Moskovan ravintolat

Moskova on monikulttuurinen kaupunki, jonka asukkaista suurin osa on kotoisin jostain muualta. Myös ruokakulttuuri on yhtä monipuolinen ja kaupungissa on ravintoloita jokaiseen makuun. Myös street food -ilmiö on kasvattanut suosiotaan. Aiemmin metrojen lähistöllä olleet grillit ovat korvautuneet street food -vaunuilla. Moskova on verrattain kallis kaupunki, mutta sieltäkin löytyy kohtuuhintaisia ravintoloita, kun niitä hieman etsii.
 

Venäläistä ruokaa ja herkkuja

Edullista, modernia venäläistä ruokaa löydät mm. Teremok-ketjun ravintoloista: venäläisiä pannukakkuja, okroshkaa eli kylmää kaljakeittoa jne. Ruoka on tavallaan pikaruokaa, mutta hieman parempaa sellaista. Toinen venäläisten suosima ketju on Culinary Shop Of Brothers Karavaevyh. Näistä hyvin suosituista ravintoloista saat kotitekoista ruokaa kohtuuhintaan. Ruoka valitaan suoraan tiskistä. Tarjolla ei ole menua, mutta ruoka on tuoretta ja maukasta. Kannattaa kokeilla mm. sillisalaattia "herring under fur coat" ja suosittuja venäläisiä leivonnaisia, Napoleon- ja Medovikhunajakakkuja.

Kasviruoan ystävien kannattaa piipahtaa Dzhagannat-ravintolassa. Siellä voi nauttia herkullista kasvisruokaa kohtuuhintaan viihtyisässä tunnelmassa.

 

Venäläisten suosimaa georgialaista ruokaa

Moskovassa on paljon venäläisten suosimia georgialaisia ravintoloita. Yksi suosituista paikoista on Hachapuri-ravintola, joka on georgialaisesta ruoastaan huolimatta sisustukseltaan melko eurooppalainen. Hachapuri tarjoaa georgialaisia lämpimiä juustopiiraita eri täytteillä. Piiraat ovat maukkaita ja hyvin ruokaisia. Muita suosittuja ravintoloita ovat U Burtšo ja Tšito-Ra, joissa tarjolla on khinkalia eli suuria georgialaisia taikinanyyttejä, joiden sisällä on yleensä maustettua jauhelihaa.

 

Pöydän varaaminen ravintolasta

Valtaosaan ravintoloista voi vain kävellä sisään illallisaikaan, mutta parempiin ja suositumpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus. Pöytävarauksen voi yleensä tehdä puhelimitse, ja joihinkin ravintoloihin verkkopalvelun kautta. Pöytävaraus kannattaa tehdä erityisesti loma-aikoina, jolloin ravintolat ovat usein täysiä.

 

Juomarahan antaminen on kohteliasta

Venäjällä juomarahan jättäminen ei ole pakollista, mutta on kohteliasta jättää noin 5– 10 prosentin tippi, mikäli olet saanut hyvää palvelua. Tippi kannattaa jättää seteleinä. Kolikot saatetaan kokea loukkauksena.

 

Lisää hyviä ruokavinkkejä löytyy Tripadvisorin sivuilta.