Monipuolista pikaruokaa Venäjällä

pikaruokaa

 

Pikaruoka maistuu kiireisille kaupunkilaisille ja kohtuuhintaisissa, hyvissä pikaruokapaikoissa onkin Pietarissa todellista valinnanvaraa. Tutut kansainväliset ketjut kuuluvat toki katukuvaan, mutta nopeasti saatavilla on myös perinteisiä venäläisiä annoksia ja trendikkäämpiä aasialaisia annoksia.
 

Monilla kansallisilla ravintoloilla ja pikaruokaketjuilla on pitkä historia ja uskolliset kannattajansa niin paikallisten kuin turistienkin joukossa. Ravintolan tiskiltä saa heti mukaansa esimerkiksi blinejä, keittoja, salaatteja tai uuniperunaa – tyypillistä venäläistä arkiruokaa. Täytteitä on kaikkiin makuihin, ja myös kasvisruokailijoita huomioidaan jatkuvasti paremmin.

Pikaista lounasta saa esimerkiksi näistä ravintoloista:

 

Tšainaja ložka

Mukava ja trendikäs pikaruokapaikka tarjoilee blinejä, keittoja ja salaatteja. Pikaruokaketjulla on ravintoloita ympäri Venäjää, mutta ketjun ravintolat tunnistaa aina kirkkaan oranssista logosta ja sisustuksesta. Täällä toimitaan itsepalveluperiaatteella: tiskiltä otetaan tarjotin, jolle tilauksensa saa heti mukaan.

Nevski prospekt 24. M Gostiny Dvor. www.teaspoon.ru

 

Kroška Kartoška

Suuriin uuniperunoihin on tarjolla monia erilaisia täytteitä, joista valita. Uuniperunaketjun ravintoloita on pelkästään Pietarissa parikymmentä. Osa pisteistä on kioskeja, joista annoksen saa vain mukaan, osassa on myös istumapaikat.

Useita toimipisteitä ympäri Pietaria

 

Marketplace

Trendikkään ruokapaikan valikoima on laaja. Tarjolla on ainakin voileipiä, grilliruokaa, pastoja, salaattia ja keittoja. Myös itämaisia makuja, kuten wokkeja, on saatavilla. Ketjulla on kymmenisen ravintolaa Pietarin keskustassa, usein metroasemien läheisyydessä, ja ketju laajenee koko ajan.

Useiden toimipisteiden osoitteet ja ruokalistat ovat englanniksi verkossa osoitteessa http://market-place.me/en/.

 

Teremok

Perinteisellä ketjulla on yhteensä noin sata toimipistettä Pietarissa. Ruokalistalla on perinteisiä blinejä erilaisilla täytteillä, keittoja, salaatteja ja muita nopeasti valmistuvia ruoka-annoksia. Palvelu on nopeaa. Ruoka tarjoillaan pikaruokalan tapaan kertakäyttöastioista.

Toimipisteiden tiedot ja valikoima verkossa: www.teremok.ru.