Pietarin parhaat pizzat

Pizzaa Pietarissa

 

Pietari on yksi Venäjän rikkaimmista ruokakaupungeista. Kaupungin ruokatrendit vaihtuvat nopeasti, mutta kestosuosikki pizza säilyy.
 

Pizza maistuu sekä paikallisille että matkailijoille, ja tarjontaa on paljon. Erilaisia pizzerioita löytyy aina halvemmista ketjuista tasokkaisiin ravintoloihin asti. Hintataso ei päätä huimaa, sillä herkullisen pizzan saa Pietarissa helposti alle 10 eurolla.

Perinteistä pizzaa koko perheelle

Pietarin laajasta pizzerioiden kirjosta löytyy jokaiselle jotakin. Perinteisiä ja koko perheelle sopivia pizzerioita ovat muun muassa Pizza 22cm, Romeo’s Bar & Kitchen ja Studio Pizza.

Pizza 22cm on eräs Pietarin suosituimmista pizzerioista. Rustiikissa ravintolassa pizzat valmistetaan aidosti italialaisittain puu-uunissa. Taikinan annetaan kypsyä päivän ajan, ja uunin lämpötilaa seurataan kellontarkasti. Halkaisijaltaan 22-senttimetristen pizzojen on kehuttu maistuvan samalle kuin Napolissa.

Romeo’s Bar & Kitchen on Mariinski-teatterin lähellä sijaitseva suosittu ravintola, jonka ruokalista keskittyy Pohjois-Italian keittiöön. Italialaiset omistajat huolehtivat, että ruoka ja tunnelma ovat todella kuin Italiassa. Ravintola sopii myös muille kuin pizzan ystäville, sillä ruokalistalta löytyy pizzan lisäksi myös esimerkiksi venäläisiä perinneruokia. Ravintola on myös tunnettu erittäin hyvistä jälkiruuistaan, ja baarin puolella viihtyy myöhään iltaan asti.

Pietarissa on myös kaksi Studio Pizza -ravintolaa, joista toinen sijaitsee kauppakeskus Gulliverissä ja toinen vilkkaalla Moskovski prospektilla. Studio Pizza on viihtyisä ja moderni italialainen pizzeria, jossa on hyvä valikoima myös kasvissyöjälle sopivia pizzoja. Listalta löytyy myös eksoottisempia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi pizza ’’Boskaelo’’, joka sisältää muun muassa tryffeliöljyä.

Mielenkiintoisia makuyhdistelmiä

Vaihtelua kaipaavan kannattaa ottaa suunnaksi joko Forno Bravo tai Paninaro. Molemmat tarjoavat pizzoja pienellä twistillä.

Forno Bravo on kahden kulttuurin ravintola. Sekoitus Italiaa ja Amerikkaa tarkoittaa mielenkiintoisia makuyhdistelmiä ja pitkälle vietyjä reseptejä. Täytteeksi voit valita muun muassa anjovikset, munakoison, sitruunan tai gorgonzola-juuston. Listalla on yhteensä kymmenkunta pizzaa, mutta niiden lisäksi tarjolla on esimerkiksi erilaisia pastoja ja salaatteja. Ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen, sillä varsinkin iltaisin se on usein täynnä. 

Paninaro on legendaarisen Don Byta -baarin ja moskovalaisen Solyanka-yökerhon perustajien uusin ravintola. Tämäkin ravintola on tunnettu omaperäisestä ruokalistastaan. Täällä pizzan päälle voi saada vaikka kurpitsaa tai granaattiomenaa. Ravintolassa hyödynnetään kausituotteita, ja pizzojen täytteet vaihtelevat näiden mukaan.