Lähiliikenne palveluksessasi

Kesästä alkaen konduktöörit keskittyvät entistä enemmän huolehtimaan matkustusmukavuudesta niin junissa kuin laitureilla. Samalla lipunmyynti lähijunissa loppuu. Lipun voit ostaa kätevimmin ajasta ja paikasta riippumatta VR Lähijunat -sovelluksesta ja vr.fi:stä.
 

 

Konduktöörit palvelevat junassa

 

Junahenkilökunta on sinua varten

Lipunmyynti kaikissa HSL-liikenteen ja VR:n lähiliikenteen junissa loppuu maanantaina 19.6.2017. Jatkossa sinulla on oltava lippu ennen kuin nouset junaan. Konduktöörimme matkaavat edelleen mukanasi, ja löydät heidät junasta sekä laitureilta. He neuvovat, auttavat ja opastavat sinua yhtä hyvin kuin aiemminkin ja voivat tarkistaa myös lippusi. Konduktöörit kulkevat jatkossa pareittain ja yöjunissa on aina konduktööri mukana matkassa. Kuljettajat pitävät sinut ajan tasalla matkan sujumisesta.

 

Junahenkilökunnallamme on oikeus poistaa liputon matkustaja junasta. Matkalippujen tarkastaja perii ilman asiamukaista lippua matkustavalta tarkastusmaksun että matkalipun hinnan. Tarkastusmaksu on 80 €.

 

Osta junalippu etukäteen mobiilista

 

VR Lähijunat -sovellus on nopein ja helpoin tapa ostaa lippu

Voit ostaa lähijunaliikenteen lippuja kätevästi mobiilista VR Lähijunat -sovelluksella ja verkosta beta.vr.fi:stä. Helpointa ja nopeinta on, kun ostat liput kirjautuneena Veturi-tunnuksillasi. Yksi kirjautuminen alkuun riittää, tämän jälkeen voit ostaa lippusi muutamalla klikkauksella, eikä sinun tarvitse syöttää esimerkiksi pankki- tai luottokortin tietoja uudelleen. VR Lähijunat -sovellus muistaakin suosikkireittisi ja lippusi löytyvät omista tiedoistasi.

 

Voit ostaa lipun kätevästi myös automaateista, R-kioskeilta tai asemilta.

 

Lue lisää lähiliikenteen lippujen ostosta ja maksusta

Lue lisää lähiliikenteen junalipuista

 

Lähiliikennealue laajenee

Lähijunaliikenteessä korostuu helppouden ja täsmällisyyden lisäksi hyvien yhteyksien merkitys. Kesäkuun 19. päivä alkaen lähijunaliikennealue laajenee R-junan osalta Tampereelle.

 

Uusia lähiliikenteen pysäkkejä ovat: Hämeenlinna, Iittala, Lempäälä, Parola, Ryttylä, Tampere, Toijala, Turenki ja Viiala.

 

Tulevaisuudessa Riihimäen ja Lahden välillä matkustetaan G-junalla. Vaikka lähiliikennealue laajenee Tampereelle, vain osa R-junista matkaa lähiliikennejunina Tampereelle saakka.

 

Riihimäeltä Tampereelle matkustavat taajamajunat muuttuvat lähiliikennejuniksi.

 

lähliliikenteen alue
Klikkaa kartta suuremmaksi

 

Lähiliikenne on osa VR:n matkustajaliikennettä ja huolehtii lähijunaliikenteestä Helsingin seudulla (HSL-alue) sekä Helsingistä Lahteen, Tampereelle (19.6. alkaen) ja Siuntioon (VR-lähiliikennealue). Vuosittain lähiliikenteen junissa kulkee yhteensä noin 70 miljoonaa matkustajaa ja päivittäin Helsingissä liikkuu noin 800 lähijunaa. Lähiliikenteessä työskentelee reilu 600 ammattilaista ja vuosittainen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa.

Kevään kertaliput tarjoushintaan!

Nappaa kertalippusi edullisimmin VR lähiliikennealueelle 1.–31.5.2017 vain VR Lähijunat -sovelluksesta tai beta.vr.fi-verkkokaupasta!

Lue lisää tarjouksesta

 

Veturi-tunnukset matkaa helpottamassa

Tiesitkö, että uudesta VR Lähijunat -sovelluksesta ostat hetkessä lipun VR:n lähijunaliikenteeseen Veturi-tunnuksia käyttäen?

Lataa heti!

App Store

Google Play