Näin löydät maksuttoman netin Pietarissa

wlan

 

Pietarissa ei tarvitse juurikaan huolehtia siitä, löytyykö ilmaista nettiä ostoskeskuksen osoitteen tarkistamiseen, ravintolavarauksen tekemiseen tai viestittelyyn verkossa.
 

Ulkomaisen matkapuhelinliittymän käyttäminen Venäjällä on melko kallista, joten kaupungissa kannattaa hyödyntää ilmaisia langattomia verkkoja. Langaton verkko löytyy useimmista hotelleista ja hostelleista, ravintoloista, baareista, kahviloista ja ostoskeskuksista. Lisäksi Pietarin kaupungin tarjoama ilmainen Wi-Fi kattaa suurimman ostoskadun Nevski Prospektin sekä kaupungin puistot, kuten Kesäpuiston, Taiteiden aukion, Uuden Hollannin korttelin, Kirovin puiston Jelaginin saarella sekä Hatsinan ja Pietarhovin palatsipuistot.

Myös metroasemilla ja -matkoilla surffaaminen onnistuu. Suuri osa metroverkostoa kuuluu langattoman verkon piiriin, ja netti toimii myös tietyillä bussi- ja raitiovaunureiteillä.

Pietarin ilmaiset verkot (venäjäksi): http://wifi4free.ru/spb/

Matkapuhelimen asetukset kuntoon

Paljon tiedonsiirtoa vaativa sisältö, kuten kartat, kannattaa ladata puhelimeen jo ennen matkaa. Kannattaa tarkistaa myös puhelimen asetukset ja valita vain ne sovellukset, jotka saavat käyttää automaattista mobiiliverkon tiedonsiirtoa. Mikäli verkkovierailu eli roaming on käytössä, se on hyvä kytkeä pois päältä viimeistään rajalla.

Jos Wi-Fiä ja pikaviestisovelluksia ei ole käytössä, tekstiviestit ovat edullisin tapa viestiä matkaseurueen kesken. Pietarissa pitempään viipyvä voi myös harkita paikallisen puhelinliittymän hankkimista.

 

Surffaa myös junassa

Toimiva langaton verkkoyhteys on myös osa onnistunutta junamatkaa. VR on tehnyt mittavia parannuksia junaverkkoon, mikä on keväästä 2016 alkaen ilahduttanut myös Allegro-junien matkustajia. Kaikkiin Allegro-, InterCity- ja Pendolino-juniin on asennettu uudet 4G-modeemit, jotka ovat lisänneet verkon kapasiteettia ja nopeuttaneet datayhteyksiä. Lisäksi puhelinoperaattoreiden kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä verkon katvealueiden vähentämiseksi. 

Allegro™ on rekisteröity tavaramerkki.