Talvipalatsin lähellä katukojuissa saattaa olla myynnissä kiinnostavia matkamuistoja, mutta samanlaisia voi löytää huomattavasti edullisemmin pikkuputiikeista tai kirjakaupoista Nevski Prospektin varrella.

 

Varaa mukaan kohtuullinen määrä käteistä

Pietarissa on helppo vaihtaa euroja rupliksi, ja monessa paikassa voi maksaa kortilla. Käteistä on silti hyvä olla varmuuden vuoksi esimerkiksi parituhatta ruplaa: paikallisliikenteen liput maksetaan käteisellä, ja takseissa ei yleensä voi maksaa kortilla.

Rahaa kannattaa vaihtaa vain virallisissa pankeissa tai rahanvaihtopisteissä, ja niissä valuuttakurssit ovat yleensä lähes samat. Älä koskaan vaihda rahaa kadulla, vaikka joku sitä ehdottaisikin pankkien läheisyydessä.

 

Nappaa vinkit ja varmista onnistunut shoppailureissusi

Luonnonkosmetiikkaa edullisesti

Pietari on ostoskeidas luonnonkosmetiikkaa etsivälle.

Luonnonkosmetiikkaa Pietarissa

Venäjän designlupaus

Kreivi Jacques von Polierin mukaan Raketa-kello on venäläisen muotoilun matkalippu maailmalle.

Lue lisää

Pietarin ostoskeskushelmet

Kun legendaarinen Gostinyi Dvor on koluttu läpikotaisin, on aika siirtyä uusille kujille.

Tutustu Pietarin ostoskeskushelmiin

Kosmetiikkaa Siperiasta

Natura Siberican luonnonkosmetiikka ammentaa eksotiikasta.

Siperian kosmetiikkaa

Matkamuistot Pietarista

Maatuskanukkeja ja edullisia ostoksia – Pietarista löytyy matkamuistoja moneen makuun.

Löydä matkamuistot

Merirosvoja ja ostoksia

Kun teini-ikäiset viihtyvät kaupoissa, pienemmät riemastuvat merirosvopuiston huvituksista.

Lue lisää

Paikallista muotia Pietarista

Venäläisen muodin arvostus kasvaa maailmalla, ja Pietarissa kannattaakin tutustua paikallisiin muotiliikkeisiin.

Nappaa paikallisen muodin vinkit

Pietari houkuttaa shoppaamaan

Pietarin huikeat kauppakeskukset ja monipuolinen valikoima houkuttelevat ostoksille.

Nappaa vinkit Pietarin ostoskeskuksiin

Lainaus Jos etsii keräilyaarteita, kannattaa olla rohkea ja avata suunsa vaikka kielitaitoa ei olisikaan. Pietarissa on paljon erilaisia divareita ja paikallisilta kuulee parhaat paikat. Meklarit ja myyjät ovat usein myös huumorityyppejä. Suosikkini on Udelnajan tori, jossa tavarat vaihtuvat viikoittain.
- Suunnittelija Johanna Kunelius