Pietarin hintataso ja ostokset Pietarissa

 
Ruplan kurssi on nyt alhaalla euroon nähden, joten Venäjällä voi tehdä edullisia ostoksia. Majoituksen ja ruokailun kohdalla Pietarin hintataso on selvästi halvempi kuin Suomessa, mutta esimerkiksi liput balettiin tai museoihin voivat olla kalliita. Tutustu vinkkeihin ja tee hyviä ostoksia Pietarissa!
 

Pietarilaiset erikoisuudet

Pietarin ostoskeskuksissa voi shoppailla vaatteita ja kenkiä edullisemmin kuin Suomessa, ja saatavilla on vielä enemmän maailmalla tunnettuja merkkejä. Paikalliset vaatesuunnittelijat ovat saaneet viime aikoina enemmän kansainvälistä näkyvyyttä, ja Pietarissa on hyvät mahdollisuudet tutustua venäläiseen huippumuotiin. Korujen suhteen kannattaa olla valppaana: jopa suurissa tavarataloissa saatetaan myydä aitojen sijasta rihkamakoruja.

Parhaat paikalliset erikoisuudet ovat makuelämyksiä. Kokeile esimerkiksi alkoholitonta, kotikaljan tyyppistä kvas-juomaa, pietarilaisten suklaakauppojen antimia ja leivonnaisia. Katso myös vinkit pietarilaisiin ravintoloihin.

 

Parhaat ostospaikat Pietarissa

Pietarilaiset tekevät ostoksia mielellään arkireittien varrelle kätevästi osuvista metroasemien ostoskeskuksista. Näin löydät parhaat ostospaikat

Vanhoissa, perinteisissä ostospaikoissa ja tavarataloissa hinnat ovat usein paljon kalliimpia kuin uusissa ostoskeskuksissa. Pääkadulla Nevski Prospektilla ja Talvipalatsin lähellä katukojuissa saattaa olla myynnissä kiinnostavia matkamuistoja, mutta samanlaisia voi löytää huomattavasti edullisemmin pikkuputiikeista tai kirjakaupoista Nevski Prospektin varrella.

 

Varaa mukaan kohtuullinen määrä käteistä

Pietarissa on helppo vaihtaa euroja rupliksi, ja monessa paikassa voi maksaa kortilla. Käteistä on silti hyvä olla varmuuden vuoksi esimerkiksi parituhatta ruplaa: paikallisliikenteen liput maksetaan käteisellä, ja takseissa ei yleensä voi maksaa kortilla.

Rahaa kannattaa vaihtaa vain virallisissa pankeissa tai rahanvaihtopisteissä, ja niissä valuuttakurssit ovat yleensä lähes samat. Älä koskaan vaihda rahaa kadulla, vaikka joku sitä ehdottaisikin pankkien läheisyydessä.

 

Lainaus Jos etsii keräilyaarteita, kannattaa olla rohkea ja avata suunsa vaikka kielitaitoa ei olisikaan. Pietarissa on paljon erilaisia divareita ja paikallisilta kuulee parhaat paikat. Meklarit ja myyjät ovat usein myös huumorityyppejä. Suosikkini on Udelnajan tori, jossa tavarat vaihtuvat viikoittain.
- Suunnittelija Johanna Kunelius

 

Pietari houkuttaa shoppaamaan

Pietarin huikeat kauppakeskukset ja monipuolinen valikoima houkuttelevat ostoksille.

Nappaa vinkit Pietarin ostoskeskuksiin