Ostaminen VR Mobiilissa

VR Mobiilissa voit maksaa ostoksesi yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (credit/debit –maksukortit): Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro –korteilla. Ostotapahtuma nopeutuu ja helpottuu, kun Veturi-asiakkaana tallennat maksukorttisi tiedot VR.fi:n verkkokaupassa. Kirjautuessasi VR Mobiiliin Veturi-tunnuksillasi maksukortin tiedot ovat valmiina ja ostaminen on vaivatonta ja nopeaa. Lipun ostaminen mobiilikaupasta on turvallista. Maksutapahtuman aikana käytetään suojattua yhteyttä.

 

Maksukortin tietojen tallentaminen

Maksukortin tiedot voit tallentaa mobiilikaupan ostotapahtumaa varten verkkokaupassa osoitteessa vr.fi. Maksukorttitiedot tallentuvat mobiilimaksujen välittäjä Verifonen järjestelmään, minkä jälkeen ostaminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

  • Kirjaudu sisään Veturi-tunnuksillasi VR:n verkkokauppaan
  • Siirry Omat tiedot –välilehdelle
  • Siirry kohtaan tallenna maksukorttisi mobiilimaksuja varten
  • Hyväksy tietojen luovutus maksuvälittäjä Verifonen rekisteriin. Voit myös halutessasi tutustua tietosuojaselosteeseen.

Tallenna maksukorttisi mobiilimaksuja varten

  • Valitse kortti ja tallenna sen numero, cvc-turvakoodi ja voimassaoloaika

Voit tallentaa järjestelmään useamman maksukortin tiedot.

Halutessasi poistaa tallennetun maksukortin tiedot ota yhteyttä verkko- ja mobiilikaupan tukeen (p. 0203 32031) ja kerro asiakasneuvojalle maksukortin merkki ja neljä viimeistä numeroa. Tuki ottaa yhteyttä maksuoperaattoriin ja ilmoittaa asiakkaalle, kun kortin tiedot on poistettu järjestelmästä.

 

Maksaminen pankki- ja luottokorteilla (Credit/Debit –korteilla)

Siirtyessäsi maksamaan junalippua VR Mobiilissa avautuu sivu, jolla voit valita maksukorttisi tyypin. Maksaessasi ostoksia voit valita, maksatko ostoksesi luottokortilla eli credit- ominaisuudella vai pankkikortilla eli debit-ominaisuudella.

Käyttäessäsi Visa tai Visa Electron –korttia valitse Visa, ja vastaavasti käyttäessäsi MasterCard tai Maestro -korttia valitse MasterCard.

 

Kun haluat maksaa luottokortilla, käytä ostaessasi kortin etupuolella olevaa 16 merkkiä pitkää korttinumeroa sekä kortin taustapuolen allekirjoituspaneelin vierestä löytyvää kolminumeroista tarkistelukua (CVC).

Kun maksat pankkikortilla, käytä kortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVC-tarkistelukuna.

Lähde ja lisätietoja: korttiturvallisuus.fi

Vinkki:

Tallentamalla maksukorttisi tiedot nopeutat maksamista seuraavalla kerralla!

 

Mikäli olet tallentanut maksukorttisi tiedot ennalta VR.fi-sivustolla, löydät korttisi tiedot valmiina ”tallennetut maksutavat”-valikossa lippuja maksaessasi. Tuolloin sinun tarvitsee syöttää ainoastaan korttisi kolminumeroinen tarkisteluku (CVC) vahvistaaksesi maksun.

 

valitse maksutapa

Maksu kortilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostettavissa olevat lipputyypit

VR Mobiilista voit ostaa kotimaan kaukoliikenteen yleisimpiä lipputyyppejä sekä ladattavan sovelluksen kautta myös pääkaupunkiseudun vyöhykeliikenteen kertalippuja. Voit myös varata sarjalipun paikan.  Mobiilikauppa on avoinna klo 4.30-1.00. Muita mobiilipalveluja voit käyttää 24 h.

Ennakkolippu

Osta edullinen Ennakkolippu VR Mobiilista 60-3 vrk ennen matkaa. Mitä aikaisemmin ostat, sitä halvemmalla matkustat.

Peruslippu

Peruslippu on se yleisin junalippu, jolla matkustat istuma- tai makuupaikalla. Se oikeuttaa matkaan junan Eko-luokassa.

Joustava lippu

Joustavalla lipulla matkustat junan Ekstra-luokassa. Saat päivän lehdet luettavaksi sekä kahvia/teetä ja pikkupurtavaa.

Lemmikki- ja pyöräpaikat

Voit ottaa lemmikin tai polkupyörän mukaan junaan. Mobiilikaupassa voit maksaa lemmikkimaksun ja pyörän kuljetusmaksun junalipun oston yhteydessä.

Vyöhykeliput

Voit ostaa mobiilisovelluksen kautta lähiliikenteen vyöhykekertalipun. Lippu on voimassa kaksi tuntia ostohetkestä. Lippu toimitetaan sovelluksen Omat liput -kansioon.

Sarjalippujen paikanvaraus

Mobiilikaupasta voit varata sarjalipun paikan. Sarjalippuja saa verkkokaupasta, asemilta, VR Asiakaspalvelusta ja matkatoimistoista.

Lippujen toimittaminen, peruutukset ja hyvitykset

VR Mobiilin selainversiolla (m.vr.fi) ostetut kaukoliikenteen liput toimitetaan tekstiviestinä matkapuhelimeesi sekä pdf-tiedostona sähköpostiisi. Lisäksi saat jokaisesta ostoksestasi tilausvahvistuksen.

Puhelimeen ladatulla VR Mobiili -sovelluksella ostetut kaukoliikenteen liput sekä lähiliikenteen vyöhykealueen kertaliput näkyvät sovelluksen Omat liput -kansiossa välittömästi ostotapahtuman jälkeen. Lippukansioon toimitetut liput saa kätevästi avattua sovelluksesta myös ilman internetyhteyttä. Lisäksi sovelluksesta ostamasi kaukoliikenteen liput ja tilausvahvistukset toimitetaan sähköpostitse.

Lippujen peruuttaminen ja hyvittäminen

Mobiilikaupasta ostetut kaukoliikenteen liput voi muuttaa ja peruuttaa kunkin lipun muutos- ja peruutusehtojen mukaisesti. Lippujen muutokset tehdään VR Asiakaspalvelun kautta, p. 0600 41 900 tai palveluaseman lipunmyynnissä.
Lipun peruuttaminen tapahtuu palveluaseman lipunmyynnissä. Takaisinmaksu suoritetaan aina käteisellä siitä huolimatta että ostos on maksettu maksukortilla.
Lähiliikenteen vyöhykealueen kertalippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Junat kartalla

Junat kartalla -palvelun avulla voit tarkastella tällä hetkellä liikenteessä olevien junien kulkua. Tiedot perustuvat junien GPS-paikannukseen.

Palvelun mobiiliversio on otettu käyttöön iPhonelle, Androidille ja Windows Phonelle.

Katso junat kartalla