Lähiliikenne palveluksessasi

Lipunmyynti kaikissa lähiliikenteen junissa päättyi 19.6.2017 ja lippu on jatkossa oltava valmiina ennen matkaa. Konduktöörit keskittyvät entistä enemmän matkustusmukavuudesta huolehtimiseen ja sujuvan matkanteon varmistamiseen niin junissa kuin laitureilla. Lipun voit ostaa kätevimmin ajasta ja paikasta riippumatta VR Lähijunat -sovelluksesta ja uudistuvasta verkkokaupasta beta.vr.fi:stä.
 

 

Konduktöörit palvelevat junassa

 

Osta lippu ennen matkaa

Lipunmyynti kaikissa HSL-liikenteen ja VR:n lähiliikenteen junissa loppui maanantaina 19.6.2017. Jatkossa sinulla on oltava lippu ennen kuin nouset junaan. Konduktöörimme ovat edelleen sinua varten valtaosassa junissa sekä laitureilla, auttamassa ja turvaamassa matkantekoasi. He neuvovat ja opastavat sinua ja katsovat myös matkustajien liput. Konduktöörit kulkevat jatkossa pareittain ja yöjunissa on aina konduktööri mukana matkassa. Kuljettajat pitävät sinut ajan tasalla matkan sujumisesta ja auttavat tarvittaessa matkan aikana.

 

Junahenkilökunnallamme on oikeus poistaa liputon matkustaja junasta. HSL:n matkalippujen tarkastaja perii ilman asiamukaista lippua matkustavalta tarkastusmaksun että matkalipun hinnan. Tarkastusmaksu on 80 €.

 

Osta junalippu etukäteen mobiilista

 

VR Lähijunat -sovellus on nopein ja helpoin tapa ostaa lippu – nyt myös sarja- ja kausiliput myynnissä

Voit ostaa lähijunaliikenteen lippuja kätevästi mobiilista VR Lähijunat -sovelluksella ja verkosta beta.vr.fi:stä. Helpointa ja nopeinta on, kun ostat liput kirjautuneena Veturi-tunnuksillasi. Yksi kirjautuminen alkuun riittää, tämän jälkeen voit ostaa lippusi muutamalla klikkauksella, eikä sinun tarvitse syöttää esimerkiksi pankki- tai luottokortin tietoja uudelleen. VR Lähijunat -sovellus muistaakin suosikkireittisi ja lippusi löytyvät omista tiedoistasi.

 

Voit ostaa lipun kätevästi myös automaateista, R-kioskeilta tai asemilta.

 

Uudistuneet sarja- ja kausiliput ovat nyt 14.6. alkaen ostettavissa VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta sekä uudistuvasta verkkokaupasta beta.vr.fi. Jatkossa ennen junareissua näistä uusista kanavista ostettu sarjalippu on otettava käyttöön ennen matkan alkua muuttamalla se junalipuksi verkkokaupassa tai sovelluksessa. Kausilippujen käyttötapa ei muutu, mutta myös ne voi nyt kätevästi ostaa VR Lähijunat -sovelluksesta ja uudistuvasta verkkokaupasta.

 

Tutustu uudistuneeseen sarjalippuun ja sen käyttöön

 

Osta kausilippu uudistuvasta verkkokaupasta

 

HSL-lipun voit ostaa HSL:n myyntikanavista. Osalta HSL asemista puuttuu vielä lipunmyyntiautomaatti, niitä asennetaan parhaillaan. Aikataulusta ja lipunostokanavista lisätietoa www.hsl.fi. VR:n automaateista voi toistaiseksi ostaa myös HSL:n lippuja.

 

 

Lähijunilla Tampereelle asti – uuden alueen hinnat laskevat

VR:n lähijunaliikenteen alue laajeni 19.6.2017 Riihimäeltä Tampereelle. Uuden lähiliikenteen alueen pysäkit ovat: Hämeenlinna, Iittala, Lempäälä, Parola, Ryttylä, Tampere, Toijala, Turenki ja Viiala.

 

Riihimäen ja Tampereen väliseltä uudelta lähiliikennealueelta lähtevien ja sinne päättyvien vuorojen kertalippujen hinnat laskivat jo 14.6. alkaen keskimäärin 20 %, kausilippujen 13 % ja sarjalippujen 30% kaukojuniin verrattuna. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähijunaliput aina puoleen hintaan, joten heidän lähijunalippunsa hinnat tippuvat jopa -40%.

 

19.6. lähtien Helsingin ja Tampereen välillä kulkee R-juna, Helsingin ja Lahden välillä Z-juna ja Riihimäen ja Lahden välillä täysin uusi G-juna. Z- ja G-junien hinnoittelu ei muutu.

 

Tutustu laajentuneeseen lähiliikenteen alueeseen

 

Lähiliikenne on osa VR:n matkustajaliikennettä ja huolehtii lähijunaliikenteestä Helsingin seudulla (HSL-alue) sekä Helsingistä Lahteen, Tampereelle (19.6. alkaen) ja Siuntioon (VR-lähiliikennealue). Vuosittain lähiliikenteen junissa kulkee yhteensä noin 70 miljoonaa matkustajaa ja päivittäin Helsingissä liikkuu noin 800 lähijunaa. Lähiliikenteessä työskentelee reilu 600 ammattilaista ja vuosittainen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa.

Veturi-tunnukset matkaa helpottamassa

Tiesitkö, että uudesta VR Lähijunat -sovelluksesta ostat hetkessä lipun VR:n lähijunaliikenteeseen Veturi-tunnuksia käyttäen?

Lataa heti!

App Store

Google Play