Peruslippu

Peruslipulla matkustat viihtyisästi junan Eko-luokassa. Peruslipun voit ostaa kaikista junalippujen ostopaikoista. Lipun voit muuttaa ennen junan lähtöä viidellä eurolla. Ostamalla 10 euron Peruutusturvan voit tarvittaessa peruuttaa matkasi.
 


Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Voit lisämaksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkaa tai peruuttaa sen kokonaan.


Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat matkasta alennuksen, samoin varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet vapaa-ajan matkoillaan.

 


Peruslipulla matkustava näkövammainen tai pyörätuolissa istuva liikuntavammainen on oikeutettu maksuttomaan saattajaan.
Vammaispalvelut

Matkusta mukavasti

Voit ostaa matkallesi lisää matkustusmukavuutta ostamalla Peruslippuusi paikan Ekstra-luokkaan tai InterCity-junan DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan. Paikan hinta riippuu yhteysvälistä.

 

Lippuehdot

Hinnat

Peruslipun hinnat voit katsoa verkkokaupasta. Aseman lipunmyynnistä tai R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu lippua kohden (ei suorilla taajamajunayhteyksillä), junan konduktööriltä ostettaessa 3/6 euron palvelumaksu lippua kohden.

Alennukset

Lapset (4–16 v.) 40 %, opiskelijat sekä varus- ja siviilipalvelusmiehet vapaa-ajan matkoillaan 30 %, eläkeläiset 20 % voimassa olevasta Peruslipun hinnasta. Alle 4-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa.

Matkustusluokka

Eko-luokka. Lippu ei sisällä istumapaikkaa, kun matkustat taajamajunassa tai ostat lipun junan konduktööriltä.

Ostopaikat

Peruslipun voit ostaa kaikista ostopaikoista: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä (palvelumaksu 1 €) tai lippuautomaatista, R-kioskilta (palvelumaksu 1 €), matkatoimistoista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, kiskobussin juna-automaatista, junan konduktööriltä (palvelumaksu 3/6 euroa) ja VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin)

Maksaminen

Verkkokauppa, VR Mobiili, lippuautomaatti ja junan konduktööri: Peruslippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan 60 vrk ennen lähtöä, lippu on maksettava 24 h kuluessa.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman, lippuautomaatin tai R-kioskin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Peruslipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei yhteysväliä tai suuntaa) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta numerossa p. 0203 32039 (0,088 €/min) ennen junamatkan alkua (muutosmaksu 5 €/muutos). Mikäli matkaan sisältyy junan vaihto, muutokset tulee tehdä ennen koko matkan alkua. Lippu on matkustajakohtainen. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Peruslipun ennen junan lähtöä, jos olet lippua ostaessasi tai muuttaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista.
Lue lisää Peruutusturvasta.

 

Osta Peruslippu kätevästi tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Miksi ostamani junaliput eivät näy Veturin omissa tiedoissa?

Liput näkyvät aina Veturi-tiedoissasi, kun ostat ne tunnistautuneena Veturiin. Anna tunnuksesi aina asioidessasi VR:llä.

Miten voi maksaa mobiilikaupasta ostetut liput?

Mobiilikaupasta ostetut liput voi maksaa yleisimmillä credit/debit –maksukorteilla: Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro –korteilla.

Jos halutaan poistaa mobiilikauppaan tallennetun maksukortin tiedot, miten toimitaan?

Asiakas ottaa yhteyttä Verkko- ja mobiilikaupan tukeen ja kertoo maksukortin merkin ja neljä viimeistä numeroa. Tuki ottaa yhteyttä maksuoperaattoriin, ja ilmoittaa asiakkaalle, kun kortin tiedot on poistettu järjestelmästä.

Millä todistan henkilöllisyyteni, kun matkustan lähi- tai kaukoliikenteen kausilipulla?

Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Näytä kaikki

Tienaa matkarahaa muitta mutkitta!

Raha ei tuo onnea, mutta matkustaminen tuo. Muista kirjautua ja osta omilla tunnuksillasi – voit tienata itsellesi matkarahaa! Käytä siis Veturi-tunnuksiasi aina kun asioit.

Lue lisää matkaseteleistä

Lippujen ostaminen junassa

Useita junalippuja voi ostaa junan konduktööriltä. Lippuun ei sisälly tuolloin tiettyä istumapaikkaa. Maksuvälineinä kelpaavat käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit, eivät kuitenkaan varmennettavat maksukortit kuten Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover tai Maestro-kortit.

Junassa lipun hinta on 0-76 km:n matkalle 3 euroa ja yli 76 km matkalle 6 euroa kalliimpi kuin itsepalvelukanavista ostettaessa. Suorilla taajamajunayhteyksillä junan konduktööriltä ostettu lippu maksaa 50 senttiä enemmän. Maksu on matkustajakohtainen.

Lisätietoja ostamisesta ja maksamisesta