Georgialaiset ravintolat

georgialaisetravintolat-kuva

Pietarin georgialaisia keittiöitä ei kannata ohittaa. Georgialaisia ravintoloita on paljon ja ne ovat suosittuja. Ravintoloiden ruoka onkin erinomaista sekä useimmiten edullista. Kaupungin paras georgialainen vaihtelee sen mukaan, keneltä kysyy, mutta alla lista viidestä erinomaisesta ravintolasta.

 

Pieni keittiösanasto

  • hatšapuri = lämmintä leipää, jonka täytteenä on juustoa ja kananmunaa
  • hartšo = voimakkaasti maustettu lihakeitto
  • šašlik = marinoitua, grillattua lihaa, jonka kastikkeeksi kannattaa tilata esimerkiksi adzikaa, tkemalia tai satsibelia

 

Cat Cafe

Ville Haapasalon ja monen muun lempigeorgialaisravintola Pietarissa. Tunnelmallinen, pieni paikka, johon kannattaa tehdä pöytävaraus. Keskihintaisen klassikkoravintolan ruoka on todella hyvää ja palvelu ystävällistä.

Cat Cafe, Stremjannaja ulitsa 22, metro: Majakovskaja.

 

Hatsapurnaja

Moni kehuu Hatsapurnajan ruokaa Pietarin parhaaksi georgialaiseksi ruoaksi. Ravintola on kodikkaan pieni ja hinnat ovat edulliset.

Hatsapurnaja, Rubinsteina ulitsa 28/29, metro: Vladimirskaja/Dostojevskaja.

 

Hochu harcho

Ginza-ravintolaprojektiin kuuluva ravintola ei ole edullisin georgialainen, mutta paikka on viihtyisä ja ruoka hyvää. Suurehkoon ravintolaan mahtuu isommallakin porukalla, mutta tällöin kannattaa varmuuden vuoksi tehdä pöytävaraus. Ravintolan erikoisuus on, että se on auki ympäri vuorokauden. Kesällä ateriastaan voi nauttia avaralla terassilla.

Hochu harcho, Sadovaja ulitsa 39/41, metro: Sennaja/Sadovaja.

 

Georgian’s

Viihtyisä, kohtuuhintainen georgialaisravintola keskeisellä sijainnilla.

Georgian’s, Kolokolnaja ulitsa 8: metro: Vladimirskaja/Dostojevskaja.

 

Tarkhun

Nevski prospektin ja Fabergén museon välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa Tarkhunia kehutaan aidoista georgialaisista mauista, mukavasta tunnelmasta ja ystävällisestä palvelusta. Keskihintainen.

Tarkhun, Karavannaja ulitsa 14, metro: Gostini dvor.