Näin löydät hyvän majoituksen Pietarista

 

Hotelli


Pietarissa on satoja hotelleja ja hostelleja, joiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaisille matkailijoille ja budjeteille. Kaupungista löytävät paikkansa niin luksuselämää kuin rosoista kaupunkiarkeakin kaipaavat, ja tarjonnan läpikäynnissä sekä sopivan majoituksen löytämisessä voi vierähtää tovi jos toinenkin. Hyvää perushotellia kaipaavan matkaajan hotellivalinnassa ainakin siisteys, sijainti ja hinta-laatusuhde ovat tasapainossa.

Yöpymisen hintaan vaikuttavat muun muassa matkan ajankohta, huoneen koko ja maksuun sisältyvät palvelut, kuten aamiainen. Huoneen saa varattua joko suoraan hotellilta tai verkon varaussivustojen kautta. Varaussivuston kautta tehdyn varauksen perillemenon voi aina halutessaan vielä varmistaa suoraan hotellista.

 

Pietarin huippuhotellit tarjoavat matkaajalle ylelliset unet

Ylelliset, hienostuneet loistohotellit huolehtivat Pietarin-matkaajasta ja tarjoavat yleensä aina mukavat unet. Ne ovat myös varmin keino majoittua Pietarin parhailla paikoilla: useimmat korkeimman luokan hotelleista sijaitsevat aivan keskustassa. Sijaintinsa puolesta omatoimimatkaajakin tavoittaa nämä hotellit helposti. Silti niissä yöpyvän kannattaa tarkistaa, tarjotaanko hotellille ilmaista kuljetusta esimerkiksi lentokentältä tai juna-asemalta.

Pietarilaiset huippuhotellit on yleensä sisustettu elegantin tyylikkäästi, toisinaan jopa antiikilla. Hienoimmissa hotelleissa muukin varustelutaso on luonnollisesti korkea, ja monet palvelut, kuten aamiainen, kuntosali tai jopa spa-osasto, kuuluvat hintaan. Joissakin hotelleissa loppulaskuun saatetaan silti vielä lisätä paikallisvero tai muita lisämaksuja. Lopullisen hinnan selvittämiseksi muun muassa varaussivuston tiedot ja varausvahvistus on syytä lukea tarkkaan.

Pietarin huippuhotellit tunnetaan hyvin matkailijoiden keskuudessa, ja ne ovat usein lähes täyteen varattuja. Etenkin suurten tapahtumien yhteydessä, kuten kesällä valkeiden öiden aikana, on oltava liikkeellä hyvissä ajoin, jotta saa varmasti sopivan huoneen haluamallaan varustetasolla.

 

hostelli Pietari

 

Pietarin laadukkaat hostellit

Pietarissa on paljon kotoisia, siistejä ja valoisia hostelleja, joihin matkaajat palaavat mielellään kerta toisensa jälkeen. Hostellimajoitus onkin edullista verrattuna hotelleihin, sillä majoituksen varustelutaso on tavallisesti näitä matalampi. Ainakin kylpyhuone ja suihkut jaetaan usein useamman huoneen kesken. Hostelleihin liitetään mielikuvia makuusalimajoituksesta, joka onkin aina mahdollista: samassa huoneessa yöpyy tällöin useampi matkailija esimerkiksi kerrossängyissä. Silti myös yksityisyyttä kaipaavien kannattaa tarkistaa hostellien tarjonta. Monissa majapaikoissa on tarjolla siistejä ja edullisia yhden tai kahden hengen huoneita ja jopa perhehuoneita – toki kuitenkin usein jaetulla kylpyhuoneella.

Hostellit eroavat hotelleista paitsi makuusaleillaan, myös varustelutasoltaan. Vaikka suosituimmat hostellit ovat yleensä hyvin varusteltuja, majoitusta varatessa kannattaa varmistaa, että kaikki tarvittavat palvelut löytyvät: lakanat usein kuuluvat hintaan, pyyhkeet eivät välttämättä. Myös ilmainen internet ja WLAN-yhteys tai mahdollisuus tulostaa matka-asiakirjoja voi olla hyödyllistä varmistaa etukäteen.

Hostellien erityispiirre on niiden kotoisa yhteisöllisyys. Hostelleissa on usein myös keittiö ruoanlaittoa varten sekä yhteinen tila, jossa matkailijat voivat viettää aikaa ja tutustua muihin. Yhteiskäytössä olevat tilat takaavat, että halutessaan juttuseuraa löytää esimerkiksi keittiön pöydän äärestä. Monissa hostelleissa on myös järjestettyä ohjelmaa, kuten seurapeli-iltoja tai ruoanlaittohetkiä, joihin kannattaa ehtiessään osallistua: näin näkee usein paikallisia tapoja viettää aikaa, ja saattaa esimerkiksi tulla oppineeksi vaikka jonkin paikallisen herkun valmistuksen.