Moskovan hintataso ja ostokset Moskovassa

Moskovan hintataso on ruplan alhaisen kurssin vuoksi nyt melko edullinen euroalueelta tulevalle matkailijalle. Toisaalta Moskova on monipuolinen miljoonakaupunki, josta löytyy niin maailmanluokan luksusta kuin edullisiakin ostopaikkoja. Tutustu vinkkeihimme ja tee edullisia ostoksia Moskovassa!

 

Moskovalaiset erikoisuudet

Moskovan kauppakeskuksista ja putiikeista ei puutu kansainvälisiä, tunnettuja vaatemerkkejä tai kosmetiikkaa. Kaupunkia voi hyvällä syyllä kutsua Venäjän shoppailupääkaupungiksi – kauppoja on kymmeniä tuhansia ja ostoskeskuksiakin muutama tuhat. Merkkituotteiden valikoima on toisaalta lähes sama kuin muualla Euroopassa, ja hinnat saattavat olla huikeita. Muodin suhteen kannattaa tutustua venäläisiin brändeihin kuten esimerkiksi Grunge Johnin vaatteisiin tai Natura Siberican luonnonkosmetiikkaan.

Venäjän pääkaupunkina Moskovassa ei ole vain paikallisia erikoisuuksia, vaan omaleimaisia tuotteita kaikkialta Venäjältä. Suosittuja matkamuistoja ovat esimerkiksi maatuskanuket, samovaarit, venäläiset shaalit, pitsi ja kristalliesineet. Monet hankkivat syötäviä tuliaisia: vodkaa, kaviaaria tai tunnetun Red October -suklaatehtaan herkkuja.

 

Parhaat ostospaikat Moskovassa

Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Moskovan keskustasta: Punaisen torin, Tverskaja, Ljubjanka-kadun ja Petrovka-kadun liepeiltä. Alueelta löytyvät merkkituotteiden omat myymälät luksuksesta kohtuuhintaisiin vaihtoehtoihin saakka. Kannattaa pistäytyä myös tunnetussa GUM-tavaratalossa. Moskovan suurin kauppa on TSUM-tavaratalo, josta löytyy trendikästä huippumuotia. Erityisesti lapsiperheitä saattaa kiinnostaa valtavan kokoinen lelukauppa Detski mir Lubyanka-kadulla. Sen yhdessä kerroksessa on neuvostoliittolaisten lelujen museo ja kaupan katolla on upea näköalapaikka.

Suositut huippumerkkien liikkeet keskustan vanhoilla, tunnetuilla ostoskaduilla ja isot tavaratalot ovat ehdottomasti katselemisen arvoisia, mutta varsin kalliita. Punaisen torin läheltä Ohotnyi Rjad -kadulta löytyy edullisempia kauppoja, joissa on välillä myös alennusmyyntejä. Budjettimatkailija ja paikalliset moskovalaiset shoppailevat mieluummin ostoskeskuksissa vähän kauempana keskustasta.

 

Katukoju voi olla huti tai hitti

Moskovassa saattaa törmätä monenlaisiin katukauppiaisiin, jotka ikävä kyllä saattavat pyrkiä puijaamaan turisteja tuoteväärennöksillä. Kannattaa välttää ostosten tekoa suoraan katukauppiailta. Kokonaan toinen juttu ovat pienet pop-up-markkinat esimerkiksi Punaisen torin lähellä, josta saa laadukasta paikallista ruokaa, matkamuistoja ja muita kiinnostavia tuotteita.

Rahan vaihtamiseen pätevät samat suositukset kuin Pietarin kohdalla. Monessa paikassa voi maksaa kortilla, mutta ruplia on silti hyvä olla kaiken varalta käteisenä taskussa.