Moskovan nähtävyydet

Moskova on kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kymmenen miljoonan asukkaan metropolilla on pitkä ja värikäs historia, joka näkyy kaupunkikuvassa. Kaupunki on sekoitus vanhaa ja uutta, historiallisia rakennuksia, kauniita ja yllättäviä yksityiskohtia sekä moderneja liiketiloja.
 

Vierailijalla on kaupungissa varaa valita, mihin kohteisiin tutustua. TV:stä tuttu tapahtumapaikka, Punainen tori, on yksi pakollisista vierailukohteista. Kävijän kannattaa piipahtaa myös metroasemilla, jotka ovat jo itsessään kuin taideteoksia. Perheille sopiva kohde on Moskovan eläintarha, joka on yksi maailman suurimmista ja monipuolisimmista.

Kreml huokuu historiaa

Moskovan Kreml on venäjän hallinnon keskus, mutta samalla näyttävä linnoitus keskellä kaupunkia. Kreml on pääosin avoin turisteille, mutta valtiollisessa käytössä oleviin rakennuksiin ei ole pääsyä. Vierailulla kannattaa käydä tutustumassa ainakin Asehuoneeseen, joka on täynnä erilaisia sotavarusteita ja aarteita, Iivana Suuren 81 metriä korkeaan kellotorniin sekä Uspenskin tuomiokirkkoon eli Marian taivaaseen astumisen kirkkoon, joka oli aikoinaan Venäjän pääkirkko, jossa tsaarit ja keisarit kruunattiin.

 

Punainen tori Moskovan ytimessä

Punainen tori on historiallisesti merkittävä tapahtumapaikka, jonka vieressä sijaitsevat Kreml ja Pyhän Vasilin katedraali. Punaisen torin suosituin vierailukohde on ehdottomasti Leninin mausoleumi eli hautakammio, jonka aukioloajat ovat hyvin rajatut. Aukiolla sijaitsee myös kaunis Kazanin katedraali sekä hieman dramaattisempi paikka, eli kivitasanne, josta tsaarin määräykset ja kuolemantuomiot julistettiin kansalle. Kivitasanne sijaitsee Pyhän Vasilin katedraalin edessä.

 

Pyhän Vasilin katedraalin kupolit hurmaavat

Pyhän Vasilin katedraalia ei voi olla huomaamatta Moskovassa käydessään. Sen upeat korkealle kohoavat sipulikupolit kutsuvat tutustumaan katedraaliin lähemmin. Kannattaa tosiaan käväistä myös katedraalin sisäpuolella, sillä se kätkee sisäänsä useita eri kappeleita. Käytännössä jokaisen kupolin alla on oma kappelinsa.

 

Sukellus entisen eliitin elämään

Talo rantakadulla on taiteilijoiden, poliitikkojen ja muiden merkkihenkilöiden asuinpaikka. Talo sijaitsee Berseniovkajan rantabulevardilla. Rakennuksen suunnitteli Stalinin lempiarkkitehti ja siihen asumaan päässeet saivat nauttia ylellisyyksistä, joista tavallinen kansa saattoi vain uneksia, kuten puhelin, hissi, roskakuilu ja lämmin vesi. Museossa pääsee kurkistamaan talossa asuneen eliitin arkeen ja tutustumaan heille kuuluneisiin esineisiin.

 

Lasten kanssa Moskovan eläintarhaan

Moskovan eläintarha on Venäjän suurin. Siellä on yhteensä yli 5000 eläintä ja varmasti nähtävää löytyy kaikenikäisille. Eläintarhasta löydät myös uhanalaisia lajeja, kuten amurinleopardeja, valkoisia tiikereitä ja siperiantiikereitä. Eläimiin tutustuminen tapahtuu turvallisesti näköalatasanteilta. Eläintarha on mainio kohde matkustaessa lasten kanssa.

 

Moskovan metron kauneimmat asemat

Moskovan metro on tutustuminen arvoinen, vaikkei metrolla matkustaisikaan. Jokainen metroasema on omanlaisensa. Asemilla on näyttäviä pylväsrivistöjä, kattokoristeita, kauniita valaisimia ja patsaita.

 

Maailmankuulu Bolshoi-teatteri

Bolshoi-teatteri on Moskovan suurin teatteri- ja oopperatalo. Teatterissa on kantaesitetty lukuisia historiallisesti merkittäviä teoksia, kuten Tšaikovskin Joutsenlampi ja Pähkinänsärkijä. Rakennuksen ulkoasu on näyttävä pylväsriveineen. Sisällä kävijä kohtaa kullalla koristellut tilat, jotka henkivät tsaarinaikaista tunnelmaa. Teatteri on ehdottomasti vierailun arvoinen.

 

Lisää vinkkejä Moskovan nähtävyyksistä löydät Tripadvisorista.