Peruslippu

Peruslipulla matkustat viihtyisästi junan Eko-luokassa. Peruslipun voit ostaa kaikista junalippujen ostopaikoista. Lisämaksua vastaan voit muuttaa tai peruuttaa matkasi.


Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Voit lisämaksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa (ei matkareittiä) tai peruuttaa sen kokonaan.


Juniorit, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä siviilipalvelusmiehet saavat matkasta alennuksen.

 


Peruslipulla matkustava näkövammainen tai pyörätuolissa istuva liikuntavammainen on oikeutettu maksuttomaan saattajaan.
Vammaispalvelut

Lippuehdot

 

Hinnat

Peruslipun hinnat voit katsoa verkkokaupasta. Aseman lipunmyynnistä tai R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu (ei suorilla taajamajunayhteyksillä).

Matkustusluokka

Eko-luokka. Lippu ei sisällä istumapaikkaa, kun matkustat taajamajunassa tai ostat lipun junan konduktööriltä.

Ostopaikat

Peruslipun voit ostaa kaikista ostopaikoista: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä (palvelumaksu 1 €) tai lippuautomaatista, R-kioskilta (palvelumaksu 1 €), matkatoimistoista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta tai junan konduktööriltä (palvelumaksu).

Maksaminen

Verkkokauppa, lippuautomaatti ja junan konduktööri: peruslippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä. Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan 60 vrk ennen lähtöä, lippu on maksettava 24 h kuluessa.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman, lippuautomaatin tai R-kioskin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Peruslipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei matkakohdetta) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta numerossa p. 0203 32039 ennen junan lähtöä tai viimeistään 24 tuntia junan lähdön jälkeen (muutosmaksu 5 €/muutos). Erotusta halvempaan junatyyppiin ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Peruslipun ennen junan lähtöä palveluasemien lipunmyynnissä (peruutusmaksu 10 €). Jos et ole vielä maksanut lippua tai olet maksanut lipun VR Asiakaspalvelun kautta voit peruuttaa sen myös puhelimitse numerossa p. 0203 32039. (Maksetun lipun peruutusmaksu 10 €).

 

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Miksi ostamani junaliput eivät näy Veturin omissa tiedoissa?

Liput näkyvät aina Veturi-tiedoissasi, kun ostat ne tunnistautuneena Veturiin. Anna tunnuksesi aina asioidessasi VR:llä.

Miten voi maksaa mobiilikaupasta ostetut liput?

Mobiilikaupasta ostetut liput voi maksaa yleisimmillä credit/debit –maksukorteilla: Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro –korteilla.

Jos halutaan poistaa mobiilikauppaan tallennetun maksukortin tiedot, miten toimitaan?

Asiakas ottaa yhteyttä Verkko- ja mobiilikaupan tukeen ja kertoo maksukortin merkin ja neljä viimeistä numeroa. Tuki ottaa yhteyttä maksuoperaattoriin, ja ilmoittaa asiakkaalle, kun kortin tiedot on poistettu järjestelmästä.

Millä todistan henkilöllisyyteni, kun matkustan lähi- tai kaukoliikenteen kausilipulla, koulumatkalipulla tai VR-eläkeläistodistuksella?

Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Näytä kaikki

Lippujen ostaminen junassa

Useita junalippuja voi ostaa junan konduktööriltä. Lippuun ei sisälly tuolloin tiettyä istumapaikkaa. Maksuvälineinä kelpaavat käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit, eivät kuitenkaan varmennettavat maksukortit kuten Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover tai Maestro-kortit.

Junassa lipun hinta on 0-76 km:n matkalle 3 euroa ja yli 76 km matkalle 6 euroa kalliimpi kuin itsepalvelukanavista ostettaessa. Suorilla taajamajunayhteyksillä junan konduktööriltä ostettu lippu maksaa 50 senttiä enemmän. Maksu on matkustajakohtainen. Jos perhelippu ostetaan junasta, palvelumaksu peritään  aikuisen lipun osalta: esim. jos perhelipulla matkustaa 1 aikuinen ja 1 lapsi, maksu on 3 € alle 76 km:n matkalla.
Lisätietoja ostamisesta ja maksamisesta