Ostaminen VR Mobiilissa

VR Mobiilissa voit maksaa ostoksesi yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (Credit/Debit -maksukortit): Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro -korteilla. Ostotapahtuma nopeutuu ja helpottuu, kun Veturi-asiakkaana tallennat maksukorttisi tiedot verkkokaupassa. Kirjautuessasi VR Mobiiliin Veturi-tunnuksillasi maksukortin tiedot ovat valmiina ja ostaminen on vaivatonta ja nopeaa. Lipun ostaminen mobiilikaupasta on turvallista. Maksutapahtuman aikana käytetään suojattua yhteyttä.

 

Maksukortin tietojen tallentaminen

Maksukortin tiedot voit tallentaa mobiilikaupan ostotapahtumaa varten verkkokaupassa osoitteessa vr.fi. Maksukorttitiedot tallentuvat mobiilimaksujen välittäjä Verifonen järjestelmään, minkä jälkeen ostaminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

  • Kirjaudu sisään Veturi-tunnuksillasi verkkokauppaan
  • Siirry Omat tiedot -välilehdelle
  • Siirry kohtaan tallenna maksukorttisi mobiilimaksuja varten
  • Hyväksy tietojen luovutus maksuvälittäjä Verifonen rekisteriin. Voit myös halutessasi tutustua tietosuojaselosteeseen.

Tallenna maksukorttisi mobiilimaksuja varten

  • Valitse kortti ja tallenna sen numero, cvc-turvakoodi ja voimassaoloaika

Voit tallentaa järjestelmään useamman maksukortin tiedot.

Halutessasi poistaa tallennetun maksukortin tiedot ota yhteyttä verkko- ja mobiilikaupan tukeen (p. 0800 166 888) ja kerro asiakasneuvojalle maksukortin merkki ja neljä viimeistä numeroa. Tuki ottaa yhteyttä maksuoperaattoriin ja ilmoittaa asiakkaalle, kun kortin tiedot on poistettu järjestelmästä.

 

Maksaminen pankki- ja luottokorteilla (Credit/Debit -korteilla)

Siirtyessäsi maksamaan junalippua VR Mobiilissa avautuu sivu, jolla voit valita maksukorttisi tyypin. Maksaessasi ostoksia voit valita, maksatko ostoksesi luottokortilla eli Credit-ominaisuudella vai pankkikortilla eli Debit-ominaisuudella.

Käyttäessäsi Visa tai Visa Electron -korttia valitse Visa, ja vastaavasti käyttäessäsi MasterCard tai Maestro -korttia valitse MasterCard.

 

 

 

Kun haluat maksaa luottokortilla, käytä ostaessasi kortin etupuolella olevaa 16 merkkiä pitkää korttinumeroa sekä kortin taustapuolen allekirjoituspaneelin vierestä löytyvää kolminumeroista tarkistelukua (CVC).

Kun maksat pankkikortilla, käytä kortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVC-tarkistelukuna.

Vinkki: Tallentamalla maksukorttisi tiedot nopeutat maksamista seuraavalla kerralla!

 

 

Mikäli olet tallentanut maksukorttisi tiedot ennalta VR.fi-sivustolla, löydät korttisi tiedot valmiina ”tallennetut maksutavat”-valikossa lippuja maksaessasi. Tuolloin sinun tarvitsee syöttää ainoastaan korttisi kolminumeroinen tarkisteluku (CVC) vahvistaaksesi maksun.

 

valitse maksutapa

Maksu kortilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostettavissa olevat lipputyypit

VR Mobiilista voit ostaa kotimaan kaukoliikenteen yleisimpiä lipputyyppejä sekä ladattavan sovelluksen kautta myös lähiliikenteen kertalippuja. Voit myös varata sarjalipun paikan. 

 

Säästölippu

Osta edullinen Säästölippu VR Mobiilista 60–0 vrk ennen matkaa. Mitä aikaisemmin ostat, sitä halvemmalla matkustat. Lue lisää

Peruslippu

Peruslippu on se yleisin junalippu, jolla matkustat istuma- tai makuupaikalla. Se oikeuttaa matkaan junan Eko-luokassa. Lue lisää

Ekstra-luokka

Voit ostaa lisäpalveluna mukavamman istumapaikan junan Ekstra-luokassa. Saat päivän lehdet luettavaksi sekä tarjoilupisteestä kahvia ja teetä. Lue lisää

Lemmikki- ja pyöräpaikat

Voit ottaa lemmikin tai polkupyörän mukaan junaan. Mobiilikaupassa voit maksaa lemmikkimaksun ja pyörän kuljetusmaksun junalipun oston yhteydessä. Lue lisää

Sarjalippujen paikanvaraus

Voit varata sarjalipullesi paikan etukäteen kätevästi VR Mobiilista. Sarjalippuja saa ostettua verkkokaupasta, asemilta, VR Asiakaspalvelusta ja matkatoimistoista. Lue lisää

Lähiliikenteen kertaliput

Voit ostaa lähiliikenteen kertalipun, joka on voimassa 2 tuntia ostohetkestä. Saat lähiliikenteen kertaliput ostettua myös kätevästi uudesta VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta. Lue lisää

 

Lippujen toimittaminen, peruutukset ja hyvitykset

VR Mobiilin selainversiolla (m.vr.fi) ostetut kaukoliikenteen liput toimitetaan tekstiviestinä matkapuhelimeesi sekä pdf-tiedostona sähköpostiisi. Lisäksi saat jokaisesta ostoksestasi tilausvahvistuksen.

Puhelimeen ladatulla VR Mobiili -sovelluksella ostetut kaukoliikenteen liput sekä lähiliikenteen vyöhykealueen kertaliput näkyvät sovelluksen Omat liput -kansiossa välittömästi ostotapahtuman jälkeen. Lippukansioon toimitetut liput saa kätevästi avattua sovelluksesta myös ilman internetyhteyttä. Lisäksi sovelluksesta ostamasi kaukoliikenteen liput ja tilausvahvistukset toimitetaan sähköpostitse.

 

Lippujen peruuttaminen ja hyvittäminen

Mobiilikaupasta ostetut kaukoliikenteen liput voi muuttaa ja peruuttaa kunkin lipun muutos- ja peruutusehtojen mukaisesti. Lippujen muutokset tehdään VR Asiakaspalvelun kautta, p. 0800 166 888 tai palveluaseman lipunmyynnissä.

Lipun peruuttaminen tapahtuu palveluaseman lipunmyynnissä. Takaisinmaksu suoritetaan aina käteisellä siitä huolimatta että ostos on maksettu maksukortilla.

Lähiliikenteen vyöhykealueen kertalippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Katso junat kartalta!

Junat kartalla -palvelun avulla voit tarkastella tällä hetkellä liikenteessä olevien junien kulkua.

Junat kartalla -palveluun