Pietarin kasvisravintolat

kasvisravintola-pietari

Kasvisruoan suosio on kasvanut Pietarissa, ja nykyään niin kasvissyöjät kuin vegaanitkin löytävät kaupungista tarkkaan harkittuja annoksia.
 

Matkaillessa monipuolisen kasvisruoan löytäminen voi välillä tuottaa päänvaivaa. Pietarissa kasvisruokavalion noudattaminen on kuitenkin varsin vaivatonta: vaikka kasvis- ja vegaaniruokaa ei ole vielä tarjolla kaikissa ravintoloissa, kaupungissa toimii lukuisia näihin keskittyviä ravintoloita, joiden annokset maistuvat varmasti sekasyöjällekin.

Kasvissyönnillä on Pietarissa pitkät perinteet. 1900-luvun alkupuolella kaupungissa perustettiin kasvissyöjille monia ravintoloita ja tietyissä kouluissa ja päiväkodeissa tarjoiltiin vain kasvisruokaa. Kasvisruokavaliota noudattivat myös suuret venäläiset taiteilijat, kuten Leo Tolstoi ja Ilja Repin. Sittemmin kasvissyönti kuitenkin väheni ja kasvisruoka oli pitkään useimmille tuttu ainoastaan ortodoksisen paaston ajalta.

Nykyään kansainväliset ruokatrendit ovat lisänneet kasvisruokapaikkojen ja sopivien raaka-aineiden saatavuutta. Kasvisravintolat tarjoilivat pitkään lähinnä etnisiä annoksia, mutta viime aikoina tarjonta on laajentunut: nykyään kaupungista löytää monipuolisesti kasvislounaita ja tarvittaessa herkullista vegaanista katuruokaakin.

Itse asiassa Pietari on Venäjällä kasvisruoan edelläkävijä: siitä kiinnostuneet keittiömestarit muualta Venäjältä käyvät kaupungissa tutustumassa kaupungin kasvisravintoloiden resepteihin ja toimintatapoihin, jotka he vievät omiin ravintoloihinsa. Kasviperäisiä raaka-aineita saa kaupoista jo melko vaivattomasti ja ravintolatarjonta laajenee jatkuvasti.

 

Kokeile esimerkiksi näitä:

Botanika

Perinteikkäässä ja pitkään toimineessa ravintolassa on tarjolla sekä perinteisen venäläisen keittiön antimia että kansainvälisempiä makuja esimerkiksi Intiasta ja Välimereltä. Kaikki annokset sopivat kasvissyöjille.

  • Botanika, Ulitsa Pestelja 7, metro: Tšerniševskaja.

 

Veggie Box

Luovien alojen keskuksessa, loft-projekti Etagin tiloissa sijaitseva kasvisravintola tarjoilee monipuolisia ja maistuvia katuruoka-annoksia, jotka saa helposti mukaan take away -pakkauksissa. Kaikki annokset juustopizzaa lukuun ottamatta sopivat myös vegaaneille.

  • Ligovski prospekt 74, metro: Ligovski prospekt.

 

Rada & K

Monien kasvissyöjien suosikkiravintoloissa on tarjolla monipuolisesti erilaisia kasvis- ja vegaaniruokia edulliseen hintaan.

  • Ulitsa Gorokhovaja 36, metro: Sennaja Ploštšad sekä
  • Ulitsa Gatšinskaja 28, metro: Škalovskaja.

 

Ukrop

Kasvis- ja raakaruokaa tarjoilevan ketjun ravintoloissa painotetaan tyyliä. Ruoat sopivat useisiin erityisruokavalioihin, sillä monet niistä huomioivat esimerkiksi sokerittoman tai gluteenittoman ruuan kysynnän. Lisäksi voi ostaa aineksia kotona valmistettaviin annoksiin.

  • Ukop, mm. Ulitsa Marata 23, metro: Zvenigorodskaja.