Peruslippu

Peruslipulla matkustat viihtyisästi junan Eko-luokassa. Peruslipun voit ostaa kaikista junalippujen ostopaikoista. Lisämaksua vastaan voit muuttaa tai peruuttaa matkasi.


Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Voit lisämaksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa (ei matkareittiä) tai peruuttaa sen kokonaan.


Juniorit, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä siviilipalvelusmiehet saavat matkasta alennuksen.

 


Peruslipulla matkustava näkövammainen tai pyörätuolissa istuva liikuntavammainen on oikeutettu maksuttomaan saattajaan.
Vammaispalvelut

Lippuehdot

 

Hinnat

Peruslipun hinnat voit katsoa verkkokaupasta. Aseman lipunmyynnistä tai R-kioskilta ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu (ei suorilla taajamajunayhteyksillä).

Matkustusluokka

Eko-luokka. Lippu ei sisällä istumapaikkaa, kun matkustat taajamajunassa tai ostat lipun junan konduktööriltä.

Ostopaikat

Peruslipun voit ostaa kaikista ostopaikoista: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä (palvelumaksu 1 €) tai lippuautomaatista, R-kioskilta (palvelumaksu 1 €), matkatoimistoista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta tai junan konduktööriltä (palvelumaksu).

Maksaminen

Verkkokauppa, lippuautomaatti ja junan konduktööri: peruslippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä. Muista ostopaikoista varatut liput:

  • Jos junalippu varataan 60 vrk ennen lähtöä, lippu on maksettava 24 h kuluessa.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 24 h ennen junalähtöä, lippu on maksettava viimeistään 30 minuttia ennen junan lähtöä.
  • Jos junalippu varataan vähemmän kuin 30 minuuttia ennen lähtöä, lippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiiin.

Toimitustavat

Aseman, lippuautomaatin tai R-kioskin tuloste taikka sähköpostitse tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset

Voit muuttaa Peruslipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei matkakohdetta) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta numerossa p. 0203 32039 ennen junan lähtöä tai viimeistään 24 tuntia junan lähdön jälkeen (muutosmaksu 5 €/muutos). Erotusta halvempaan junatyyppiin ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa Peruslipun ennen junan lähtöä palveluasemien lipunmyynnissä (peruutusmaksu 10 €). Jos et ole vielä maksanut lippua tai olet maksanut lipun VR Asiakaspalvelun kautta voit peruuttaa sen myös puhelimitse numerossa p. 0203 32039. (Maksetun lipun peruutusmaksu 10 €).

 

Lisää opiskelija, juniori, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Mistä voin ostaa junalippuja eri Euroopan maihin?

Junalippuja Euroopan maihin voit ostaa Helsingistä kansainvälisestä lipunmyynnistä, joka on avoinna ma-pe klo 12-16. Lippuja voi varata myös puhelimitse p. 0600 41 906 ja lunastaa varausnumeroa vastaan lähimmältä palveluasemalta.

Miksi henkilötunnukseni ei tallennu, kun yritän syöttää sitä Omiin tietoihini?

Syntymäaika ja henkilötunnuksen loppuosa tulee syöttää oikeassa muodossa. Palvelun käyttöönotto edellyttää, että sinulla on suomalainen henkilötunnus. Muista tallentaa lopuksi tietosi.

Olen alle 18-vuotiaan lapsen huoltaja. Voiko alaikäinen lapseni liittyä ohjelmaan?

Veturiin voi liittyä 16-vuotta täyttäneet yksityishenkilöt, sähköisen lomakkeen avulla. Lomakkeella kerrotaan, että alaikäisen täytyy pyytää vanhemman/huoltajan suostumus rekisteröitymiseen. Veturi-asiakasohjelmaan on turvallista liittyä. Veturi-asiakasohjelma ei ole maksullinen, eikä se velvoita mihinkään. Asiakasohjelmassa ei myöskään kerätä pisteitä tai bonuksia, joita alaikäisen olisi mahdollisesti vaikea ymmärtää.

Kun otan henkilökorttitunnistautumista käyttöön VR Mobiilissa, tuleeko muutos varmentaa salasanalla?

VR Mobiilissa muutosta ei tarvitse enää varmentaa erikseen salasanalla, vaan pelkkä tallennus riittää.

Näytä kaikki

Lippujen ostaminen junassa

Useita junalippuja voi ostaa junan konduktööriltä. Lippuun ei sisälly tuolloin tiettyä istumapaikkaa. Maksuvälineinä kelpaavat käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit, eivät kuitenkaan varmennettavat maksukortit kuten Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover tai Maestro-kortit.

Junassa lipun hinta on 0-76 km:n matkalle 3 euroa ja yli 76 km matkalle 6 euroa kalliimpi kuin itsepalvelukanavista ostettaessa. Suorilla taajamajunayhteyksillä junan konduktööriltä ostettu lippu maksaa 50 senttiä enemmän. Maksu on matkustajakohtainen. Jos perhelippu ostetaan junasta, palvelumaksu peritään  aikuisen lipun osalta: esim. jos perhelipulla matkustaa 1 aikuinen ja 1 lapsi, maksu on 3 € alle 76 km:n matkalla.
Lisätietoja ostamisesta ja maksamisesta