Pietarin ravintolat veden äärellä

Regatta Pietari

 

Nevan ja pienempien kanavien aalloilla voi Pietarissa nauttia mieleenpainuvan aterian kauniissa maisemissa. Ravintolalaivojen tarjonta on monipuolistunut, ja nykyään jokaiselle löytyy jotakin.
 

Pietarin jokien ja kanavien varsille on viime aikoina avattu monia kiinnostavia laivaravintoloita. Laivassa pääsee ruokailun ohella nauttimaan omanlaisestaan tunnelmasta ja upeista, erilaisista kaupunkimaisemista. Jotkin laivoista risteilevät jokia ja kanavia pitkin, toiset pysyvät laiturissa. Laivaravintoloiden sesonki kestää keväästä pitkälle syksyyn, ja parhaimmillaan ne ovat lämpiminä kesäpäivinä.

Tarjonnan lisääntyessä myös ravintoloiden ruokalistat ovat monipuolistuneet. Laivoilta saa niin lounasta työpäivän väliin kuin tarkkaan harkittuja illalliskokonaisuuksia. Toki laivaan voi pistäytyä vain lasillisellekin nauttimaan tunnelmasta: monet ravintolat ovat tätä varten panostaneet myös juomalistaan ja snack-lautasiin.

Ravintolalaivat elävät sesongista, ja matkailijat ovat tärkeä asiakasryhmä, joten palvelu toimii ja ruokalistat ovat usein saatavilla myös englanniksi. Osassa laivoissa järjestetään myös ohjelmaa tunnelmallisista konserteista kisakatsomoihin ja myöhään yöhön kestäviin juhliin. Ohjelmatarjontaan on panostettu sitä mukaa kun ravintoloita on perustettu lisää: sen avulla halutaan erottua kilpailussa. Nykyään laivoilla voi ruokailla tyylikkäästi klassista kamarimusiikkia kuunnellen, mutta myös rento aamuun saakka juhliminen on mahdollista.

Kokeile näitä

Regatta. Tunnelmallisella ravintolalaivalla panostetaan italialaisiin makuihin, ja osa ruoista kypsennetään ravintolan omassa puuhiiliuunissa. Viinilistan erikoisuutena ovat venäläiset tilaviinit.

  • Aptekarskajan rantatie 12, M Petrogradskaja. Verkkosivu.

Letutši Gollandes (Lentävä Hollantilainen). Suuressa, näyttävässä laivassa on useiden ravintoloiden lisäksi kauneussalonki ja fitness-klubi. Ravintoloista aukeaa mieleenpainuva näköala Nevalle.

Volga-Volga. Alus risteilee Suurta Nevkaa pitkin Pietari Suuren mökiltä Taideakatemialle. Lämpimien ja mukavien kansipöytien ääressä on mutkaton meno. Pöydän voi varata etukäteen englanninkielisiltä verkkosivuilta.

  • Petrovaskaja nab. 8, M Petrogradskaja tai Gorkovskaja. Verkkosivu.

Tšaika (Lokki). Suuressa, uudessa kolmikerroskaljuunassa voi istua lasikaiteiselle yläkannelle tai suojautua säältä alakerran raikkaisiin sisätiloihin. Listalla on kansainvälisiä makuja, kuten sushia ja välimeren makuja, mutta myös esimerkiksi borssikeittoa venäläisiä makuja kaipaavalle.

  • Martinova nab., vastapäätä taloa nro 40, M Krestovski Ostrov. Verkkosivu.

River Lounge. Modernin ravintolalaivan risteily lähtee kolmesti päivässä ja kestää pari tuntia. Laivalla järjestetään toisinaan ylimääräisiä bileristeilyitä, jotka lähtevät myöhään yöllä.

  • Universitetskaja nab. 15, M Vasileostrovskaja. Verkkosivu