Peruslippu 15.2.2016 asti

Peruslipulla matkustat viihtyisästi junan Eko-luokassa. Peruslipun voit ostaa kaikista junalippujen ostopaikoista. Lisämaksua vastaan voit muuttaa tai peruuttaa matkasi.


Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Voit lisämaksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa (ei matkareittiä) tai peruuttaa sen kokonaan.


Juniorit, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä siviilipalvelusmiehet saavat matkasta alennuksen.

 


Peruslipulla matkustava näkövammainen tai pyörätuolissa istuva liikuntavammainen on oikeutettu maksuttomaan saattajaan.
Vammaispalvelut

Lippuehdot

 

Hinnat

Peruslipun hinnat voit katsoa verkkokaupasta. Aseman lipunmyynnistä tai R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu (ei suorilla taajamajunayhteyksillä).

Matkustusluokka

Eko-luokka. Lippu ei sisällä istumapaikkaa, kun matkustat taajamajunassa tai ostat lipun junan konduktööriltä.

Ostopaikat

Peruslipun voit ostaa kaikista ostopaikoista: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä (palvelumaksu 1 €) tai lippuautomaatista, R-kioskilta (palvelumaksu 1 €), matkatoimistoista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta tai junan konduktööriltä (palvelumaksu).

Maksaminen

Verkkokauppa, lippuautomaatti ja junan konduktööri: peruslippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä. Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan 60 vrk ennen lähtöä, lippu on maksettava 24 h kuluessa.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman, lippuautomaatin tai R-kioskin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Peruslipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei matkakohdetta) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta numerossa p. 0203 32039 ennen junan lähtöä tai viimeistään 24 tuntia junan lähdön jälkeen (muutosmaksu 5 €/muutos). Erotusta halvempaan junatyyppiin ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Peruslipun ennen junan lähtöä palveluasemien lipunmyynnissä (peruutusmaksu 10 €). Jos et ole vielä maksanut lippua tai olet maksanut lipun VR Asiakaspalvelun kautta voit peruuttaa sen myös puhelimitse numerossa p. 0203 32039. (Maksetun lipun peruutusmaksu 10 €).

 

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Miksi henkilötunnukseni ei tallennu, kun yritän syöttää sitä Omiin tietoihini?

Syntymäaika ja henkilötunnuksen loppuosa tulee syöttää oikeassa muodossa. Palvelun käyttöönotto edellyttää, että sinulla on suomalainen henkilötunnus. Muista tallentaa lopuksi tietosi.

Olen alle 18-vuotiaan lapsen huoltaja. Voiko alaikäinen lapseni liittyä ohjelmaan?

Veturiin voi liittyä 16-vuotta täyttäneet yksityishenkilöt sähköisen lomakkeen avulla (lupaa ei tarvitse lähettää erikseen VR:lle). Lomakkeella kerrotaan, että alaikäisen täytyy pyytää vanhemman/huoltajan suostumus rekisteröitymiseen. Veturi-asiakasohjelmaan on turvallista liittyä. Veturi-asiakasohjelma ei ole maksullinen, eikä se velvoita mihinkään.

Kun otan henkilökorttitunnistautumista käyttöön VR Mobiilissa, tuleeko muutos varmentaa salasanalla?

VR Mobiilissa muutosta ei tarvitse enää varmentaa erikseen salasanalla, vaan pelkkä tallennus riittää.

Mistä löydän opiskelijan tai eläkeläisen lippujen hinnat?

Hintakalenteri näyttää aikuisen matkan hinnan. Muut hinnat löytyvät verkkokaupasta.

Näytä kaikki

Lippujen ostaminen junassa

Useita junalippuja voi ostaa junan konduktööriltä. Lippuun ei sisälly tuolloin tiettyä istumapaikkaa. Maksuvälineinä kelpaavat käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit, eivät kuitenkaan varmennettavat maksukortit kuten Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover tai Maestro-kortit.

Lisätietoja kaukoliikenteen lippujen ostamisesta ja maksamisesta