Anna uteliaisuuden johdattaa päiväseikkailuun!

Karista arki laiturille ja lähde seikkaillen matkaan, lähelle tai kauas. Koe tänä vuonna kotimaan kohteet ja loman huippuhetket parhaassa seurassa raiteilla.

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Retkelle junalla

Suomi on täynnä kiinnostavia helmiä, niin luonnonkohteita, kaupunkeja kuin tapahtumia. Juna vie vaivattomasti ja ympäristöystävällisesti perille, ja junassa jo itse matka on niin perheen kuin kaveriporukan yhteistä aikaa.

Lyhyitä reissuja ehtii enemmän!

Lomareissun ei tarvitse aina olla pitkä, uusi ja yllättävä löytyy lähempää, kuin uskotkaan. Jo päivän mittainen retki tarjoaa muistorikkaita kokemuksia ja irtautumisen arjesta. Oletko esimerkiksi uskaltautunut Näsinneulan näköalatasanteelle Tampereella, ihaillut Savonlinnassa Olavinlinnan historiaa tai kiivennyt Yllästunturin huipulle Kolarissa? Nämä ja monet muut kotimaan helmet ovat vain junamatkan päässä!

Aikaa yhteisellä matkalla

79 % senioreista haluaisi viettää enemmän aikaa lastenlastensa kanssa (VR Senioritutkimus 2/2019). Mikä olisikaan mukavampaa, kuin lähteä matkaan rakkaiden lapsukaisten kanssa. Tai ilahduttaa kyläilyllä pienokaista, jolla on ikävä mummia tai vaaria. Ja kelpaahan matka- ja seikkailukumppaniksi myös aikuisempi seura, jonka kanssa suunnata kohti uusia elämyksiä. Junamatkailussa onkin parasta juuri yhdessä vietetty aika sekä vaihtuvien maisemien ihailu.

Rennosti ja ympäristöystävällisesti junalla

 

Matkalla perheen kanssa

Junamatka on seikkailu koko perheelle. Lue vinkkimme mukavampaan ja rennompaan matkaan kiskoilla perheen pienimpien kanssa.

Lue lisää
 

Ilmasto raiteilleen

Tiedätkö, kuinka paljon voit säästää hiilidioksidipäästöjä junailemalla? Vertaa eri liikennevälineiden päästövaikutuksia laskurilla, ja valitse seuraavalle matkalle ympäristöystävällinen juna.

Lue lisää
 

Neljä syytä valita juna

Juna on mainio tapa matkustaa. Vältät liikennevalot ja väsyneet silmät ratin takana, kun juna kuljettaa turvallisesti perille. Voit nauttia matka-ajasta vaikkapa lukemalla tai ravintolavaunun murkinoita maistellen.

Lue lisää
 

Matkalla lemmikin kanssa

Kaikista junista löytyy osasto, jossa voit matkustaa mukavasti lemmikin kanssa. Junassa perheen karvaturrilla on tilaa liikkua ja venytellä. Matkapahoinvointia ei tarvitse myöskään pelätä, koska junan kulku on tasaista. Lue lisää ja lähde yhdessä lemmikkisi kanssa kokemaan kotimaan kohteet!

Lue lisää

Bongaa matkallasi bingo!

Nyt on aika pelata junabingoa! Bongaa neljän suora junamatkan aikana kurkistelemalla ikkunasta ulos ja tutkiskelemalla mitä junavaunussa tapahtuu. Bingoksi lasketaan kaikki täydet vaaka- ja pystyrivit sekä suora kulmasta kulmaan. Jaa täysi bingo Instagramissa #junabingo ja olet mukana junalippujen arvonnassa.

Kaikkien #junabingon 31.5.2019 mennessä jakaneiden kesken arvotaan vapaavalintaiset, edestakaiset junaliput Eko-luokassa 2 henkilölle (arvo väh. 17,80 €). Tarkista junabingon säännöt ja lataa bingolappusi alta!

Lataa bingolappusi