Anna uteliaisuuden johdattaa päiväseikkailuun!

Karista arki laiturille ja lähde seikkaillen matkaan, lähelle tai kauas. Koe tänä vuonna kotimaan kohteet ja loman huippuhetket parhaassa seurassa raiteilla.

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Löydä loma läheltäsi

Monet kotimaan helmet ovat vain junamatkan päässä! VR tarjoaa kulkuyhteyden jopa 200 matkakohteeseen Suomessa. Tutki reittikarttaamme tarkemmin.

Suomi on täynnä kiinnostavia helmiä, niin luonnonkohteita, kaupunkeja kuin tapahtumia. Juna vie vaivattomasti ja ympäristöystävällisesti perille. Lomareissun ei tarvitse aina olla pitkä – jo päivän mittainen retki tarjoaa muistorikkaita kokemuksia ja irtautumisen arjesta!

Junaillen läpi Järvi-Suomen

Mikä olisikaan vauhdikkaampi tapa ihailla Järvi-Suomen kauniita maisemia kuin juna! Junamatkailussa onkin parasta juuri yhdessä vietetty aika sekä vaihtuvien maisemien ihailu. Ikkunasta avautuvat upeat sini-vihreät maisemat esimerkiksi seuraavilla reiteillä:

Koko maa täynnä nähtävää

Aloita matkasi jo laiturilta ja suuntaa junalla ympäri Suomea kätevästi kaasujalkaa rasittamatta. Katso kotimaata uusi silmin ja junaile vaikka johonkin seuraavista kohteista.

Lanttimatkojen matkassa

Lanttimatkojen Lotta ja Antti päiväseikkailivat useassa Suomen kaupungissa. Tutustu heidän tarinoihinsa ja bongaa vinkit omalle matkalle.

Rennosti ja ympäristöystävällisesti junalla

 

Matkalla perheen kanssa

Junamatka on seikkailu koko perheelle. Lue vinkkimme mukavampaan ja rennompaan matkaan kiskoilla perheen pienimpien kanssa.

Lue lisää
 

Ilmasto raiteilleen

Tiedätkö, kuinka paljon voit säästää hiilidioksidipäästöjä junailemalla? Vertaa eri liikennevälineiden päästövaikutuksia laskurilla, ja valitse seuraavalle matkalle ympäristöystävällinen juna.

Lue lisää
 

Neljä syytä valita juna

Juna on mainio tapa matkustaa. Vältät liikennevalot ja väsyneet silmät ratin takana, kun juna kuljettaa turvallisesti perille. Voit nauttia matka-ajasta vaikkapa lukemalla tai ravintolavaunun murkinoita maistellen.

Lue lisää
 

Matkalla lemmikin kanssa

Kaikista junista löytyy osasto, jossa voit matkustaa mukavasti lemmikin kanssa. Junassa perheen karvaturrilla on tilaa liikkua ja venytellä. Matkapahoinvointia ei tarvitse myöskään pelätä, koska junan kulku on tasaista. Lue lisää ja lähde yhdessä lemmikkisi kanssa kokemaan kotimaan kohteet!

Lue lisää

Bongaa matkallasi bingo

Nyt on aika pelata junabingoa! Bongaa neljän suora junamatkan aikana kurkistelemalla ikkunasta ulos ja tutkiskelemalla mitä junavaunussa tapahtuu. Bingoksi lasketaan kaikki täydet vaaka- ja pystyrivit sekä suora kulmasta kulmaan.

Ota kisa vaikka vierustoverin kanssa tai pelaa itseksesi, tyyli on vapaa. Ei muuta kuin pelaamaan!

Lataa bingolappusi

Miltä sinun seikkailusi kuulostaa?

Onko se Suomalainen matkaklassikko, Energinen matkakumppani vai kaipaako fiiliksesi Rentoa reissuseuraa? Tarjoamme sinulle nyt Spotifyssa useamman soittolistan sekä menevää että rentoa matkamusaa tuleville raidereissuillesi. Antaudu musiikin ja junan vietäviksi ja hae soittolistat täältä.

Pelaa matkallasi klassikkopelejä

Vietä matkasi aikana hetki klassikkojen parissa. Tutut pelit ja niiden parissa vietetty aika yhdistävät useita sukupolvia. Tuttujen pelien parissa junamatka taittuu näppärästi.

Nappaa vaikka puhelin kouraan ja virkistä aivojasi muistipelillä tai katso, kuinka palapelin palat loksahtelevat paikoilleen. Testatkaa, kuka oli matkaseurueen nopein!